top icon
Κόσμος

Αναβαθμίσεις για το Toyota RAV4

Το Toyota RAV4 αποκτά νέα συστήματα ασφαλείας και περισσότερα τεχνολογικά καλούδια σε επίπεδο συνδεσιμότητας και επικοινωνίας.

Η Toyota αποκαλύπτει σήμερα μια σειρά αναβαθμίσεων για λογαριασμό του RAV4 που επικεντρώνονται στη βελτίωση της ζωής των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο μέσω νέων infotainment συστημάτων, μιας προσαρμόσιμης ψηφιακής οθόνης οδηγού κι ενός «ενισχυμένου» πακέτου ασφαλείας, με νέες λειτουργίες που προστίθενται στα συστήματα Toyota Safety Sense.

Αναλυτικότερα, το νέο Toyota RAV4, και στις δύο διαθέσιμες υβριδικές εκδόσεις του, φέρει πλέον ένα νέο σύστημα multimedia με οθόνη 10,5 ιντσών υψηλής ανάλυσης που παρέχει πλοήγηση μέσω cloud καθώς και πληροφορίες κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, το σύστημα παρέχει την υπηρεσία Smart Service μέσω over-the-air ενημερώσεων.

Το νέο RAV4 διαθέτει περισσότερες δυνατότητες απομεμακρυσμένου ελέγχου τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οδηγός, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται μέσα ή κοντά στο όχημά του. Οι γνωστές… ανησυχίες σχετικά με το αν έχει κανείς αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό, τις πόρτες ξεκλείδωτες ή τα φώτα αναμμένα αφού απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο, αντιμετωπίζονται μέσω ειδοποιήσεων από απόσταση .

Toyota RAV4

Οι χρήστες μπορούν επίσης να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν τις πόρτες από μακριά – μια εύχρηστη λειτουργία εάν κάποιος χωρίς κλειδί χρειάζεται πρόσβαση, για παράδειγμα για να αφήσει ένα δέμα ή να καθαρίσει το αυτοκίνητο. Τα αλάρμ μπορούν επίσης να αναβοσβήσουν, κάνοντας το όχημα πιο εύκολο να εντοπιστεί σε ένα μεγάλο ή πολυσύχναστο χώρο στάθμευσης. Επιπλέον, στάνταρ είναι και ο απομεμακρυσμένος έλεγχος του κλιματισμού για προθέρμανση ή ψύξη της καμπίνας πριν ξεκινήσει κανείς ένα ταξίδι.

Την ίδια στιγμή, μέσω της εφαρμογής MyT, ο χρήστης έχει στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου τον έλεγχο μιας σειράς λειτουργιών και πληροφοριών που σχετίζονται με το όχημα, όπως είναι για παράδειγμα τα επίπεδα φόρτισης και πληρότητας καυσίμου. Επιπλέον, ο έλεγχος μπορεί να γίνει μέσα στο αυτοκίνητο και μέσω φωνητικών εντολών.

Ο οδηγός του «φρεσκαρισμένου» RAV4 μπορεί τώρα να δει και να λάβει τα βασικά δεδομένα του οχήματος με μια ματιά, για μικρότερη απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση, μέσω ενός ειδικού πίνακα οργάνων εμπρός από το οπτικό του πεδίο. Εν προκειμένω, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τεσσάρων στυλ και τριών διατάξεων και επιλογών εξατομίκευσης για την οθόνη TFT των 12,3 ιντσών, ώστε ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει τις πιο σχετικές πληροφορίες που χρειάζεται.

Toyota RAV4

Το νέο RAV4 αποκτά επίσης βελτιωμένες λειτουργίες Toyota Safety Sense που μπορούν να προειδοποιήσουν τον οδηγό και να βοηθήσουν στην αποφυγή ενός ευρύτερου φάσματος κοινών κινδύνων τροχαίων ατυχημάτων. Οι βασικότερες από αυτές είναι το σύστημα Pre-Collision System καθώς και το σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης που βοηθά τον οδηγό να αποφύγει έναν πεζό που έχει περάσει στο δρόμο, ενώ διατηρεί το αυτοκίνητο υπό έλεγχο και εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Η Toyota δεν ανακοινώνει άλλες διαφοροποιήσεις – πέραν της προσθήκης του νέου χρωματισμού Platinum White Pearl. Έτσι, η αυτοφορτιζόμενη υβριδική έκδοση των 2,5 λίτρων εξακολουθεί να αποδίδει 218 και 222 ίππους στην προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα. Η δε plug-in υβριδική έκδοση συνεχίζει να αποδίδει 306 ίππους.

Σύμφωνα με την Toyota, η παραγωγή του αναβαθμισμένου RAV4 θα ξεκινήσει στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota RAV4
  • Toyota RAV4
  • Toyota RAV4
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ