Μπορεί το φετινό να Dakar Rally να είναι μικρότερο σε μήκος σε σχέση με πέρσι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο απαιτητικό για ομάδες και πληρώματα.

Το φετινό Dakar Rally - το 41ο στην ιστορία - εκκινεί τυπικά σήμερα αλλά ουσιαστικά αύριο με την πραγματοποίηση της πρώτης ε.δ. που έχει ως αφετηρία τη Λίμα και κατάληξη, ύστερα από 247 χλμ., εκ των οποίων τα 87 χλμ. χρονομετρημένα, το Pisco. Για το 2019 και για πρώτη φορά στα χρονικά, ο αγώνας «διαδραματίζεται» μόνο σε μία χώρα - το Περού - σε αντίθεση με πέρσι, όπου τα πληρώματα αλλά και οι αναβάτες διέρχονταν και από την Αργεντινή αλλά και από την Βολιβία. Κάτι βέβαια που δεν τον καθιστά λιγότερο «σκληρό» και απρόβλεπτο σε σχέση με άλλες χρονιές.

Συνολικά, οι συμμετέχοντες θα διανύσουν στις απλές αλλά και στις 10 στο σύνολο χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές περί τα 5.000 χλμ., εκ των οποίων σχεδόν το 70% «πάνω» σε αμμώδεις επιφάνειες. Από πλευράς συμμετοχών, στην πρωτεύουσα του Περού θα βρεθούν 334 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 167 μοτοσικλετών και quads, 126 αυτοκίνητων και UTV’s και 41 φορτηγών. Οι οδηγοί, μαζί με τους συνοδηγούς τους, φτάνουν τους 534, εκ των οποίων οι 135 δίνουν το «παρών» στον αγώνα για πρώτη φορά.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Nassar Al-Attiyah (δεύτερος το 2016 και το 2018 με Mini και Toyota, αντίστοιχα) θεωρείται με το HiLux της Toyota Gazoo Racing το φαβορί για την κατάκτηση της νίκης - τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, μιας και οι προβλέψεις στον πιο «σκληρό» αγώνα αντοχής του πλανήτη είναι πρακτικά αδύνατες. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους καθ’ όλα υπολογίσιμους συνοδοιπόρους τους στο ιαπωνικό επίσης στρατόπεδο, Giniel de Villiers και Bernhard Ten Brinke.

Από εκεί και πέρα, σθεναρή αναμένεται να είναι η αντίσταση που θα προβάλουν τόσο ο Carlos Sainz, o νικητής του αγώνα το 2018, όσο και οι Stephane Peterhansel και Cyril Despres, οι οποίοι, μετά την αποχώρηση της Peugeot από το θεσμό, βρήκαν στέγη μαζί με τον Ισπανό δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο WRC στο στρατόπεδο της Mini. Και συγκεκριμένα, στο κόκπιτ του JCW Buggy της ομάδας X-raid, η οποία θα έχει επίσης στις τάξεις της τον Kuba Przygonski (5ος στον περσινό αγώνα) πίσω από το τιμόνι ενός Mini JCW Rally car.

Τέλος, ο Sebastien Loeb, μαζί με τον μόνιμο παρτενέρ του στους αγώνες, Daniel Elena, θα διεκδικήσουν ξανά φέτος αυτό που δεν κατάφεραν τις περασμένες τρεις χρονιές οδηγώντας για την περίσταση ένα Peugeot 3008 DKR προδιαγραφών 2017 της ομάδας PH Sport._X.A.

Επίσημο site του αγώνα: www.dakar.com

Facebook: https://www.facebook.com/dakar/

Twitter: https://twitter.com/dakar

Instagram: https://www.instagram.com/dakarrally/?hl=en

Τηλεοπτική κάλυψη: Από τη Nova στις αθλητικές συχνότητες Eurosport 1-2

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά