top icon
Επικαιρότητα

Vespa Elettrica: Σεπτέμβριο στην παραγωγή, Οκτώβριο στους δρόμους

Η ηλεκτρική καινοτομία του Ομίλου Piaggio ενσαρκώνεται στην πιο εμβληματική μάρκα του, θέτοντας για ακόμη μία φορά νέες παραμέτρους στην αστική μετακίνηση.

Η 100% ηλεκτρική Vespa είναι γεγονός, το Σεπτέμβριο ξεκινά η κατασκευή της και από τις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρχει η δυνατότητα on-line κράτησης για τους ενδιαφερόμενους. Η Vespa Elettrica θα είναι το πρώτο προϊόν του Ομίλου που υιοθετεί καινοτόμες λύσεις διασύνδεσης μεταξύ ανθρώπων και μηχανών. Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρική έκδοση του πιο διάσημου και αγαπημένου scooter στον κόσμο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Pontedera, στην επαρχία της Pisa, εκεί όπου γεννήθηκε η πρώτη Vespa την άνοιξη του 1946, αποτελώντας σήμερα έναν από τους παγκόσμιους τεχνολογικούς ηγέτες σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή προηγμένων λύσεων μετακίνησης. Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρχει δυνατότητα κράτησης για τα  πρώτα οχήματα, μόνο μέσω διαδικτύου στην αποκλειστική ιστοσελίδα, με πρωτοποριακά «all inclusive» πακέτα χρηματοδότησης μαζί με τους συμβατικούς τρόπους αγοράς. Η τιμή της θα συμβαδίζει  με το ανώτερο όριο της τρέχουσας γκάμας Vespa, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στην Ευρώπη και στη συνέχεια να επεκτείνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία από τις αρχές του 2019.

Βήμα ολοταχώς στο μέλλον

Η Vespa Elettrica θα είναι έτοιμη να εξοπλιστεί στο προσεχές μέλλον με λύσεις που αναπτύσσονται επί του παρόντος για το Gita, το ρομπότ που βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού από την Piaggio Fast Forward στη Βοστώνη (και το οποίο θα μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2019), όπως τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που προσαρμόζονται και ανταποκρίνονται στα ανθρώπινα δεδομένα και ερεθίσματα. Θα αναγνωρίζουν ανθρώπους και άλλα οχήματα κινούμενα στην περιοχή, θα διευρύνουν την ικανότητα του χειριστή να ανιχνεύει πιθανούς κινδύνους και ευκαιρίες και θα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα χαρτογράφησης και κίνησης, συμβάλλοντας στη βελτίωση του σχεδιασμού των υποδομών μετακίνησης στα σημερινά αστικά κέντρα. Πάνω από όλα, αυτά τα οχήματα νέας γενιάς θα γνωρίζουν σε βάθος τους χειριστές τους, θα τους αναγνωρίζουν χωρίς κλειδιά, προβλέποντας τις επιλογές οδήγησης, αλληλοεπιδρώντας με άλλες συσκευές και οχήματα στο δρόμο και επιτρέποντας επίπεδα εξατομίκευσης που σήμερα δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

Η Elettrica λανσάρεται ως ένα σύγχρονο έμβλημα ιταλικής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, η Vespa επιβεβαιώνεται ως σύμβολο του συνδυασμού στυλ και τεχνολογίας. Γιατί η Elettrica δεν είναι απλά ένα νέο ηλεκτρικό scooter, αλλά ένα έργο τέχνης της εποχής μας, με έναν τεχνολογικό πυρήνα που ενσωματώνει όλες τις αξίες του κόσμου της Vespa, την εικόνα της, την κοινωνική και φιλική προς το περιβάλλον ψυχή της, τώρα ακόμα πιο ευαίσθητη προς την ποιότητα ζωής στο αστικό περιβάλλον. Vespa Elettrica σημαίνει εύκολη φυσική οδήγηση, σημαίνει προηγμένη συνδεσιμότητα και απουσία θορύβου, εξατομίκευση και προσβασιμότητα, αξίες που πάντα ανήκαν στη Vespa και σήμερα επιτυγχάνονται πλήρως με την Elettrica. Το εμπορικό σήμα Vespa σήμερα βιώνει μία από τις πιο επιτυχημένες στιγμές της ιστορίας της, με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο πωλήσεις οχημάτων μέσα στην τελευταία δεκαετία. Σημειωτέον πως το πρώτο εξάμηνο του 2018 έκλεισε με περίπου 10% αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017._N.B.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ