top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

1η Έκθεση Φωτογραφίας της Ομάδας Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς

Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη σχέση των ανθρώπων με τα οχήματά τους.

Η Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς (Ο.ΚΛ.Ο.Κ), μετά από μία επταετή διακριτική παρουσία στο Διαδίκτυο, αποτελεί, από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, επίσημα Σωματείο με νομική υπόσταση.

Η αρχικά μικρή παρέα από χομπίστες με πολλή όρεξη και κοινό τρόπο σκέψης, είδε τον αριθμό των μελών της να αυξάνεται αργά και σταθερά με την πάροδο του χρόνου, σε καιρούς δύσκολους για το Ιστορικό Όχημα στη χώρα μας. Έδωσε το παρόν σε αρκετές εκδηλώσεις ομοειδών Λεσχών και Σωματείων, ενώ καλλιέργησε μια κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των μελών της και όχι μόνο. Παράλληλα, βοήθησε στη διάδοση του «μικροβίου» της συντήρησης και ανακατασκευής τροχοφόρων που η πλειοψηφία θα τα προσπερνούσε ως «παλιοσίδερα», με αποτέλεσμα ο «στόλος» της να εμπλουτιστεί και να αναβαθμιστεί.

h Ekthesi Fotografias Kastoria

Σήμερα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη της εκδήλωση, μία Έκθεση Φωτογραφίας με στιγμές που αποτυπώθηκαν πριν από τριάντα και πλέον χρόνια σε διάφορες τοποθεσίες του νομού Καστοριάς και περιλαμβάνουν, τι άλλο, οχήματα κάθε λογής και είδους.

Σκοπός, πέρα από τη γνωριμία με το ευρύ κοινό, δεν είναι η απλή παράθεση δίτροχων ή τετράτροχων από τα παλιά αλλά η ανάδειξη της σχέσης των ανθρώπων με τα οχήματα καθώς και της μεταβολής που αυτά επέφεραν στην καθημερινότητά τους. Θα δείτε χαμογελαστές οικογένειες που φωτογραφίζονται κάνοντας πικ-νικ στην εξοχή με φόντο το νεοαποκτηθέν ΙΧ τους, στιγμιότυπα από ταξίδια με λεωφορείο, φορτηγά που κουβάλησαν αμέτρητους τόνους γουναρικών και δερμάτων από και προς το εξωτερικό και άλλα πολλά.

h Ekthesi Fotografias Kastoria

Η ραγδαία ανάπτυξη της αυτοκίνησης κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, πέρα από την αληθινή ζωή, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την καλλιτεχνική δημιουργία. Στην προσπάθεια να ρίξουμε μία κλεφτή ματιά στο ρόλο που έπαιξε το αυτοκίνητο στη Λογοτεχνία και το Σινεμά θα μας καθοδηγήσει με την ομιλία του, το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.00, ο γνωστός συγγραφέας και φίλος του ιστορικού οχήματος Δημήτρης Μαμαλούκας, τα περισσότερα έργα του οποίου κοσμούνται από προσεκτικά επιλεγμένα τετράτροχα.

Σας περιμένουμε το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου και ώρες 12.00 – 20.00 στο πρόσφατα ανακαινισμένο Αρχοντικό Μπασάρα στο Ντολτσό, την πιο παραδοσιακή συνοικία της πόλης. Ο συνδυασμός του ξύλου και της πέτρας στο εσωτερικό του, μαζί με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδανικό για να ταξιδέψετε μαζί μας στο παρελθόν.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δελτίο Τύπου

h Ekthesi Fotografias Kastoria

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • h Ekthesi Fotografias Kastoria
  • h Ekthesi Fotografias Kastoria
  • h Ekthesi Fotografias Kastoria
  • h Ekthesi Fotografias Kastoria
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ