top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση 3.876 Aston Martin DB11 λόγω… Mercedes

Η Aston Martin επιβεβαίωσε την ανάκληση ενός μεγάλου αριθμού αντιτύπων της DΒ11 που οφείλεται σε ελαττωματικά εξαρτήματα τα οποία και προμήθευσε στη βρετανική εταιρεία η Mercedes.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Aston Martin ανακαλεί 3.876 αντίτυπα της DB11 που κατασκευάστηκαν από τα τέλη του 2015 και εξής, εποχή που ξεκίνησε και τυπικά η παραγωγή του μοντέλου. Όπως αναφέρει ο Kevin Watters εκπροσωπώντας την βρετανική φίρμα, το πρόβλημα σχετίζεται με εξαρτήματα της κολώνας του τιμονιού τα οποία μπορούν να προκαλέσουν «ανεπιθύμητη ενεργοποίηση των αεροσάκων». Όπως διευκρινίζεται, το ζήτημα δεν σχετίζεται με την ανάκληση της ιαπωνικής Takata, άλλα με την… Mercedes, με τη γερμανική εταιρεία να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή των εν λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων.

Σε τεχνικό επίπεδο, το πρόβλημα αφορά στην ανεπαρκή γείωση που αφήνει το κύκλωμα ευάλωτο στις ηλεκτροστατικές φορτίσεις, σύμφωνα και με την πρόσφατη ανάκληση 1 εκ. αυτοκινήτων της Mercedes, αλλά και μοντέλων της Nissan και της Infiniti, οι οποίες προμηθεύτηκαν από τη γερμανική εταιρεία, όπως και η Aston Martin, τα ως άνω εξαρτήματα.

Όπως αναφέρει η Aston Martin, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τραυματισμών των επιβατών, σε αντίθεση με την περίπτωση των αυτοκινήτων της Mercedes, όπου καταγράφηκαν σε μερικές μόνο περιστάσεις «μικρές εκδορές και μώλωπες». Σε ανακοίνωσή της, η Aston Martin επισημαίνει πως το πρόβλημα θα αποκατασταθεί μέσα στις προσεχείς μέρες, χωρίς την επιβολή καμίας χρέωσης για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ