06 Δεκ 2017

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ 2018

Επικυρώθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA το ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2018. Με... αστερίσκο το Ακρόπολις, στις 1-3 Ιουνίου.

Το μοτίβο των 8 αγώνων, όπως αυτό θεσπίστηκε από αυτήν τη χρονιά -έπειτα από σύσταση των ομάδων για περιορισμό του κόστους- κρίθηκε επιτυχημένο και θα επαναληφθεί και το 2018 όσον αφορά το ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η 66η σεζόν του Πρωταθλήματος θα ξεκινήσει από την Πορτογαλία και συγκεριμένα τις Αζόρες, όπου στις 22-24 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο πρώτος από τους συνολικά πέντε χωμάτινους αγώνες της χρονιάς.

Έπειτα από την επιτυχία του Ράλλυ Ρώμης που εντάχθηκε φέτος για πρώτη φορά στο θεσμό, το ενδιαφέρον για το 2018 στρέφεται στο χωμάτινο Ράλλυ Πολωνίας που μετά από μια πενταετή θητεία στη σύγχρονη ιστορία του στο WRC, επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Πολωνία του τρεις φορές Πρωταθλητή Καγιετάν Καγιετάνοβιτς είχε αγώνα στο θεσμό, ωστόσο, ασφάλτινο. 

Σε ό,τι αφορά το Ράλλυ Ακρόπολις, η διεξαγωγή του ορίστηκε και πάλι στις αρχές του καλοκαιριού (1-3 Ιουνίου), με τον αστερίσκο που, όμως, συνοδεύει τη σχετική ανάρτηση να υποδηλώνει ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία μεταξύ της ΟΜΑΕ και της Eurosport Events, της εταιρείας που έχει την ευθύνη προβολής και προώθησης του θεσμού. Ελπίζοντας σε... υπογραφή, θα σχολιάσουμε ότι σε κάθε περίπτωση, το Ακρόπολις δεν προβλέπεται να προσμετρήσει στο πρωτάθλημα Νέων, κάτι που συνεπάγεται και την περιορισμένη αριθμητικά συμμετοχή ξένων πληρωμάτων στον αγώνα. Ακολουθεί το ημερολόγιο του 2018:

FIA Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ 2018

22-24 Μαρτίου: Ράλλυ Αζορών (Πορτογαλία, χώμα) ERC Junior

3-5 Μαΐου: Ράλλυ Καναρίων Νήσων (Ισπανία, άσφαλτος) ERC Junior

1-3 Ιουνίου: Ράλλυ Ακρόπολις (Ελλάδα, χώμα)*

15-17 Ιουνίου: Ράλλυ Κύπρου (Κύπρος, χώμα)

20-22 Ιουλίου: Ράλλυ Ρώμης (Ιταλία, άσφαλτος) ERC Junior

24-26 Αυγούστου: Ράλλυ Τσεχίας (Τσεχία, άσφαλτος) ERC Junior

21-23 Σεπτεμβρίου: Ράλλυ Πολωνίας (Πολωνία, χώμα) ERC Junior

12-14 Οκτωβρίου: Ράλλυ Λετονίας (Λετονία, χώμα) ERC Junior

*Εκκρεμεί υπογραφή συμβολαίου με τον promoter του θεσμού