top icon
Διεθνείς αγώνες

Opel Motorsport: Mε «διπλό» ενδιαφέρον εν όψει του αγώνα του ERC στην Τσεχία

Το Opel Corsa Rally4 συμμετέχει στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό, στο Barum Czech Rally Zlín, με το ΑDAC Opel e-Rally Cup να δίνει το «παρών» στη διεθνή σκηνή του τσεχικού γύρου του ERC.

Το Barum Czech Rally Zlín που πραγματοποιείται από τις 27 έως και τις 29 Αυγούστου παρουσιάζει διπλό ενδιαφέρον για την αγωνιστική σεζόν του 2021 για την Opel Motorsport. Όχι μόνο γιατί το ADAC Opel e-Rally Cup, το πρώτο στον κόσμο κύπελλο αγώνων ράλι ενιαίου τύπου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παρουσιαστεί στη διεθνή σκηνή του τσεχικού γύρου του ERC, αλλά επιπλέον γιατί το νέο Opel Corsa Rally4, το οποίο έχει ήδη συλλέξει νίκες και θέσεις στο βάθρο σε εθνικό επίπεδο, θα κάνει επίσης την πρώτη του διεθνή εμφάνιση στην άσφαλτο γύρω από τη βιομηχανική πόλη Zlín στα νοτιοανατολικά της Τσεχίας.

Ο εργοστασιακός οδηγός της Opel Marijan Griebel και πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Junior από το 2016 και το 2017, θα πιλοτάρει το νέο Opel Corsa Rally4 των 208 ίππων. Συνοδηγός του θα είναι ο Tobias Braun, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους καλύτερους στον τομέα του. Ως εκ τούτου, ο στόχος του πληρώματος της Opel είναι σαφής: «Ο ανταγωνισμός είναι πραγματικά σκληρός, αλλά ο στόχος μας δεν είναι απλά να τρέξουμε. Θέλουμε να αποδείξουμε τις υψηλές δυνατότητες του Corsa Rally4 και να τα δώσουμε όλα για να είμαστε υποψήφιοι για τη διεκδίκηση θέσεων στην κορυφή», λέει ο Griebel.

Opel

Οι συμμετέχοντες στο ADAC Opel e-Rally Cup είναι βέβαιο ότι θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα κάνουν οι Griebel/Braun με το Corsa Rally4. Και αυτό επειδή ένας από αυτούς θα έχει την ευκαιρία το 2022 να λάβει μέρος στην ADAC Opel Rally Junior Team με αυτόν ακριβώς τον τύπο οχήματος, με στόχο να εξελιχθεί περαιτέρω ως οδηγός.

Highlight της σεζόν για το πρώτο κύπελλο αγώνων ράλι ενιαίου τύπου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Barum Czech Rally Zlín αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση για τους συμμετέχοντες στο Κύπελλο. Οι γρήγορες ασφάλτινες διαδρομές του παραδοσιακού αυτού αγώνα απαιτούν το μέγιστο από τις νέες ομάδες με τα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα τα πληρώματα των Opel Corsa-e Rally καλούνται να καλύψουν μια συνολική απόσταση 522,72 χιλιομέτρων – συμπεριλαμβανομένων 12 ιδιαίτερα απαιτητικών ειδικών διαδρομών μήκους 147,33 χιλιομέτρων.

Opel Corsa R4

Η κατάσταση από την οποία ξεκινούν οι διαγωνιζόμενοι είναι σαφής καθώς ο Laurent Pellier βρίσκεται στην κορυφή του ADAC Opel e-Rally Cup. Ο 26χρονος Γάλλος έχει το απόλυτο ρεκόρ μετά από δύο γύρους, συγκεντρώνοντας τη μέγιστη βαθμολογία των 80 βαθμών. Ο πιο κοντινός του αντίπαλος με το Corsa-e Rally είναι ο Luca Waldherr από την Opel Αυστρίας. Από πολύ κοντά ακολουθούν το παραπάνω δίδυμο οι κορυφαίοι Γερμανοί οδηγοί Max Reiter και Alexander Kattenbach,

Opel Motorsport

Ειδικός προσκεκλημένος ο αστέρας του WRC Yohan Rossel με το Corsae Rally της Total Energies

Οι συμμετέχοντες στο ADAC Opel e-Rally Cup μπορούν να προσβλέπουν σε μια νέα, ιδιαίτερη πρόκληση κατά τη διάρκεια του Barum Czech Rally Zlín. Ο κορυφαίος διεθνής οδηγός αγώνων Yohan Rossel ανακοίνωσε ότι θα είναι φιλοξενούμενος στο ηλεκτρικό Κύπελλο. Ο 26χρονος Γάλλος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του. Μετά την τρίτη του νίκη κατά τη διάρκεια της σεζόν με το Citroën C3 Rally2 στο βελγικό γύρο του WRC, ο Rossel προηγείται στην κατάταξη της κατηγορίας WRC3. Στο Ράλι Barum, ο νικητής του Γαλλικού Πρωταθλήματος Ράλι του 2019 και ο συνοδηγός του Alex Coria θα πιλοτάρουν ένα Corsa-e Rally, το οποίο αποτελεί συμμετοχή της Opel Motorsport και σχεδιάστηκε από τον συνεργάτη της Opel, Total Energies. «Ανυπομονώ για την πρώτη μου εκκίνηση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε αγώνα ράλι», δήλωσε ο σταρ του WRC. «Σίγουρα θα πρέπει να προσαρμοστώ στο Corsa-e Rally, αλλά ο Alex και εγώ είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και αποκτούμε εμπειρία. Θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί όταν ξεκινήσουμε ως προσκεκλημένοι στο ADAC Opel e-Rally Cup. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το διασκεδάσουμε πολύ και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Opel Motorsport και την Total Energies για την ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία οδήγησης του Corsa-e Rally».

Το κανάλι του Eurosport TV θα προβάλει ρεπορτάζ την Τρίτη, αμέσως μετά τον αγώνα, για το πρώτο στον κόσμο κύπελλο αγώνων ράλι ενιαίου τύπου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ως μέρος της εκπομπής “ERC – All Access”, εστιάζοντας στον επικεφαλής της βαθμολογίας, Pellier.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Opel Corsa R4
  • Opel Motorsport
  • Opel
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ