Αγώνες Διεθνείς αγώνες

ERC: Ακυρώθηκε το Ράλλυ Barum Zlin

Ένας από τους πιο ιστορικούς αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Ράλλυ Barum Zlin της Τσεχίας, δε θα διεξαχθεί φέτος, λόγω της αύξησης κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα.

Το Ράλλυ Barum Zlin, που φέτος θα γιόρταζε τα 50 του χρόνια και οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει κινήσεις όπως μεγαλύτερη διαδρομή και πρόσκληση διάσημων οδηγών, θα αποτελούσε τον 3ο γύρο του φετινού ERC, στις 28-30 Αυγούστου.  Εντούτοις, η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Βόρεια Τσεχία υπήρξε ο καταλύτης, ώστε η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα να αποφασίσει την ακύρωσή του φέτος και τον εκ νέου προγραμματισμό του, για το 2021.

Τους προηγούμενους μήνες, το Ράλλυ Barum, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Τσεχία μετά τον αγώνα MotoGP στο Brno, αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο και θέλοντας να προχωρήσουν με τη διεξαγωγή του αγώνα, την περασμένη εβδομάδα οι διοργανωτές του δημιούργησαν καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Τσέχων, το ποσό που συγκεντρώθηκε από crowdfunding μέχρι σήμερα είχε φτάσει στις 315,305 Czech Koruna (σχεδόν 12.000 ευρώ). Επιπλέον, πάντα με βάση την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, οι συνεργάτες του Ράλλυ Barum φρόντισαν ώστε το απαιτούμενο ποσό για τη διοργάνωση, να έχει συγκεντρωθεί.

Παρόλα αυτά, η αύξηση κρουσμάτων, ειδικά στην Βόρεια Τσεχία, έθεσε τη διεξαγωγή του αγώνα εν αμφιβόλω, για λόγους ασφαλείας. Άλλωστε, στην περιοχή της Μοραβίας υπάρχει και ανώτατο όριο 100 ατόμων για την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, όπως θα ήταν το Ράλλυ Barum, που θα είχε ως επίκεντρο -ως είθισται- την πόλη Zlin.

Rally Barum

"Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κατάσταση με τον COVID-19 έγινε ανησυχητική", δήλωσε ο Αλυτάρχης του αγώνα, Miroslav Regner. "Οι νέοι περιορισμοί του αριθμού συγκέντρωσης έως 100 ατόμων σε αθλητικά γεγονότα στην περιοχή που εξαπλώνεται ο ιός, αποτελεί ισχυρή προειδοποίηση για εμάς".

"Ήμασταν πάντοτε περήφανοι που το Zlin δεχόταν περισσότερους από 50.000 επισκέπτες και ήσασταν εσείς, οι ενθουσιώδεις φίλοι των ράλλυ, που δημιουργούσατε μοναδική ατμόσφαιρα στις ειδικές διαδρομές. Οπότε, δε μπορούσαμε να φανταστούμε τη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς εσάς, ειδικά τώρα, που πολλοί από εσάς δείξατε έμπρακτα τη στήριξή σας, προσφέροντας χρήματα. Δυστυχώς, το πρόβλημα επέστρεψε και αποφασίσαμε ότι η προστασία της υγείας είναι προτεραιότητα. Λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης με την εξέλιξη της επιδημίας και τις πιθανές απαγορεύσεις, η ακύρωση του Ράλλυ Barum Zlin αποτελεί αναγκαία και σωστή λύση".

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ημερολόγιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ περιλαμβάνει προς το παρόν 6 αγώνες, αφού υπενθυμίζουμε πως έχει ήδη αναβληθεί και το χωμάτινο Ράλλυ Πολωνίας.

Με βάση την ακύρωση του Ράλλυ Barum Zlin, το πρόγραμμα του FIA-ERC διαμορφώνεται ως εξής:

1. Ράλλυ di Roma Capitale (Ιταλία, άσφαλτος), 24-26 Ιουλίου

2. Ράλλυ Liepāja (Λετονία, χώμα), 14-16 Αυγούστου

3. Ράλλυ Azores (Πορτογαλία, χώμα), 17-19 Σεπτεμβρίου

4. Ράλλυ Κύπρου (χώμα), 16-18 Οκτωβρίου

5. Ράλλυ Ουγγαρίας (άσφαλτος), 6-8 Νοεμβρίου

6. Ράλλυ Islas Canarias (Ισπανία, άσφαλτος), 26-28 Νοεμβρίου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου