top icon
Κόσμος

Ο Elon Musk έχει ένα «κακό προαίσθημα» – και θέλει να απολύσει το 10% των εργαζομένων της Tesla

Ο Elon Musk έχει ένα «κακό προαίσθημα» για τις εξελίξεις στην οικονομία και σε σχετικό e-mail του δηλώνει ανοιχτά την πρόθεσή του να περικόψει το 10% των εργαζομένων της Tesla παγώνοντας συγχρόνως κάθε νέα πρόσληψη.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για τις εξελίξεις στην οικονομία και θέλει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπως αναφέρει σήμερα το Reuters επικαλούμενο σχετικό e-mail του ισχυρού άνδρα της Νο 1 εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο το οποίο απεστάλη σε στελέχη της μάρκας.

Το εν λόγω «μήνυμα» έρχεται στο φως δύο ημέρες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είπε στους υπαλλήλους «να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας ή να φύγουν από την εταιρεία».

Σύμφωνα με την ετήσια κατάθεση της SEC για το 2021, η Tesla απασχολεί σήμερα σε όλο τον κόσμο περί τους 100.000 εργαζομένους.

Tesla - VW

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι θέσεις εργασίας που απαιτούνται να καλυφθούν για τα επικείμενα projects της Tesla ανέρχονται μέχρι τώρα στις 5.000.

Στο σχετικό e-mail που απέστειλε ο Elon Musk είχε τίτλο «Παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως».

Σε κάθε περίπτωση, η ζοφερή προοπτική που περιγράφει ο Elon Musk απηχεί πρόσφατα σχόλια υψηλόβαθμων στελεχών, όπως ο CEO της JPMorgan Chase,  Jamie Dimon και ο πρόεδρος της Goldman Sachs, John Waldron.

«Ένας τυφώνας είναι ακριβώς εκεί έξω στο δρόμο που έρχεται προς το μέρος μας», δήλωσε ο Jamie Dimon αυτή την εβδομάδα.

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Ευρώπη, κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων ένα άλμα στο κόστος ζωής για τους πολίτες.

Tesla - VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ