Αγώνες Διεθνείς αγώνες

O Mark Higgins σπάει τα ρεκόρ στο Isle Of Man TT

Μια συνήθεια που έγινε λατρεία. Τόσο για την Subaru, όσο και για τον Βρετανό rally-man, Mark Higgins.

Στο διάσημο... γύρο του βρετανικού αυτού νησιού, ο Mark Higgins και η Subaru μ’ ένα θηριώδες Impreza WRX STI 600+ ίππων, κατέρριψαν το ρεκόρ που οι ίδιοι κατείχαν από το 2014. Πιο συγκεκριμένα, μετά την πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, σήμερα το «δίδυμο» επανήλθε γράφοντας χρόνο 17 λεπτών και 35.14 δλ. στη μοναδική διαδρομή μήκους 60,7 χλμ. Με άλλα λόγια, ο Βρετανός οδηγός, ο οποίος εκτελεί χρέη οδηγού στις αυτοκινητικές σκηνές των ταινιών του James Bond(!), σημείωσε μέση ωριαία ταχύτητα τη τάξης των 207,17 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η παραπάνω επίδοση είναι βελτιωμένη κατά 14 ολόκληρα δευτερόλεπτα σε σχέση με εκείνη του Σαββάτου, αλλά και κατά 1 λεπτό και 40.74 δλ.(!) σε σύγκριση με εκείνη που πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια μ΄ ένα –σχεδόν- νορμάλ Imoreza WRX STI, το οποίο φορούσε αγωνιστικών προδιαγραφών υλικά τριβής στα φρένα και σλικ ελαστικά της Dunlop.

Το σημερινό... όπλο του Mark Higgins είναι ένα «πολεμικό» Impreza, το οποίο «φορά» έναν 2λιτρο κινητήρα μπόξερ με απόδοση άνω των 600 ίππων και όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ. Το κιβώτιο ταχυτήτων μετά την τρίτη σχέση έχει πιο «αραιή» κλιμάκωση προκειμένου να επιτυγχάνονται υψηλές τελικές ταχύτητες (σημ.: πάνω από το 75% της διαδρομής πραγματοποιείται με τέρμα γκάζι!), οι αναρτήσεις της Exe-TC έχουν ιδιαίτερα σφικτές ρυθμίσεις, ενώ για μια ακόμα φορά τα «καραφλά» ελαστικά είναι… προσφορά της Dunlop.

Ο Mark Higgins θα πραγματοποιήσει –καιρού θέλοντος- μια ακόμα προσπάθεια να κατεβάσει κι’ άλλο το χρόνο την προσεχή Παρασκευή._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου