Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Γρήγορη αναγνώριση για τον Διονύση Λιβέρη στην Ευρώπη

Οι επιδόσεις του 15χρονου Διονύση Λιβέρη έφεραν γρήγορα την αναγνώριση του Έλληνα οδηγού καρτ στην πρώτη μόλις του χρονιά πέρυσι στην ανώτατη κατηγορία καρτ RotaxDD2.

Ήδη ο Διονύσης Λιβέρης έχει επαφές με δύο εργοστασιακές ομάδες προκειμένου να δοκιμάσει τα σασί του 2019 και να το χρησιμοποιήσει σε ορισμένους ή σε όλους τους αγώνες που θα συμμετάσχει φέτος.

Έτσι ο Διονύσης βρέθηκε χειμωνιάτικα στην πίστα Λονάτο της Ιταλίας για να δοκιμάσει το γερμανικό σασί Mach1.

Παρόντες για την Mach1 ήταν ο πολυ-πρωταθλητής Thierry Delre, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος και ο επίσημος οδηγός Marco Zanchetta.

Ο Delre είχε δει τον Λιβέρη στο μοναδικό αγώνα που έχει κάνει με τα απίστευτα γρήγορα 6τάχυτα καρτ των 50 ίππων στον περσινό παγκόσμιο τελικό στο θρυλικό Λε Μαν και είχε σημειώσει την ταχύτητα του.

Εκεί στα προκριματικά ο Delre είχε έρθει 12ος και ο Διονύσης 13ος.

Στο Λονάτο ο Zanchetta και ο Λιβέρης έκαναν διαδοχικές δοκιμές, αντάλλαξαν παρατηρήσεις, με τον Ιταλό να καταλήξει πέντε δέκατα πιο γρήγορος.

Το ζητούμενο είναι μια πιθανή συνεργασία σε αγώνες του πλέον ανταγωνιστικού Γερμανικού πρωταθλήματος DKM.

Πέρυσι ο Λιβέρης αγωνίστηκε στην Ευρώπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια βελγική ομάδα DAEMS και σασί Tony Kart. Ο Διονύσης πήρε μία νίκη και δύο δεύτερες θέσεις (Γαλλία, Βέλγιο, Ουγγαρία) και βρέθηκε επικεφαλής αγώνα άλλες τρεις φορές πριν δεχτεί μηχανικό πρόβλημα ή ατύχημα.  Γενικά ήταν από τους πιο γρήγορους.

Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου