top icon
Αγώνες

Με F1 και MotoGP το κυρίως πιάτο του αγωνιστικού μενού του 3ημέρου

Οι πιλότοι είναι έτοιμοι για μια ακόμα «παράσταση» στο πολύχρωμο τσίρκο της F1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Tην ίδια στιγμή, στο MotoGP οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου φορούν από αύριο το πρωί τις δικές τους φόρμες στο Assen της Ολλανδίας για τον όγδοο επίσης γύρο του δικού τους θεσμού.

Στο Μπακού για το πρώτο Αζέρικο GP (καθώς πέρυσι ονομαζόταν Grand Prix Ευρώπης) κατευθύνεται το πρωτάθλημα της Formula 1. Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς φιλοξενείται στο –κατά γενική ομολογία- ταχύτερο σιρκουί πόλης, μήκους 6,003 χλμ, με τις μεγάλες ευθείες να επιτρέπουν στα μονοθέσια να αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Σε μία πίστα που δεν θυμίζει εύκολα καμία άλλη στο καλεντάρι, σημασία θα έχει τόσο η ισορροπία στο set-up, όσο κι η τελική ταχύτητα. Σε αυτόν τον συνδυασμό φαίνεται να υπερέχει φέτος η Ferrari, με τον Sebastian Vettel να θέλει να επιστρέψει στα βάθρα (και τις νίκες) μετά την 4η θέση στο Μόντρεαλ. Από την άλλη μεριά, το μακρύ μεταξόνιο της Mercedes W08, καθώς και η ισχυρή μονάδα ισχύος που διαθέτει, θα παίξει σπουδαίο ρόλο στο ρυθμό των Γερμανών, σε μία πίστα όμως που πέρυσι ο Lewis Hamilton δεν απέσπασε τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Αν και ξεκίνησε θετικά με πρωτιές σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές, ένα ατύχημα στο Q3 και ένα πρόβλημα με την PU στον αγώνα τον άφησαν εκτός βάθρου, χαρίζοντας τη νίκη στον Nico Rosberg. Βέβαια, ο Βρετανός έχει το μομέντουμ από την επιβλητική νίκη στον Καναδά και θα παλέψει να ξορκίσει τους «δαίμονες» του Μπακού φέτος. Όσο για την 3η καλύτερη ομάδα, η αλήθεια είναι πως φαβορί είναι η Force India, καθαρά λόγω του μοτέρ της Mercedes. Με τη Red Bull να υστερεί σε αυτόν τον τομέα, δύσκολα να βρεθούν δύο RB13 μπροστά από τις VJM10. Μην ξεχνάμε άλλωστε και την 3η θέση που κατέκτησε πέρυσι στο Αζερμπαϊτζάν ο Sergio Perez.

Τελεοπτικές μεταδόσεις

Παρασκευή

11:50 – Ελεύθερες Δοκιμές 1, CosmoteTV sport8HD

15:50 – Ελεύθερες Δοκιμές 2, CosmoteTV sport8HD

Σάββατο

12:50 – Ελεύθερες Δοκιμές 3, CosmoteTV sport8HD

15:50 – Κατατακτήριες, CosmoteTV sport8HD

Κυριακή

15:45 – Αγώνας, CosmoteTV sport8HD, ΕΡΤ2

Επίσημο site: www.formula.com

Το μεσημέρι της Κυριακής –και όχι πλέον το Σάββατο, όπως συνέβαινε από το 1947 έως και το 2015!- πραγματοποιείται στο Assen ο όγδοος κατά σειρά αγώνας του MotoGP. Η Yamaha φτάνει στην πίστα των 6,1 χλμ. θέλοντας να ξεχάσει τις –επιεικώς- μέτριες επιδόσεις της στη Βαρκελώνη πριν δύο βδομάδες. Από τη μεριά του, ο Maverick Vinales θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας διεκδικώντας μια ακόμα νίκη μέσα στο 2017 σε μια πίστα στην οποία η παράδοση του ίδιου αλλά και της M1 τον ευνοεί. Ο «Γιατρός», ο πλέον πολυνίκης αναβάτης στο συγκεκριμένο αγώνα με 8 το σύνολο νίκες (7 στο MotoGP και 1 στα 125 κ.εκ.), έχοντας δοκιμάσει-αξιολογήσει το νέο πλαίσιο της ιαπωνικής ομάδας στο τεστ που πραγματοποιήθηκε στη Montmelo αμέσως μετά τον αγώνα της Κυριακής, ευελπιστεί πως στην Ολλανδία θα βρει λύση στα προβλήματα της Μ1 στις εισόδους των στροφών και φυσικά σε εκείνα που αφορούν στη φθορά-διάρκεια των ελαστικών. Βέβαια και σε αυτόν τον αγώνα το κλειδί θα αποτελέσουν τόσο ο παραδοσιακά άστατος καιρός στο Assen, όσο και αυτή καθ’ αυτή η απόδοση των ελαστικών της Michelin που φέρνει στην ολλανδική πίστα ειδικά για την περίσταση το συμμετρικό εμπρός τύπο, στις ήδη γνωστές διαθέσιμες γόμες –μαλακή, μεσαία και σκληρή. Η Ducati, από τη μεριά της, έχοντας στο τσεπάκι της τη θετική αύρα των δύο σερί νικών σε Ιταλία και Ισπανία, παραδοσιακά τα καταφέρνει καλά στο συγκεκριμένο τερέν και έτσι δε μένει παρά να δούμε ποιος θα είναι και εδώ ο «αντίλογος» του Andrea Dovizioso, που πλέον φιγουράρει στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, 7 μόλις βαθμούς πίσω από τον Maverick Vinales. Μαζί με την απόδοση των εργοστασιακών Yamaha, μυστήριο παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή και εκείνη των δύο RC213V της Repsol Honda. Ο Marquez, όπως δήλωσε, θα πιέσει από την πρώτη στιγμή στις Ελεύθερες Δοκιμές 1 –καιρού επιτρέποντος ασφαλώς!- ενώ η Dani Pedrosa από τη μεριά του σίγουρα θα θελήσει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο μικρόσωμος και καθ’ όλα συμπαθής, εκτός και εντός πίστας, αναβάτης της Honda επάξια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση, 4 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλό του και 1 μόλις βαθμό εμπρός από τον Valentino Rossi.

Τελεοπτικές μεταδόσεις

Παρασκευή

10:50 – Ελεύθερες Δοκιμές 1, CosmoteTV sport5HD

15:00 – Ελεύθερες Δοκιμές 2, CosmoteTV sport5HD

Σάββατο

10:50 – Ελεύθερες Δοκιμές 3, CosmoteTV sport8HD

14:25 – Ελεύθερες Δοκιμές 4, CosmoteTV sport5HD

15:05 – Κατατακτήριες 1-2, CosmoteTV sport5HD

Κυριακή

10:05 – Warm up, CosmoteTV sport5HD

13:30 – Αγώνας, CosmoteTV sport5HD

Επίσημο site: www.motogp.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ