2ΤΡΟΧΟΙ Επικαιρότητα

Seat: Εισέρχεται στην αγορά των μοτοσυκλετών με ηλεκτρικό scooter

Το πρωτότυπο eScooter θα παρουσιαστεί στις 19 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη (Smart City Expo World Congress), ενώ η Seat θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που θα εμπορεύεται τη δική της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα το 2020.

Το νέο πρωτότυπο eScooter θα συμπεριληφθεί στη στρατηγική της εταιρείας για την αστική κινητικότητα, η οποία εστιάζει στην προσφορά βιώσιμων λύσεων για τις πόλεις. Η Seat είχε ανακοινώσει πως θα προωθήσει τη στρατηγική micromobility του Volkswagen Group στο περασμένο Mobile World Congress. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει επίσης το πρωτότυπο SEAT Minimó καθώς και το SEAT eXS Kickscooter powered by Segway, το οποίο παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Smart City Expo 2018. Η Βαρκελώνη είναι μία ευρωπαϊκή πόλη με τις περισσότερες μοτοσυκλέτες κατά κεφαλήν και έχει μακρόχρονη παράδοση στη κινητικότητα σε δύο τροχούς. Για το λόγο αυτό, η Seat πρόκειται να συνεργαστεί με την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με έδρα τη Βαρκελώνη Silence και το eScooter θα πουληθεί σε ιδιώτες πελάτες και σε στόλους υπηρεσιών sharing.

H εταιρεία προσφέρει ήδη υπηρεσίες car sharing μέσω της Respiro και επιπλέον εμπορεύεται το Seat eXS KickScooter powered by Segway, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη σε υπηρεσίες sharing μέσω UFO start-up. Επιπλέον, πρόσφατα η Seat παρουσίασε το μοντέλο Minimo, ένα 100% ηλεκτρικό όχημα που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας και έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στις πλατφόρμες κινητικότητας που θα διαμορφώσουν το μέλλον της οδήγησης στις πόλεις.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου