top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

1η Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων

Μια ακόμα πρωτοβουλία της Λέσχης « Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Βόλου στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η Λάρισα και η Αγιά «φόρεσαν» τα καλά τους για να υποδεχτούν εκατοντάδες κλασικά οχήματα, που έκλεψαν καρδιές και ξύπνησαν αναμνήσεις..

Πρόκειται για μια μοναδική συνεργασία, υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.-ΦΙΛΠΑ και της FIVA , με τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Λάρισας (Classic Car Club Larissa), τη Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας και Vespa Λάρισας και τους Δήμους Λαρισαίων και Αγιάς ,που στήριξαν την «1η Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων» , στις 6 και 7 Απριλίου 2024 και αποδέχτηκαν με χαρά την πρόταση της ΦΙΟ σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για το κλασσικό όχημα. Η κεντρική πλατεία της Λάρισας αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τα εκατοντάδες ιστορικά οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες), που από πολύ νωρίς και το Σάββατο ( στο Fashion City Outlet), αλλά και την Κυριακή ,που ήταν η κεντρική εκδήλωση, κατέκλυσαν όλους τους χώρους της πλατείας και τη μετέτρεψαν στη μεγαλύτερη γιορτή για τα κλασσικά και ιστορικά οχήματα στη Θεσσαλία, όπου όλοι οι Λαρισαίοι και οι επισκέπτες , από όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά συλλεκτικά οχήματα , ηλικίας πολλών δεκαετιών, που, σπάνια, πλέον, συναντά κανείς στους ελληνικούς δρόμους, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

FIO

Οι διήμερες εκδηλώσεις-σπονδή στο κλασικό όχημα ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί από το parking του Fashion City Outlet , ενώ στη συνέχεια τα πληρώματα επισκέφθηκαν την Αγιά Λάρισας, το Μεγαλόβρυσο (Γεύμα) και το Μεταξοχώρι Αγιάς , ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας η στατική έκθεση των εκατοντάδων σπάνιων οχημάτων, με συμμετοχές από πολλά μέρη της Ελλάδος. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση μοτοσυκλετών Harley-Davidson , που η παρουσία τους ομόρφυνε την εκδήλωση, γι’ αυτό οι διοργανωτές ευχαριστούν τους αναβάτες τους και ελπίζουν να είναι κοντά τους και στις άλλες εκδηλώσεις που ακολουθούν.

FIO

Μια συνεργασία-σταθμός των Λεσχών της Θεσσαλίας
Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός στο χώρο των Ιστορικών Οχημάτων, αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που τρείς Λέσχες από τη Θεσσαλία συνεργάζονται στη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης ,στην οποία συμμετείχαν σπάνιας ομορφιάς οχήματα από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, ως τον απόλυτο προορισμό για διοργανώσεις αγώνων με επίκεντρο το κλασσικό όχημα, αφού η Θεσσαλία διαθέτει πανέμορφα φυσικά τοπία ,όπως είναι ο Όλυμπος, το Πήλιο, η Λίμνη Πλαστήρα , τα Μετέωρα και τόσα άλλα. Οι στόχοι των διοργανωτών που ήταν: 1. οι επισκέπτες της εκδήλωσης να θαυμάσουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες σπάνιας ομορφιάς 2. να αναδειχθούν οι ομορφιές της Θεσσαλίας, επιλέγοντας για τα πληρώματα διαδρομές απείρου φυσικού κάλους του Ν. Λάρισας και 3. Να ενισχυθούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας , μετά τα φαινόμενα που έπληξαν τη Θεσσαλία το περασμένο διάστημα, πέτυχαν απόλυτα.

Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων

Για την επίτευξη του τρίτου σκοπού της εκδήλωσης οι τρείς πρόεδροι των παραπάνω Λεσχών ( κ.κ. Κώστας Καρακατσάνης, Στάθης Ευαγγέλου και Στέφ. Κατσάβας) επέλεξαν να στηρίξουν τον Θεσσαλικό Σύλλογο Γονιών και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «ΙΑΣΩ» και να παραδώσουν όλα τα έσοδα της 1ης Πανθεσσαλικής Συνάντησης Ιστορικών Οχημάτων» εκτιμώντας το τεράστιο διαχρονικό κοινωνικό του έργο , που έχει ως κέντρο το παιδί. Για τον λόγο αυτό επισκέφτηκαν τα γραφεία του παραπάνω Φορέα στη Λάρισα και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΪΑΣΩ» κ. Δημήτριο Λιούση και Μέλη του ΔΣ και παρέδωσαν το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από την εκδήλωση.

Πανθεσσαλική Συνάντηση Ιστορικών Οχημάτων

Μια διοργάνωση-θεσμός για τη Θεσσαλία έντονης τουριστικής προβολής
Ο Πρόεδρος της ΦΙΟ κ. Κώστας Καρακατσάνης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση και την εξαιρετική συνεργασία των άλλων Λεσχών, η οποία και θα πρέπει να συνεχιστεί και ενισχυθεί, όπως και για την απόλυτη επιτυχία της «1ης Πανθεσσαλικής Συνάντησης Ιστορικών Οχημάτων 2024», η οποία από φέτος καθίσταται θεσμός για τη Θεσσαλία ,ενώ κάθε χρόνο, θα διοργανώνεται σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος. Επίσης, τόνισε ότι: «Το ΔΣ της ΦΙΟ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Λάρισας (Classic Car Club Larissa), στη Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας και Vespa Λάρισας, ,στους Δήμους Λαρισαίων (Δήμαρχος Αθαν. Μαμάκος) και Αγιάς ( Δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας), για την άριστη φιλοξενία, στην Ελληνική Αστυνομία, στο ΕΚΑΒ Λάρισας, στη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας που γέμισε με μουσική την κεντρική πλατεία της Λάρισας, τους Χορηγούς που με την ενίσχυση τους συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία, στον Σύλλογο Τριτέκτων Μαγνησίας για την πάντα πολύτιμη βοήθειά τους και σε όσους άλλους εργάστηκαν για την επιτυχία της μεγάλης αυτής γιορτής για το κλασικό όχημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ