Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Arist.u.r.t.le: Η καλύτερη σεζόν!

Ακόμη μία ελληνική ομάδα Formula Student, 23 μέλη, ένα νέο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο και μία παγκόσμια διάκριση. Η πορεία από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην κορυφή του κόσμου!

Την καλύτερη αγωνιστική σεζόν της ιστορίας της διένυσε η επιτυχημένη ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Arist.u.r.t.le, η φοιτητική ερευνητική ομάδα που έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών μονοθέσιων, μετρά ήδη 6 χρόνια ενεργής παρουσίας σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student. Σημειώνοντας μία σταθερά ανοδική πορεία, συμβάλλει αδιάκοπτα στην ερευνητική αριστεία και στην αναβάθμιση σύγχρονων τεχνολογιών στο τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Έπειτα από τρία ολοκληρωμένα μονοθέσια σε διάστημα τριών ετών, το φιλόδοξο σχέδιο των φοιτητών για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019 ήταν η ολοκλήρωση ενός νέου, εξελιγμένου, και ανταγωνιστικότερου μονοθέσιου που θα συνόδευε την ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, αναδεικνύοντας το έργο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μονοθέσιο έγινε πραγματικότητα, ονομάστηκε «Θέτις» και ταξίδεψε το καλοκαίρι μαζί με 23 προπτυχιακούς φοιτητές για διεθνείς προορισμούς.

Πρώτη στάση στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Varano de' Melegari, Autodromo Riccardo Paletti για το διεθνή διαγωνισμό Formula Student Italy. Πέντε ημέρες αυστηρών ελέγχων και δοκιμών, δύο ημέρες αγώνων, 76 ομάδες, 76 κορυφαία πανεπιστήμια. Ανάμεσα σε αυτές η Arist.u.r.t.le κατάφερε να ξεχωρίσει. Η σκληρή δουλειά ενός χρόνου ανταμείφθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Η λήξη του διαγωνισμού ήρθε με την Arist.u.r.t.le να βρίσκεται στο βάθρο των νικητών κατακτώντας τη 3η θέση στη γενική κατάταξη. Ειδικότερα, η ομάδα σημείωσε διακρίσεις στα πιο απαιτητικά αγωνίσματα κατακτώντας την 1η θέση στο αγώνισμα του Business Plan Presentation, την 3η θέση στο αγώνισμα του Cost, την 3η θέση στο αγώνισμα της αντοχής και αποδοτικότητας, την 4η θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης και την 5η θέση στα αγωνίσματα Skidpad και Autocross.

Aristotle

Η δεύτερη στάση σήμανε και το πέσιμο της αυλαίας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Συγκεκριμένα, η χρονιά έκλεισε με τη συμμετοχή της ομάδας στο Formula Student Germany, στη πίστα Hockenheimring της Formula 1, όπου η Arist.u.r.t.le αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τους τεχνικούς ελέγχους κατάφερε να δοκιμαστεί και να αναμετρηθεί με μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Το προσεχές μέλλον, όπως το οραματίζονται τα μέλη της, η Arist.u.r.t.le θα κάνει πραγματικότητα το πρώτο -driverless- αγωνιστικό μονοθέσιο στην Ελλάδα και θα συνεχίζει περήφανα να εκπροσωπεί τη χώρα μας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε όλο τον κόσμο φτάνοντας κάθε φορά και λίγο ψηλότερα.

Καλή συνέχεια Arist.u.r.t.le!_Μ. Σαλ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου