Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Σπασμένος βραχίονας για τον Marc Marquez, χειρουργείται την Τρίτη

Ο Marc Marquez είχε μία σφοδρή πτώση στο GP Ισπανίας που είχε ως συνέπεια το σπάσιμο του δεξιού του βραχίονα.

Στην προσπάθειά του να ανακάμψει από την 16η θέση της κατάταξης στην οποία είχε πέσει μετά από ένα (ακόμα) εκπληκτικό σώσιμο στην Τ4 στα πρώιμα στάδια του αγώνα, ο Marc Marquez έβαλε το κεφάλι κάτω και μ’ έναν φρενήρη ρυθμό κατάφερε τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας να βρεθεί στην τρίτη θέση της προσωρινής κατάταξης, στην ουρά της εργοστασιακής Yamaha M1 του Maverick Vinales.

Πιέζοντας πάνω από το όριο την RC213V για περισσότερους από 15 γύρους, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν απέφυγε το λάθος στην Τ3, μόλις τρείς γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τρομακτικό highside, που είχε ως συνέπεια ο εμπρός τροχός της μοτοσικλέτας του να χτυπήσει με δύναμη το δεξί χέρι του Ισπανού.

Ύστερα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο Ισπανός υπέστη «εγκάρσιο κάταγμα στο δεξί βραχίονα», με το ιατρικό προσωπικό του MotoGP να επιβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει άλλο σοβαρό τραύμα στο κεφάλι ή στο θώρακα».

Οι γιατροί θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της υγείας του Ισπανού άσσου έως αύριο, όταν και θα μεταφερθεί αεροπορικώς στην πόλη της Βαρκελώνης με στόχο να χειρουργηθεί εκεί την προσεχή Τρίτη.

Εκτιμήσεις για το πότε ο Marc Marquez θα καταφέρει να επιστρέψει στην ενεργό δράση θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, ο Ισπανός θα χάσει σίγουρα τον επόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Jerez την προσεχή Κυριακή – και πιθανότητα και εκείνους σε Αυστρία και Τσεχία.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου