top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

«Heritage Classic Cup – Summer Edition» στις 14 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Φίλων Ιδιοκτητών Παλαιών Οχημάτων Πελοποννήσου (ΣΦΙΠΟΠ), με το «Heritage Classic Cup – Summer Edition» της 14ης Ιουλίου, γιορτάζει τα 20 χρόνια του, επιστρέφοντας στις εκδηλώσεις για πρώτη φορά μετά την πανδημία και την μεταβατική περίοδο των πινακίδων.

«Heritage Classic Cup – Summer Edition» από τον ΣΦΙΠΟΠ. Είκοσι χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, η επετειακή εκδήλωσή μας ετοιμάζεται να αφήσει εποχή. Ο ΣΦΙΠΟΠ επιστρέφει στις εκδηλώσεις και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Επίσημη πρώτη εκδήλωση μετά τη μεταβατική περίοδο των πινακίδων και την πανδημία του COVID. Εκδήλωση για αυτοκίνητα και για μοτοσικλέτες. Διαδρομές για να θυμηθούμε τη δράση και να λαδώσουν κύλινδροι και αλυσίδες. Η εκκίνηση θα γίνει από την κεντρική πλατεία του Πύργου την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Θα προηγηθεί συγκέντρωση των οχημάτων και των πληρωμάτων για καφέ και συζήτηση διαφόρων θεμάτων με αφορμή την επανένωση παλαιών φίλων. Για να παραμείνουν όλοι άνετοι (οι άνθρωποι και οι μηχανές) η διαδρομή θα διαιρεθεί σε δύο σκέλη των 45-50 χλμ περίπου. Το πρώτο σκέλος θα ακολουθήσει διαδρομή που θα διασχίσει τα χωριά Λαμπέτι – Λάνθι – Καρούτες- Πλάτανος – Στρέφι – Αλφειούσα – Καλλίκωμο και η ανασυγκρότηση θα γίνει στην κεντρική πλατεία των Κρεστένων.

SFIPOP

Έχοντας περάσει ήδη δύο ειδικές διαδρομές είναι ευκαιρία για νέες συζητήσεις και ανασκόπηση της διανυθείσας διαδρομής μέχρι την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους μετά από 45 λεπτά περίπου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ξεχωρίσει η ικανότητα πληρωμάτων και οχημάτων. Άλλες δύο τεχνικές και έξυπνες ειδικές θα καθορίσουν τους νικητές. Ξεκινώντας από τα Κρέστενα θα ανέβουμε στη Φρίξα και μέσω Πλουτοχωρίου θα διασχίσουμε την Τρυπητή. Η ανάβαση θα συνεχίσει μέχρι την Πλατιάνα όπου θα ακολουθήσει διαδρομή που θα μας φέρει στα μαρτυρικά χωριά Μάκιστος και Σμέρνα. Αναπολώντας μνήμες θα περάσουμε από την διάσημη Sugar Town για να καταλήξουμε σε πολυτελές εστιατόριο στην περιοχή της Κρέστενας για την έναρξη του τρίτου σκέλους της εκδλήλωσης. Οι (παραδοσιακά) διάσημες «κρεατο-μάχες» του τερματισμού έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα χρώματα και η ιστορία θα επαναληφθεί και σε αυτή την εκδήλωση.

SFIPOP

Θα ακολουθήσει η απονομή των νικητών χωρίς τις καθιερωμένες σαμπάνιες. Δεν πειράζει όμως, γιατί θα κρατήσουμε τις εμπειρίες και το χαμόγελο μας. Και όλο αυτό θα έχει προσιτό παράβολο συμμετοχής για διμελές πλήρωμα, ακόμα πιο προσιτό για μοτοσικλέτες και μια τυπική συμμετοχή για κάθε επιπλέον επιβάτη (για να μην μείνει κανένας νηστικός). Θα κάνουμε πέτρα την καρδιά μας και θα δεχτούμε και οχήματα young timer μέχρι το 1999 στα σίγουρα και από το 2000 έως το 2004 εφόσον το επιτρέπει το πλήθος των συμμετεχόντων.

Οι πρώτες δηλώσεις των πληρωμάτων ξεκίνησαν και θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές δεκτές στο email: [email protected] και στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Γερμανού 40 στον Πύργο κάθε απόγευμα από τις 19:00 μέχρι την Τετάρτη 10/7/2024. Την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεως συμμετοχής από τα πληρώματα, η εκδήλωση μπαίνει στην τελική ευθεία για τις απαραίτητες παροχές προς τα μέλη και τους χορηγούς, την ασφαλιστική κάλυψη της εκδήλωσης και την προετοιμασία του γεύματος και των απονομών.

O ΣΦΙΠΟΠ θέλει να ευχαριστήσει δημοσίως τους τοπικούς χορηγούς:
FORD ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Θ. και Σια ΟΕ, ΤΕΡΖΗΣ Ζωοτροφές, ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ – Κατεψυγμένα ποιότητας, Νωπά Κοτόπουλα, AGROTAX – ΜΠΙΣΤΟΛΑΣ Ο.Ε., ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ, TRUST C.C. Consulting & construction company, ΓΟΥΡΓΟΥΡΑΣ IRRIGATION, DUOMO café, ΤΣΙΠΟΛΙΤΗΣ ΕΕ – Ηλειακό Κέντρο Ανακύκλωσης, ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Χημικός Οινολόγος, ΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ, HomePraktika.gr – ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, Εστιατόριο ΜΗΛΙΟΣ (Διασταύρωση Κρεστένων), ΒΗΤΑ ΔΕΛΤΑ Advertising, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (συνδιοργάνωση εκδήλωσης), Δήμος Πύργου Ηλείας (επιχορήγηση εκδήλωσης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Πέμπτη 20 Ιουνίου: ώρα 19:00 Έναρξη εγγραφών
Πέμπτη 11 Ιουλίου: ώρα 21:00 Λήξη εγγραφών στα γραφεία ΣΦΙΠΟΠ
Κυριακή 14 Ιουλίου: ώρα 09:00 Συγκέντρωση οχημάτων στην εκκίνηση.
ώρα 09:30 Διανομή υλικού εκδήλωσης ώρα 09:30 Τεχνικός έλεγχος οχημάτων ώρα 10:30 Εκκίνηση πρώτου οχήματος ώρα 11:45 Τερματισμός πρώτου σκέλους ώρα 12:30 Εκκίνηση δεύτερου σκέλους ώρα 14:00 Τερματισμός (Κρέστενα Ηλείας)
ώρα 14:30 Γεύμα προς τιμή των συμμετεχόντων ώρα 15:15 Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων ώρα 15:30 Απονομή επάθλων στους νικητές

Το πρόγραμμα ανακοινώνεται ενδεικτικά. Ενδεχομένως να υπάρχουν τροποποιήσεις για διάφορους λόγους. Κάθε τροποποίηση θα ανακοινωθεί έγκαιρα από την οργανωτική επιτροπή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ