top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, Σπέτσες 2024 – Αποτελέσματα

Το Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2024 (19 ως 21 Απριλίου) με προορισμό τις Σπέτσες, πέρασε για άλλη μια φορά στην ιστορία ως μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.

Έλαβαν μέρος 80 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα από τα μισά ήταν κατασκευασμένα πριν το 1970, ενώ τα δύο παλαιότερα ήταν έτους κατασκευής 1948 και 1951. Για ακόμη μια φορά τα πληρώματα είχαν δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δυο κατηγορίες, την Classic Regularity με έξη ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων και την Touring με λιγότερες ειδικές διαδρομές και χαμηλότερες ταχύτητες.

porsche 911

Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Παρασκευής στα Ίσθμια. Τα αυτοκίνητα και των δύο κατηγοριών αρχικά ακολούθησαν κοινή διαδρομή περνώντας από Ρυτό, Σοφικό, Αγγελόκαστρο, Δήμαινα, Κολιάκι, Τραχειά, Καρατζάς, Ηλιόκαστρο και Θερμησία, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τον τερματισμό του πρώτου σκέλους στο Πόρτο Χέλι, ενώ η κατηγορία Touring ακολούθησε μια συντομότερη διαδρομή. Αυτοκίνητα και πληρώματα πέρασαν με το ferry από την Κόστα στις Σπέτσες όπου παρατάχθηκαν στο χώρο μπροστά από το Poseidonion Grand Hotel, αποτελώντας αντικείμενο θαυμασμού για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Φέτος ανάμεσά τους στάθμευσε και το ηλεκτρικό όχημα «Yoyo» του χορηγού μας, Instacar. Το βράδυ παρόλη την βροχή πληρώματα και συντελεστές της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν στο επιβλητικό σαλόνι του ξενοδοχείου για ένα welcome drinkπου προσέφερε η Aperol.

Nissan Sylvia

Το Σάββατο το πρωί, πληρώματα και αυτοκίνητα ξεκίνησαν με πολύ δυνατό αέρα ο οποίος δυσχέρανε τις εργασίες της οργάνωσης, (μαζί και το «Yoyo» αλλά εκτός χρονομέτρησης!) για το δεύτερο σκέλος, τον καθιερωμένο γύρο του νησιούμετην τελευταία ειδική διαδρομή της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες τερμάτισαν τελικά στην Αγ. Παρασκευή όπου ακολούθησε το παραδοσιακό πικ-νικ στην παραλία, προσφορά του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών, του Συλλόγου Γυναικών των Σπετσών και του Poseidonion Grand Hotel. Φέτος ήταν μαζί μας και την Aperol όπου προσέφερε μη αλκοολούχα ποτά στους συμμετέχοντες που απολάμβαναν την θάλασσα και τη λιακάδα στις chaise-longue της εταιρείας, ενώ ο μουσικός και d.j. Τζόνι Βαβούρας έπαιζε ιδανική καλοκαιρινή μουσική.

Jaguar XK120

Νωρίς το μεσημέρι, τα αυτοκίνητα πέρασαν από το δυτικό μέρος του νησιού και το παλιό λιμάνι ενώ μερικά από αυτά επισκέφθηκαν το καρνάγιο του Κορακή. Στη συνέχεια επέστρεψαν και στάθμευσαν τα οχήματά τους μπροστά από το ξενοδοχείο. Πριν την έναρξη της απονομής των βραβείων στους νικητές, ο αντιπρόεδρος της FIVA, και μέλος του Δ.Σ. της ΦΙΛΠΑ κ. Μ. Γεωργιάκος έκανε μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση της ιστορίας ορισμένων ιδιαίτερων αυτοκινήτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ακολούθησε η ψηφοφορία του κοινού για το πιο όμορφο αυτοκίνητο.

GTV E-TYPE

Με τα χρώματα της δύσης ο Πρόεδρος της λέσχης κύριος Γιώργος Αλεβιζόπουλος τίμησε χορηγούς και τοπικούς φορείς και στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι νικητές της γενικής κατάταξης της Regularity και της Touring αλλά και των επί μέρους κατηγοριών. Μετά την απονομή ακολούθησε δείπνο με μπουφέ στο ξενοδοχείο με όλους τους συμμετέχοντες, παλαιότερους και νεοεισερχόμενους στο χώρο να γίνονται μια παρέα κάτω από τους ήχους του Τζόνι Βαβούρα.

Όπως και πέρσυ, έτσι και φέτος την εκδήλωση πλαισίωσαν αρκετά νέα και νεαρά στην ηλικία πληρώματα. Κάτι το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον του χώρου! Την Κυριακή, όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την εκδήλωση και το μαγευτικό νησί των Σπετσών, ανταλλάσσοντας ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Νικητές του αγώνα στις δύο βασικές κατηγορίες αναδείχθηκαν οι εξής:

Alfa Romeo GT 1300 Junior

Regularity 1 Δ. Καλογεράς με Alfa Romeo GT 1300 Junior, 1972
2 Andonov Georgi –Andonova Yordanka Mercedes Benz 190E, 1984
3 Γ. Κατσαούνης– Μ.Μανσόλας, Porsche 911 Coupe, 1965.

Fiat 127

Touring
1 Ν. Χρυσανθόπουλος-Σ. Χρυσανθόπουλος Fiat 127, 1979 2 Ν. Παπαδήμας – Σ. Ιωαννίδου Nissan 200SX1991 3 Α. Νικολαΐδης -Φ. Μπαλλή Alfa Romeo Alfetta GT, 1978.

ΦΙΛΠΑ

Το βραβείο της ψηφοφορίας του κοινού έλαβε η κόκκινη Jaguar XK 140, 1956. Αλυτάρχης του αγώνα ήταν ο κύριος Μανώλης Δημακαρέας και η χρονομέτρηση έγινε δορυφορικά από την εταιρεία ANUBE. Τα μέλη του Δ.Σ. που έλαβαν μέρος στον αγώνα συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού. Η ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης: Instacar, MyKteo, ΦΙΛΗΣGlass, τον ανώνυμο χορηγό φίλο της λέσχης, Intermed, Voyager, Aperol, Synviva, Neaters, ErikaTies&Scarves,το motori.grπου αθλοθέτησε το βραβείο του παλαιοτέρου αυτοκινήτου που τερμάτισε, τον Εμπορικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο και Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, τον Δήμο, το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία Σπετσών, τον Καπετάνιο κ. Αντώνη Στεφάνου και το πλήρωμα του «Κατερίνα Star» για την άμεση και απρόσκοπτη μετάβασή μας και φυσικά τον μεγάλο οικοδεσπότη μας, Poseidonion Grand Hotel.

Photocredits: Ντουζέπης Λυκούργος

ΦΙΛΠΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ