top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin Vantage

H νέα Aston Martin Vantage έρχεται φουριόζα να βάλει δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Η Aston Martin έχει κάθε λόγο να δηλώνει με υπερηφάνεια ότι αυτή είναι «η πιο εστιασμένη στον οδηγό και ταχύτερη Vantage που έχει κατασκευαστεί ποτέ στα 74 χρόνια ιστορίας του μοντέλου».

Μπορεί να μην κουβαλά εκτενείς διαφοροποιήσεις στην εξωτερική της περιβολή (βλ. μικρές αλλαγές στο εμπρός μέρος με μία μεγαλύτερη κατά 38% μάσκα, νέα φώτα matrix LED και μεγαλύτερο μήκος αμαξώματος κατά 30 χλστ.), εντούτοις οι αλλαγές στο εσωτερικό και κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες είναι μεγάλες που στόχο έχουν να ενισχύσουν τη δυναμική και τα τεχνολογικά διαπιστευτήρια του μοντέλου.

Aston Martin Vantage

Σημείο αναφοράς στη νέα Aston Martin Vantage είναι η σημαντική αύξηση της ισχύος του V8 κινητήρα που προέρχεται, ως γνωστόν, από το στρατόπεδο της Mercedes-AMG. Επί της ουσίας, ο 4λιτρος κινητήρας με τα δύο τούρμπο πλέον αποδίδει 665 ίππους και ροπή 800 Nm (+155 ίπποι και +115 Nm σε σχέση με το παρελθόν) που εξασφαλίζουν στη νέα Vantage επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική ταχύτητα είναι 325 χλμ./ώρα.

Aston Martin Vantage

Πως προέκυψε το μεγάλο αυτό άλμα στην απόδοση; Κατ’ αρχήν, με την αρωγή μεγαλύτερων υπερσυμπιεστών και ενός διαφορετικού προφίλ στους εκκεντροφόρους. Από εκεί και πέρα, τον δικό τους ρόλο διαδραμάτισαν οι προσαρμοσμένες επεμβάσεις στη συμπίεση της μονάδας και οι αναβαθμίσεις στο σύστημα ψύξης του κινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται όπως και πριν με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF.

Aston Martin Vantage

Από εκεί και πέρα, το αλουμινένιο πλαίσιο της νέας Vantage έχει επίσης αναβαθμιστεί εκτενώς με γνώμονα την αύξηση της ακαμψίας. Το εμπρός εγκάρσιο μέρος έχει μετακινηθεί προς τα πίσω για να εξασφαλίσει στα σημεία στήριξης της ανάρτησης υψηλότερη ακαμψία, ενώ ελαφρύτερα και επίσης πιο άκαμπτα είναι τα σημεία έδρασης του V8 κινητήρα με την γερμανική καταγωγή. Η Aston Martin επισημαίνει επίσης ότι το πίσω μέρος είναι 29% πιο άκαμπτο, χάρη στις πρόσθετες ενισχύσεις.

Aston Martin Vantage

Nέα είναι και τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, τα οποία έχουν την ιδιότητα να κατανέμουν πιο αποτελεσματικά τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε όλο το πλαίσιο. Επεμβάσεις προς όφελος της οδηγικής αίσθησης έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, ενώ το… χεράκι των μηχανικών της Aston Martin μπήκε και στους τροχούς της νέας Vantage που κατ’ παραγγελία εφοδιάζεται με ελαστικά Pilot Sport S 5 της Michelin, σε συνδυασμό με σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών.

Aston Martin Vantage

Η νέα Aston Martin Vantage εκ των έσω

Η πραγματική μεταμόρφωση της νέας Vantage αφορά στα ενδότερα. Εκεί όπου μια εντελώς νέα διάταξη κόκπιτ, με βελτιωμένη συνδεσιμότητα και εργονομία, έχει τον πρώτο λόγο.

Aston Martin Vantage

Για πρώτη φορά στο κουπέ μοντέλο της Aston Martin υπάρχει μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών και μια επίσης νέα για την Vantage πλατφόρμα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Σε αντίθεση με την μόδα των καιρών, οι φυσικοί διακόπτες δεν έχουν «εξαφανιστεί», ενώ σημαντικά βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει και στον τομέα της ποιότητας.

Aston Martin Vantage

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Vantage
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ