top icon
Αγώνες

Από το μπάκετ: Η Cabillis Perfomamce στο Ράλλυ Αλμυρού

Η Cabillis Perfomance, με τους Τάκη Καμπύλη-Σταύρο Σταμέλο, επικράτησαν στο Ράλλυ Αλμυρού οδηγώντας ως είθισται το εντυπωσιακό Skoda Fabia S2000, και ο πολύπειρος οδηγός περιγράφει την εμπειρία του από το μπάκετ!

Το Ράλλυ Αλμυρού, σηματοδότησε τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος και τον 1ο του αντίστοιχου Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος. Στον αγώνα επικράτησε ο Τάκης Καμπύλης, πάντα με τον Σταύρο Σταμέλο στο δεξί του μπάκετ, οδηγώντας γρήγορα το Skoda Fabia S2000 σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σήμερα, ο πολύπειρος οδηγός, μας περιγράφει τον αγώνα και πως ακριβώς τον έζησε εκ των έσω.

“Ράλλυ Αλμυρού μετά από δύο χρόνια «θέλω» και δοκιμές για να γράψουμε τις ειδικές με τον Σταμέλο.Ωραία τοποθεσία που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ξανά βρεθεί ούτε ως επισκέπτες. Η μία από τις ειδικές, οι Άγιοι Θεόδωροι, βουτηγμένοι μέσα στο πράσινο και η ειδική πολύ γρήγορη, ελαφρώς γλιστερή στα τελειώματα και “τάπα” στη μέση όπως και στο τέλος της. Οι άλλες δύο ειδικές πολύ μικρές και αδυσώπητα απαιτητικές. Υπερβολικά γρήγορες, με πολύ ώρα το γκάζι στο πάτωμα, μετατρέποντας εν τέλει τον αγώνα του 2019 σε τεράστια πρόκληση. Οι δοκιμή με το Skoda Fabia πριν τον αγώνα, έδειξαν ότι οι σημαντικές αλλαγές που είχαμε κάνει ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Το αγωνιστικό έγινε πιο επιθετικό μέσα στη στροφή, πετυχαίνοντας περισσότερη πρόσφυση, σε έναν αγώνα που είχε αρκετά βρώμικο οδόστρωμα λόγω της άνοιξης, αλλά και της μεγάλης επισκεψιμόττας από αγροτικά οχήματα.

Το Σάββατο, στην πρώτη ειδική του αγώνα, την ειδική Αλμυρός, κατευθείαν από τα πρώτα μέτρα επίθεση, μήπως σπάσουμε τον τσαμπουκά στην Fabia, ορμώντας να κάνουμε τη διαφορά με το “καλημέρα”. Η επίθεση απέδωσε και παρέμεινε έτσι όλο το Σάββατο, φτιάχνοντας μία διαφορά 12,3 sec μετά από δύο ειδικές. Η Κυριακή όμως είχε τη σημαντικότερη ειδική, την «Άγιοι Θεόδωροι» που στο πρώτο της πέρασμα, λόγω σειράς εκκίνησης ξεκινώντας πρώτοι, σκουπίζαμε την άσφαλτο μη μπορώντας να πετύχουμε απόλυτα τον στόχο για την επίθεση, με αποτέλεσμα να μείνουμε στο καθαρό πέρασμα. Στην ειδική που ονομάζονταν «Νηες», ξεκινάς σε έναν πραγματικό γκρεμό! Εκεί ένα μικρό λάθος, χτυπώντας μια ζάντα, δε μας άφησε να πάμε 10 στα 10. Service όλα ΟΚ και δεύτερο σκέλος full επίθεση και πλέον όλα σωστά. Καλύτεροι χρόνοι και στις δύο ειδικές, έχοντας πλέον διαφορά από το επόμενο πλήρωμα 52 δευτερόλεπτα. Γυρίζοντας πίσω για το τελευταίο service, η απόφαση ήταν να τελειώσουμε με ασφάλεια τον αγώνα, χωρίς ρίσκα, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίς οδηγικές φλυαρίες, συγκρατημένο οδήγημα και αποτέλεσμα; Ράμπα. Νικητές στο Ράλλυ Αλμυρού 2019, μετά από πολύ δουλειά, σε έναν αγώνα που λάβαμε μέρος πρώτη φορά. Όλα δούλεψαν άψογα. Ακόμα και ο Σταμέλος που είχε αυτοονομαστεί σε Νίκος Βέρτης, γιατί καθότι λέει, δεν συνοδηγεί απλά, αλλά κελαηδάει! Όλη η ομάδα σίγουρα ταλαιπωρήθηκε από τη ζέστη και τις διπλές τοποθεσίες των service, αλλά απέδωσε τα μέγιστα, με αρκετή δόση κεφιού και μεταγραφές ανθρώπινου δυναμικού από φιλική ομάδα στη δική μας, ύστερα από τραυματισμό του Στάθη λίγο πριν τον αγώνα.

Μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας για αυτόν τον αγώνα.
#4Τροχοί
#MOL_Lubricants
#Kehagias_Racing_Spirit
#Egglezopoulos_Tyres
#Otem_Ρεκτιφιέ
#Café_Racer
#Connoly_Leather

Κλείνοντας, συγχαρητήρια στην Αγωνιστική λέσχη ΟΜΑΘ και ιδιαίτερα στον Γιάννη Μόσχο, που έκαναν έναν ξεχωριστό αγώνα, δείχνοντας το δρόμο στο πως πρέπει να προβάλλονται οι χορηγοί και ο εκάστοτε αγώνας.”
Φιλικά
Cabilis Performance

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ