Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Monza Rally Show 2016: Give me 5

Ο Valentino Rossi επικράτησε του Dani Sordo και του Hyundai i20 WRC αποσπώντας στην καθιερωμένη ιταλική γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο μητροπολιτικό πάρκο της Monza, την πέμπτη του νίκη πίσω από το τιμόνι ενός Ford Fiesta WRC.

Ο Ιταλός, έχοντας πλέον… αγγίξει τα 38 και με εννέα Παγκόσμιους Τίτλους να «βαραίνουν» τις πλάτες του στο μαγικό κόσμο των δύο τροχών, κατάφερε να διαπρέψει για πέμπτη φορά και να πάρει την καρό σημαία του τερματισμού στο Monza Rally Show του 2016 «ελέγχοντας» υποδειγματικά τους διόλου ευκαταφρόνητους αντιπάλους του. Με τα καλημέρα σχεδόν, ο «Γιατρός» κατάφερε να πάρει κεφάλι στον αγώνα σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στις 2 από τις 10 ε.δ., οι οποίες ήταν και οι μεγαλύτερες σε μήκος (45 χλμ.), αποσπώντας σε αυτές διαφορά της τάξης των 9,5 και 7,5 δλ. από τον Dani Sordo, ο οποίος οδηγούσε για την περίσταση το εργοστασιακό Hyundai i20 προδιαγραφών WRC. Ο Ισπανός κατάφερε να κερδίσει 6 ειδικές διαδρομές, αλλά με διαφορά πολύ λίγων δευτερολέπτων, τα οποία δεν ήταν ικανά να καλύψει ούτε τα 17 δλ. που κέρδισε ο Ιταλός χθες και σήμερα, ούτε και την ποινή των 5 δλ. που δέχτηκε το πλήρωμα για αντικανονικό προσπέρασμα στη 2η ειδική του αγώνα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Sordo, ο οποίος έχει κερδίσει δύο φορές το Monza Rally Show (2010 και 2013), κατάφερε να καταταγεί δεύτερος με διαφορά μόλις 0,5 δλ. από τον Marco Bonanomi και το Citroen DS3 WRC που οδηγούσε ο Ιταλός. Τέταρτος βρέθηκε ο Alessandro Bosca και πέμπτος στη γενική κατάξη του Monza Rally Show 2016, o Roberto Brivio, ο οποίος είχε στο πλευρό του τον αδελφό του Davide, ο οποίος, ως γνωστόν, ηγείται της ομάδας Ecstar Suzuki με την οποία η ιαπωνική ομάδα μετέχει στο MotoGP.

Με την πέμπτη του νίκη στο θεσμό, ο Valentino Rossi ισοφαρίζει το ρεκόρ νικών του Rinaldo Capello. Θυμίζουμε πως από τα… γνωστά ονόματα που έχουν διακριθεί με νίκες στο Monza Rally Show ξεχωρίζουν οι Sebastien Loeb (2011) και Robert Kubica (2014)._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου