top icon
Μοντέλα

ΗΠΑ – τα αυτοκίνητα των Προέδρων

Εκτός από την θωρακισμένη υπηρεσιακή λιμουζίνα στη διάρκεια της θητείας τους, οι εκάστοτε Πρόεδροι των ΗΠΑ είχαν και τις προσωπικές τους προτιμήσεις για τα αυτοκίνητά τους. Ας δούμε ποιές ήταν αυτές, των 15 που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση από το 1945 και μετά.

Πέρα από την θωρακισμένη υπηρεσιακή λιμουζίνα με το υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας απέναντι σε κάθε εχθρική ενέργεια, οι εκάστοτε Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είχαν και τις προσωπικές τους προτιμήσεις για τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην κατοχή τους. Ας δούμε ποιές ήταν αυτές, των δεκαπέντε που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα.

Joe Biden Chevrolet Corvette

Joe Biden

Ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του μια πράσινη Chevrolet Corvette Stingray του 1967, που έλαβε από τον πατέρα του (αντιπρόσωπος αυτοκινήτων στο Delaware) ως γαμήλιο δώρο. Τον είδαμε πρόσφατα να την οδηγεί, ενώ η εν λόγω Corvette είχε εμφανιστεί στο γκαράζ του Jay Leno όταν ήταν αντιπρόεδρος επί προεδρίας Obama.

Donald Trump Lamborghini Diablo

Donald Trump

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει στην κατοχή του μια σειρά από εξωτικά και πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν μια Rolls-Royce Silver Cloud του 1956, μια Lamborghini Diablo του 1997 και μια Mercedes-Benz SLR McLaren του 2003. Πρόσφατα, αποχωρίστηκε και μια Ferrari F430, που πουλήθηκε σε δημοπρασία.

Barack Obama Ford Escape

Barack Obama

Το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν ένα Jeep Grand Cherokee.Aργότερα οδήγησε ένα Chrysler 300C του 2005 ως γερουσιαστής, αλλά κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας επέλεξε για τις μετακινήσεις του ένα οικολογικό προφίλ, στο τιμόνι ενός υβριδικού Ford Escape του 2008.

George Bush II Ford F150

George Bush ο νεότερος

Λατρεία έτρεφε ο George Bush ο νεότερος για την ιδιόκτητη φάρμα του στο Texas, όπου συχνά τον έβλεπαν στη διάρκεια των αγροτικών εργασιών του να μετακινείται με το αγαπημένο του Ford F-150 King Ranch. Πολύ νωρίτερα, όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, απέκτησε ένα Triumph TR4.

Bill Clinton Ford Mustang

Bill Clinton

Όταν ο Bill Clinton ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να αποχωριστεί την Ford Mustang convertible του 1967 που είχε στην κατοχή του. Εξακύλινδρη και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο από πλευράς ισχύος, αλλά ήταν πολύ όμορφη.

George Bush I

George Bush ο πρεσβύτερος

Το πρώτο αυτοκίνητο του George Bush του πρεσβύτερου ήταν ένα διάσημο μοντέλο της εποχής, μια Studebaker παραγωγής του 1947, σε ένα καταπληκτικό κόκκινο χρώμα.

Ronald Reagan Subaru BRAT

Ronald Reagan

Στο ράντσο του στην California οδηγούσε ένα Jeep CJ-6 του 1962. Το 1983, Πρόεδρος πλέον, απέκτησε ένα Jeep CJ-8 Scrambler. Ήταν γνώστης της τετρακίνησης, εντυπωσιάζει όμως το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του και ένα ψαγμένο Subaru BRAT.

Jimmy Carter Studebaker 1947

Jimmy Carter

Ο 39ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δεν ήταν ενθουσιώδης οδηγός. Το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν μια πολύ επιτυχημένη στην εποχή της Studebaker, παραγωγής 1947.

Gerald Ford Mustang 1969

Gerald Ford

Ο Gerald Ford αποδείχτηκε δύσκολος στην αναζήτηση, υπάρχουν όμως αναφορές ότι είχε στην κατοχή του μια Ford Mustang του 1969, ενώ το 1972 αγόρασε ένα Jeep. Ο γιός του Steven ταξίδεψε κάποτε δυτικά, κάνοντας την ανέμελη περιήγησή του στη χώρα, με ένα Jeep CJ.

Richard Nixon Oldsmobile 88

Richard Nixon

Ο Richard Nixon είχε στην κατοχή του μια Oldsmobile σειράς 98 του 1950, την οποία χρησιμοποίησε μάλιστα και ως επιχείρημα σε προεκλογική ομιλία του, για να δείξει στο κοινό πως ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Lyndon Johnson Amphicar

Lyndon Johnson

Στον Lyndon Johnson άρεσαν οι Lincoln Continental. Στο ράντσο του διατηρούσε επίσης μια εκλεκτή συλλογή, η οποία περιελάμβανε ένα Ford Phaeton του 1934, ένα Fiat 500 Jolly και ένα Amphicar. Με το τελευταίο, που ήταν αμφίβιο, συνήθιζε να κάνει φάρσα τους επιβάτες, προσποιούμενος ότι έχασε τον έλεγχο και πάει προς στη λίμνη.

John Cennedy Ford Thunderbird

John Kennedy

Στον JFK άρεσαν πολύ τα Ford Thunderbird. Είχε δύο στην ιδιοκτησία του, ένα του 1961 και ένα του 1963. Με βάση αυτές τις προτιμήσεις του, είναι σίγουρο ότι θα λάτρευε τη Ford Mustang, αν την προλάβαινε (παρουσιάστηκε το 1964, όταν εκείνος δεν ζούσε πλέον).

Dwight Eisenhower Jeep

Dwight Eisenhower

Οι περισσότεροι, έχουμε δει σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα εποχής τον αρχιστράτηγο των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, στο δεξί κάθισμα ενός στρατιωτικού Jeep. Στη θέση του οδηγού βρέθηκε σε ένα Cadillac El Dorado του 1953, όμως το αγαπημένο του αυτοκίνητο ήταν μια Chrysler Imperial του 1956.

Harry Truman Chrysler

Harry Truman

Ήταν πιστός πελάτης της Chrysler. Είχε δύο μοντέλα του 1941, ένα sedan για αυτόν και ένα coupe για τη γυναίκα του, πριν γίνει Πρόεδρος. Αγόρασε ξανά ένα Chrysler το 1953 και συνέχισε να αγοράζει αυτοκίνητα της συγκεκριμένης εταιρείας μέχρι το 1972. Στην κατοχή του είχε και ένα Ford Super Deluxe Tudor Sedan, που του δόθηκε για συμβολικούς λόγους, επειδή ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης, μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Franklin Roosevelt Ford Phaeton

Franklin Roosevelt

Έχασε μεγάλο μέρος από τον έλεγχο των ποδιών του εξαιτίας της πολιομυελίτιδας. Για τον λόγο αυτό το Ford Phaeton του 1936 που οδηγούσε είχε ειδικά τροποποιημένα χειριστήρια χειρός. Πριν αρρωστήσει, απολάμβανε μια Packard με κινητήρα V12. Aξίζει να σημειωθεί ότι για μια σύντομη περίοδο, ώσπου να ετοιμαστεί το επίσημο θωρακισμένο, μετακινείτο με την κατασχεμένη από τις Αρχές αλεξίσφαιρη Cadillac του έγκλειστου στη φυλακή Al Capone.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ