top icon
Διεθνείς αγώνες

Η McLaren στο Extreme E το 2022

Η McLaren Racing ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική της ιστορία, αφού από το 2022 θα συμμετέχει στο Extreme E.

Η ανάπτυξη του Extreme E , πρωταθλήματος με αμιγώς ηλεκτρικά SUV σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη οι οποίες πλήττονται από την κλιματική αλλαγή, συνεχίζεται, με την McLaren να ανακοινώνει την εμπλοκή της στο θεσμό, από το 2022.

Η βρετανική ομάδα θα συμμετάσχει στους 5 αγώνες της Season 2 του Extreme E το οποίο ξεκίνησε φέτος.

Το νέο εγχείρημα της McLaren Racing

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Extreme E, η συμμετοχή της McLaren Racing στο πρωτάθλημα, θα εξυπηρετήσει τους ευρύτερους στόχους της εταιρείας, καθώς και την προσέλκυση νέων οπαδών και συνεργατών.

Η απόφαση εισόδου στο Extreme E, πάρθηκε έπειτα από λεπτομερή αξιολόγηση των ανθρώπων της McLaren με στρατηγικά, οικονομικά και λειτουργικά κριτήρια.

Τα παραπάνω υποστηρίχθηκαν από τη σαφή θέληση επιτάχυνσης της αποστολής βιωσιμότητας της McLaren Racing, η οποία θέτει τη μείωση εκπομπών διοξειδίου άνθρακα, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και εκμηδένιση αποβλήτων, καθώς και έννοιες όπως ποικιλομορφία, ισότητα και δυνατότητα ένταξης, στον πυρήνα λειτουργίας της.

Καθώς το Extreme E τονίζει την επίδραση της κλιματικής αλλαγής σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, την υιοθέτηση αμιγώς ηλεκτρικής ενέργειας για ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα προάγει την ισότητα φύλων, αφού κάθε ομάδα έχει υποχρεωτικά έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγό, αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για την McLaren Racing.

Zak Brown and Alejandro Agag

Δηλώσεις για την είσοδο της McLaren στο Extreme E

Η αποστολή του Extreme E είναι να χρησιμοποιήσει το σπορ για να ευαισθητοποιήσει και να επιταχύνει τις καινοτομίες με καθαρή ενέργεια που θα ωφελήσει την βιομηχανία της κινητικότητας και όχι μόνο”, δήλωσε ο Ιδρυτής και CEO του Extreme E, Alejandro Agag.

Να έχουμε μαζί μας τη McLaren, η οποία συμβολίζει το υψηλότερο επίπεδο αγώνων και καινοτομίας στην αυτοκίνησης, δείχνει πως όσα έχουμε προσφέρει σε μόλις δύο αγώνες της Season 1 έχει ήδη μεγάλη επίδραση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό”.

Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε τον Zak και την ομάδα της McLaren Racing στο Extreme E και μπορούμε να πούμε ότι ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αποδώσει στο ντεμπούτο της σε ηλεκτρικούς αγώνες εκτός δρόμου. Η Season 2 έγινε ήδη πολύ συναρπαστική!”

Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, σχολίασε: “Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το Extreme E, παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδό του.

Η προσοχή μας στράφηκε άμεσα στην καινοτόμα δομή αυτής της πλατφόρμας μηχανοκίνητου αθλητισμού και ιδιαίτερα, η δυνατότητα που μας δίνει να επιταχύνουμε και να ωθήσουμε τη δική μας ατζέντα στον τομέα της αειφορίας, ενώ μοιράζεται τις ίδιες προτεραιότητες της απαλλαγής από εκπομπές άνθρακα, της μείωσης αποβλήτων, της ποικιλομορφίας και της ισότητας.

Την ίδια στιγμή, θα μας επιτρέψει να φτάσουμε σε καινούργιο κοινό με την καινοτόμα αγωνιστική δομή του, να συνδεθούμε με μια νέα γενιά φίλων του σπορ μέσω περιεχομένου που προσφέρεται από ποικίλα κανάλια, δίνοντας στους συνεργάτες μια πλατφόρμα με την οποία θα συνδεθούν και θα διαμοιράσουν ένα θετικό και ισχυρό αφήγημα”.

Όσον αφορά σε αυτή τη νέα προσπάθεια, αλλά και τη συμμετοχή της McLaren στην F1, ο Zak Brown πρόσθεσε: “Από την αρχή, η McLaren βρίσκοταν στην πρωτοπορία και δε φοβόταν να πιέσει νέα όρια. Αυτό το νέο εγχείρημα ταιριάζει στις ρίζες της συμμετοχής μας σε ποικιλία κατηγοριών, της καινοτομίας και της γενναιότητας.

Το Extreme E ανοίγει νέο έδαφος στο motorsport σαν δύναμη του καλού που αντιμετωπίζει ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου μας σήμερα και στο μέλλον.

Ενώ η Formula 1 θα παραμείνει το επίκεντρο του κόσμου μας, όπως τα Indycar και esports, η συμμετοχή μας στο Extreme E είναι προσθετική στο franchise της McLaren Racing και θα συνεισφέρει στην υποστήριξη των προγραμμάτων μας.

Θα συμμετάσχουμε απέναντι σε μεγάλα ονόματα με τα οποία έχουμε εξοικείωση από την F1 και το Indycar αλλά, όπως σε κάθε θεσμό που αγωνιζόμαστε, ο αντικειμενικός στόχος είναι σαφής: είμαστε εκεί για να κερδίσουμε”.

Η σχέση της McLaren Racing με τον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν είναι νέα, αφού η βρετανική εταιρεία προμήθευσε τα ηλεκτρικά σύνολα μπαταρίας στις δύο πρώτες σεζόν του Gen 1 και Gen2 του πρωταθλήματος Formula E, ενώ εφοδίασε με την ίδια τεχνολογία το McLaren P1 hypercar.

Στο Extreme E, η McLaren Racing θα χρησιμοποιεί προσωπικό που δεν ανήκει στο πρόγραμμα της Formula 1, καθώς και ειδικούς στον τομέα.

Όπως ισχύει για όλες τις ομάδες, η McLaren θα μπορεί να έχει σε κάθε αγώνα 7 άτομα, τους δύο οδηγούς και 5 μηχανικούς.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ