top icon
Επικαιρότητα

Kymco AK 550 Premium: Νέα σχεδίαση, μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια

H Kymco παρουσιάζει το ΑΚ 550 Premium ΜΥ2023, τη νέα της ναυαρχίδα στον κόσμο των scooter, πλήρως ανανεωμένη και με εξοπλισμό που περιλαμβάνει παγκόσμιες πρωτιές για την κατηγορία.

Το ΑΚ 550 το κορυφαίο mega scooter στην οικογένεια της Kymco, είναι το Sport μοντέλο που έχει καθιερώσει την εταιρεία σε μία κατηγορία μεγάλων απαιτήσεων, ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και παρουσιάζοντας υψηλό ποιοτικό επίπεδο σε κάθε του σημείο. Η νέα έκδοση Premium έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα γκάμα μαζί με το AK 550 ABS Noodoe και είναι σχεδιασμένη για όσους θέλουν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, χωρίς όμως να στερηθούν τα δυναμικά Sport χαρακτηριστικά του μοντέλου. Tο AK 550 Premium έχει μια πιο τουριστική χροιά, που χαρακτηρίζεται από ένα νέο αεροδυναμικό προφίλ για μεγαλύτερη προστασία στις μακρινές διαδρομές. Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά συστήματα που το κάνουν να διαφέρει από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο των scooter!
kymco

Εξελιγμένα ηλεκτρονικά και το πρώτο scooter στον κόσμο με Cornering ABS

Mια αδρανειακή μονάδα μέτρησης ΙΜU (Inertia Measurement Unit) συνεργάζεται με το εξελιγμένο σύστημα πέδησης AIBS Advanced και μεταξύ άλλων ενσωματώνει τη λειτουργία Cornering ABS, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά στον κόσμο των scooter! Στο εσωτερικό της μονάδας βρίσκονται επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια που καταγράφουν όλες τις δυνάμεις που ασκούνται στο όχημα (κλίσεις, επιταχύνσεις, φρεναρίσματα κλπ) σε 6 άξονες. Όλα τα δεδομένα περνάνε μέσα από έναν επεξεργαστή, ο οποίος στη συνέχεια δίνει τις ανάλογες εντολές στα συστήματα ασφαλείας και προσαρμόζει τη διαχείριση της ισχύος. Η όλη τεχνολογία προέρχεται από τον κόσμο των μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων και το αποτέλεσμα στην όλη ασφάλεια οχήματος και αναβατών είναι απόλυτα ευεργετικό.

KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 brakes

Το γκάζι είναι πλέον ηλεκτρονικό (by-wire) και αυτό παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής πολλών νέων τεχνολογιών. Όπως το σύστημα ελέγχου ETS (Electronic Throttle System), που προσφέρει δύο διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Riding Modes) και που παράλληλα φροντίζει για τη διαχείριση του νέου συστήματος ελέγχου πρόσφυσης TCS, μια σημαντική τεχνική καινοτομία που βελτιώνει θεαματικά την οδηγική ασφάλεια. Το Traction Control κάνει το ντεμπούτο του στο AK 550 Premium μαζί με το Cruise control, ένα πραγματικό εργαλείο για τον ταξιδιώτη, καθώς του επιτρέπει να διατηρεί σταθερή ταχύτητα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Νέα σχεδίαση, μεγαλύτερη άνεση και οικονομία

Η σχεδίαση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις πλέον “λείες” επιφάνειες και με βασικό στόχο την επίτευξη καλύτερου αεροδυναμικού συντελεστή. Σε συνδυασμό με μια νέα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα (+-85mm), αυτό μεταφράζεται σε μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και τα οφέλη εντοπίζονται τόσο στην καλύτερη προστασία του αναβάτη όσο και στη σημαντική μείωση του θορύβου στις υψηλές ταχύτητες. Ευνόητο είναι πως αυτό επιφέρει ευεργετικό αποτέλεσμα και στην κατανάλωση καυσίμου, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του AK 550 Premium.

KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 fairing

Kymco: Η τεχνική βάση του AK 550 Premium

Ο οριζόντιας διάταξης δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας E5 των 550cc (2ΕΕΚ – 8V) αποδίδει 51Hp και προσφέρει στο mega scooter τελική ταχύτητα που ξεπερνά με άνεση τα 160Km/h. Η τελική μετάδοση έχει αποκτήσει έναν νέο ιμάντα (Belt-drive), ο οποίος πέρα από μεγαλύτερη αντοχή εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου, μειωμένο θόρυβο λειτουργίας και χαμηλότερες απαιτήσεις στη συντήρηση.

KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 transmission belt

Εξοπλισμός με σημασία στη λεπτομέρεια

Ο πίνακας των οργάνων έχει ανανεωθεί με γνώμονα την ευκολότερη ανάγνωση κάτω από κάθε συνθήκη. Εξακολουθεί να αποτελείται από 3 ψηφιακές οθόνες, πλην όμως με αυξημένη φωτεινότητα και υψηλότερη ευκρίνεια. Τα δεδομένα είναι καλά ταξινομημένα και το περίγραμμα αλλάζει χρώμα ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης, ενώ η κυκλική κεντρική οθόνη εξακολουθεί να φιλοξενεί το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας Kymco Noodoe, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone και πλοήγηση Turn by Turn.

KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 cluster

Η εκκίνηση γίνεται με έξυπνο κλειδί δεύτερης γενιάς και μέσα από ένα πρακτικό μπουτόν ανάφλεξης “click and go”, το οποίο αφενός ξεκλειδώνει αυτόματα το τιμόνι και αφετέρου θέτει σε ετοιμότητα όλες τις λειτουργίες του ΑΚ Premium. Όλοι οι διακόπτες του τιμονιού έχουν επανασχεδιαστεί και προσεγγίζονται χωρίς να χρειαστεί ο αναβάτης να σηκώσει κάποιο χέρι. Ιδιαίτερα χρηστική αποδεικνύεται η δυνατότητα που δίνεται στον αναβάτη να ελέγχει βασικές λειτουργίες μέσα από ξεχωριστά κουμπιά, τοποθετημένα σε “στυλ πιάνου” κάτω από τον κεντρικό πίνακα οργάνων. Τέλος, τα ανήκοντα στο βασικό εξοπλισμό θερμαινόμενα γκριπ είναι αυτά που φροντίζουν να κάνουν πιο άνετες τις διαδρομές σε χαμηλές θερμοκρασίες.

KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 buttons

To AK 550 της Kymco θα διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς (Aviation Blue, Golden Grey, Space Black) και η άφιξή τoυ στην Ελλάδα αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το βίντεο που συνοδεύει την παρουσίαση από το κανάλι της Kymco στο YouTube:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 gallery (3)
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 gallery (4)
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 gallery (5)
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 gallery (6)
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 gallery (7)
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 gallery (8)
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 gallery (1)
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 gallery (2)
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 rear
 • KYMCO AK 550 PREMIUM MY2023 right grip
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ