top icon
Κόσμος

H Bentley επιστρέφει στο Pikes Peak χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα

Η Bentley θα συμμετάσχει στο φετινό Pikes Peak με την Continental GT3, η οποία θα καταναλώνει για την περίσταση βιοκαύσιμα.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε χθες μια νέα πρωτοβουλία στον τομέα της αειφορίας, εγκαινιάζοντας και επίσημα ένα πρόγραμμα έρευνας και εξέλιξης ανανεώσιμων καυσίμων έχοντας ως σημείο αναφοράς την Continental GT3 Pikes Peak, το πιο ακραίο αυτοκίνητο της μάρκας στα 101 χρόνια ιστορίας της που βασίζεται σε μοντέλο παραγωγής.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα Continental GT3 Pikes Peak θα δώσει το «παρών» στην κατηγορία Time Attack 1 στο φετινό Pikes Peak International Hill Climb καταναλώνοντας για την περίσταση βιοκαύσιμα.

Επί του παρόντος η Bentley δοκιμάζει και αξιολογεί διάφορα μείγματα καυσίμων που θα προσφέρουν μείωση των βλαβερών σωματιδίων έως και 85% σε σχέση με τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα. Όπως δηλώνει με έμφαση η εταιρεία, η απόφαση αυτή «σηματοδοτεί την έναρξη ενός προγράμματος έρευνας τόσο στα βιοκαύσιμα όσο και στα ηλεκτροκαύσιμα που στόχο έχει τη χρήση τους με βιώσιμο τρόπο στα μοντέλα παραγωγής της Bentley».

Η Bentley βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην απαρχή του μετασχηματισμού της καθώς σκοπεύει να προσφέρει υβριδικές εκδόσεις για όλα τα μοντέλα της έως το 2023, ενώ από το 2030 ολόκληρη η γκάμα της θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Στο πλαίσιο αυτό, η Bentley δεσμεύεται να κατασκευάζει και διαθέτει κινητήρες εσωτερικής καύσης για το επόμενα 9 χρόνια.

Την εξέλιξη του προγράμματος εν όψει του φετινού Pikes Peak πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα Fastr, η οποία ήδη συμμετέχει σε διάφορους θεσμούς αγώνων στη Μ. Βρετανία με «άρμα» την Continental GT3, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά της M-Sport.

Για να καταρρίψει το ρεκόρ, η Continental GT3 Pikes Peak θα πρέπει να ολοκληρώσει την ανάβαση των 156 στροφών που εκκινεί στα 9.300 πόδια και καταλήγει στα 14.100 πόδια με μέση ταχύτητα μεγαλύτερη από 78 μίλια/ώρα και να διασχίσει τη γραμμή του τερματισμού σε λιγότερο από 9 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ