top icon
Επικαιρότητα

F1: Σκέψεις για αγώνα στην πίστα του Assen

Αξιωματούχοι της FIA πρόκειται να επισκεφθούν την πίστα του Assen στις επόμενες τρεις εβδομάδες για να εκτιμήσουν την κατάστασή της, αφού υπάρχει η σκέψη να φιλοξενηθεί εκεί το Ολλανδικό Grand Prix.

Εδώ και αρκετούς μήνες, έχει γίνει γνωστό πως είναι πρόθεση της Liberty Media να επιστρέψει η Formula 1 στην Ολλανδία, και μάλιστα στο Assen, που φιλοξενεί τον φημισμένο αγώνα του MotoGP. Το εν λόγω ζήτημα προχωρά, αφού οι επικεφαλής του σπορ συναντήθηκαν το περασμένο Σ/Κ με τον Leevan Dam, διευθύνοντα σύμβουλο της οργανωτικής επιτροπής του Ολλανδικού GP, ώστε να συζητήσουν για την καταλληλότητα της πίστας του Assen.

Ο ίδιος δήλωσε στο motorsport.com πως άνθρωποι του σπορ θα μεταβούν στο σιρκουί για τους απαραίτητους ελέγχους:

«Η συνάντησή μας εξελίχθηκε θετικά. Ήταν όλα πολύ καλά. Σε δύο ή τρεις εβδομάδες, θα επισκεφθούν το για να εξετάσουν την πίστα».

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη «αυτοψία» της FOM εκεί, αφού στο πρόσφατο παρελθόν, κι ο Charlie Whiting, αλυτάρχης της F1, είχε βρεθεί στην πίστα, κρίνοντας πως μόνο μερικές αλλαγές χρειάζονται για να μπορέσει να διεξαχθεί αγώνας.

Ο van Dam σχολίασε για αυτό:

«Ο Whiting έχει επισκεφθεί το ΤΤ ως εκπρόσωπος της FIA, και τώρα η FOM θα εξετάσει αν το Assen είναι κατάλληλο για την διεξαγωγή αγώνα Formula 1. Σύντομα θα έρθουν οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα δουν τόσο την πίστα, όσο και τις εγκαταστάσεις».

Και συνέχισε:

«Δεν ξέρουμε κάτι με σιγουριά, αλλά αν δεν έβλεπαν κάποια προοπτική, δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να έρθουν εδώ. Επίσης, θα μπορούσαν να μας πουν: δεν βλέπουμε να γίνεται αγώνας στην Ολλανδία και στο Assen. Αλλά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.

«Τώρα, ελπίζουμε να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ελπίζουμε να γίνει. Έχουμε καλό προαίσθημα»._Δ.Μ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ