top icon
Αγώνες

Αγώνες Karting: Ταξιδεύοντας

Δεν είναι ούτε το «αμάξι», ούτε ο νέος δρόμος για τη Σπάρτη. Δεν την υποτιμούμε την εξαιρετική συντροφιά, αλλά ήταν αυτά τα μωρά και οι μια στάλα μεγαλύτεροι πιλότοι που σε συναρπάζουν. 

«Φοράνε» τα εργαλεία τους και δημιουργούν. Δεν ξέρω από πίστες καρτ αλλά εκεί νομίζω είναι η καλύτερη. Λένε και για τα Χανιά. Ακόμα καλύτερα; Μακάρι. Στη Σπάρτη λοιπόν όπου και το «σπίτι» του Λάμπρου και του Νικόλα της ΛΑΣ. Οργάνωση άλλου επιπέδου από την ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α που «πλήρωσε» χρυσάφι για την προσαρμογή και την εντιμότητα. Ο πολύπειρος και χαλαρός Ιταλός Αλυτάρχης, πλαισίωσε τον δικό μας. Τον κ. Στέλιο Καγιάφα, τον πλέον ακομπλεξάριστο άνθρωπο του χώρου μας που αντιμετώπισε με αρχοντιά την επιλογή του οργανωτή να στηρίξει την ιεροτελεστία, όπως είναι οι αγώνες karting. Με πιλότους και καρτ να παίζουν στα χιλιοστά, όταν τα paddocks τα κοσμούν ομάδες ευρωπαϊκού επιπέδου, με χορηγούς τους γονείς των αθλητών, η ευθύνη όλων είναι τεράστια. Δεν έχει διαστάσεις και δε μοιράζεται αναλογικά. Όλοι όσοι πιστοί τον απαιτούν το σεβασμό και σε όσους ξεχωρίζουν οφείλουμε προοπτική. Με σοβαρές ενέργειες που πρέπει να χαρακτηρίζει η συνέπεια. Με προδιαγραφές και διαδικασίες ώστε να υπάρχει όραμα με δημιουργική ανασφάλεια και μέχρις εκεί. Δεν παίζεις με παιδιά και τους γονείς τους που ματώνουν πρέπει να τους σέβεσαι. Μονόδρομος! 

Αγώνες…

Αγώνες με μωρά για φίλημα στη mini με τους δυο νικητές για κάθε μια από τις 3 σειρές. Νικητές, δις ο πολυνίκης φέτος Ανδρέας Σπανός της «Praga των Ζάχων» που εγγυώνται και την ποιότητα της συμμετοχής, με τον Στέλιο Πετρίση της ομάδας Χατζή να κερδίζει τον «τελικό» και όλοι οι γονείς να χειροκροτούν όλους τους πιλότους με πάθος και σεβασμό. Αγαπημένος μας ο πολυτάλαντος Γιάννης Περιστεράς , «ο 41» έχει δίπλα του τον Κώστα Μαιτό χωρίς άλλες συστάσεις. Στα μωρά της mini, στα 8-10 και εμείς εκεί. Αισιόδοξοι αλλά και συνεπείς με τη δική μας φιλοσοφία συνδεδεμένη με την υπομονή. Είναι όμως ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, ο Αλ, που βάζει τη δική του υπογραφή και στο δεύτερο αγώνα της ζωής του σημειώνει μια 3η, μια 2η και την 1η θέση στην τελική αναμέτρηση. Καμία σχέση με δικαίωση η απογείωση μας για τον τρόπο του, έργο του μπαμπά του Θέμη που το ζει αλλιώς και τρομάζουν. Επίδοση με σοβαρά στοιχεία που πιστώνονται στον κ. Γιώργο Γρυλάκη. Άνθρωπο που τον νιώθεις δικό σου χωρίς να τον ξέρεις. Τον γνωρίζεις και καταλαβαίνεις. Δίνει πάθος και ηρεμία. Έχει αυτό το κάτι που απαιτείται ώστε να πείθει το νεαρό του πιλότο και να αποδεικνύεται και πειθαρχημένος. Όπως πειθαρχημένα είναι όλα τα «μωρά» της λιγότερο mini ή της πολύ mini, όπως οι Βαγγέλης Ντεντόπουλος και Νικόλας Λύκος χωρίς να υποτιμούμε κανέναν αθλητή. 

Πόλεμος, αγώνας για απευθείας τηλεοπτική κάλυψη στη Junior και δε μετριάζουν την ανατριχίλα οι λίγες συμμετοχές. Είναι αυτή η άνεση, η αγωνιστική αυθάδεια του Γιάννη Λάτζη που σε κερδίζει. Έχει πολύ δρόμο και καμία διάθεση να το κρύψει και αυτή η αντίθεση με την ήρεμη δύναμη που χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Κομνηνό απογειώνει το ενδιαφέρον. Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι σε σχέση με το στόχο. Για την ιστορία και τη δεοντολογία ο Κομνηνός που υποστηρίζεται από το φίλο Τάσο Τσερανίδη, έφυγε με 3 νίκες από τη Σπάρτη με το Λάτζη να ετοιμάζει αποσκευές για το Βέλγιο όπου θα συμμετάσχει στην Ακαδημία της FIA εκπροσωπώντας τη χώρα μας. 

Από εκεί και πέρα, ωραίες μάχες στη senior με το μαέστρο Χρήστο Σαγανά να κερδίζει δις και τον Αλέξανδρο Νταρσί την τρίτη τελική αναμέτρηση, ενώ ο Σωτήρης Αθανασόπουλος που διαθέτει ποιότητα και ταχύτητα, αντιμετώπισε προβλήματα. 

Αγώνας και για τα 6ταχυτα με τον Παύλο Ξυνό να κερδίζει με το καλημέρα και τον Φώτη Σωτηρόπουλο να κερδίζει δις στη συνέχεια  και να βλέπει τίτλο. 

Στην club, μια έξυπνη κατηγορία που αναζητάει συμμετοχές και υποστήριξη ο Ανδρέας Βαρσάμης πήρε τη σημαία, αλλά νικητές είναι όλοι οι συμμετέχοντες. 

Αυτονόητο το πατρικό φιλί στην Εύη Σταφυλοπάτη του Αντώνη και της Μαρίζας που κοσμεί την πίστα με το Praga kart και τα paddocks με τη διακριτική της παρουσία συνδεδεμένη με την αγωγή της._ Σ.Χ 

Περισσότερα από το δελτίο Τύπου της οργάνωσης όπου οι γενικότητες συνδυάζονται με την ουσία. Τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. 

Φωτογραφίες: Πέτρος PΙΤ Καστορίνης 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ