top icon
Διεθνείς αγώνες

Rally Dakar 13η ημέρα: Σε ένα αγωνιστικό θαύμα ελπίζει ο Sebastien Loeb

Οι Sebastien Loeb-Fabian Lurquin κέρδισαν και σήμερα την ειδική διαδρομή, ωστόσο χρειάζονται ένα αγωνιστικό θαύμα για να “κλέψουν” τη νίκη από τους Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel.

Οι πρωταγωνιστές του Rally Dakar χθες πήραν μια πρώτη γεύση για τα όσα θα ζήσουν στις αχανείς εκτάσεις της Empty Quarter. Σήμερα το αγωνιστικό μενού περιελάμβανε την 12η ειδική διαδρομή Empty Quarter Marathon > Shaybah, μήκους 185 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Για πρώτη φορά στον φετινό αγώνα είδαμε όλες τις αγωνιστικές κατασκευές να βρίσκονται στο όριο τους, καθώς οι ατελείωτοι αμμόλοφοι αποτέλεσαν ταυτόχρονα το “δυναμόμετρο” όσον αφορά τις επιδόσεις των ιδιαίτερων αυτών κατασκευών. Μετά και την 12η ειδική διαδρομή για την ολοκλήρωση του αγώνα έχουν μείνει δύο ειδικές διαδρομές και 290 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Rally Dakar

Στα αυτοκίνητα, οι πρωτοπόροι του αγώνα Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel με τον τρίτο χρόνο που πέτυχαν σήμερα με το Toyota Hilux T1+, βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στη νίκη. Αλλαγή είχαμε στη δεύτερη θέση με τους Sebastien Loeb-Fabian Lurquin να κερδίζουν με το Hunter T1+ για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ειδική διαδρομή στο Rally Dakar και να κατακτούν τον στόχο που είχαν θέσει πριν μερικές ημέρες. Οι Lucas Morales-Timo Gottschalk (Toyota Hilux T1+) δεν κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση υποχωρώντας στην τρίτη θέση. Rally Dakar

Οι Giniel de Villiers-Dennis Murphy (Toyota Hilux T1+), κατάφεραν να ανέβουν στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πίσω τους Henk Lategan-Brett Cummings (Toyota Hilux T1+), οι οποίοι συμπληρώνουν την πεντάδα.

Rally Dakar

Οι Mattias Eistrom-Emil Bergkvist δίνουν την δική τους μάχη ώστε να φέρουν το Audi RS Q e-tron εντός δεκάδας, με το δεύτερο ταχύτερο χρόνο που σημείωσαν σήμερα κατάφεραν να κερδίσουν αρκετές θέσεις και πλέον βρίσκονται στην 15η θέση της γενικής κατάταξης.

Rally Dakar

Στις μοτοσυκλέτες, η μάχη για τη νίκη καλά κρατεί. Για ακόμη μια ημέρα είχαμε αλλαγή στην πρώτη θέση, ο Toby Price (KTM), οδηγεί τον αγώνα με τον Skyler Howes (Husqvarna) να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διαφορά που χωρίζει τους δύο αναβάτες είναι 28 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή χώριζε σε αντίστροφη σειρά τους δύο αναβάτες χθες! Στην τρίτη θέση συνεχίζει ο Kevin Benavides (KTM), ο οποίος απέχει κάτι περισσότερο από δύο λεπτά από την κορυφή.

Καμία αλλαγή δεν είχαμε στις θέσεις 4-5, με τους αναβάτες της Honda, Pablo Quintanilla και Adrien Van Beveren να τερματίζουν όπως ακριβώς ξεκίνησαν.

Rally Dakar

Στα Quads, ο πρωτοπόρος Alexandre Giroud (Yamaha Raptor 700), οδεύει προς μια άνετη νίκη στο φετινό Rally Dakar καθώς η διαφορά από τους ανταγωνιστές πλησιάζει την μία ώρα. Ο Francisco Moreno Flores (Yamaha Raptor 700), βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με τον Pablo Copetti (Yamaha Raptor 700) να συμπληρώνει την τριάδα.

Rally Dakar

Στα Lightweight Prototype, οι Austin Jones-Gustavo Gugelmin (Red Bull Off-Road Jr Team USA by BFG), βρίσκονται στην πρώτη θέση με τους Seth Quintero-Dennis Zenz(Red Bull Off-Road Junior Team Presented by BF Goodrich), να ακολουθούν στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση ανέβηκαν οι Guillaume De Mevius-Francois Cazalet (GRally Team).

Rally Dakar

Στα SSV, οι πρωτοπόροι Rokas Baciuska-Oriol Vidal Monticano (Red Bull CAN-AM Factory Team), κατάφεραν να ανοίξουν ελάχιστα τη διαφορά από τους δεύτερους στην κατάταξη Eryk Goczal-Oriol Mena (Energylandia Rally Team). Στην τρίτη θέση παραμένουν οι Marek Goczal-Maciej Marton (Energylandia Rally Team).

Rally Dakar

Στα φορτηγά, οι Janus Van Kasteren-Darek Rodewald-Marcel Snijders με το φορτηγό της Iveco, συνεχίζουν να προηγούνται, με τη διαφορά από τους δεύτερους Martin Vandenbrink-Rijk Mouw-Erik Kofman (Iveco), να ξεπερνά την μισή ώρα. Οι Martin Macic-Frantisek Tomasek-David Svada (Iveco), συμπληρώνουν την τριάδα.

Rally Dakar

Στo Classic Dakar, oι Βαγγέλης Μπερσής-Φώτης Κουτσουμπός με το Mitsubishi Pajero Evolution, συνεχίζουν την προσπάθεια τους από την 44η θέση.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στην 13η ειδική διαδρομή Shaybah > Al-Hofuf, μήκους 154 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Rally Dakar

Το Rally Dakar θα έχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε από τη συχνότητα του Eurosport, όπου κάθε βράδυ θα υπάρχει ανασκόπηση για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κάθε αγωνιστικής ημέρας.

Επιπρόσθετα η πλατφόρμα της Red Bull TV: https://www.redbull.com/int-en/events/dakar-rally-south-america, στην οποία μπορεί ο κάθε ένας να κάνει την εγγραφή πολύ εύκολα, θα παρέχει κάλυψη του αγώνα καθώς και πληθώρα άλλων επιλογών δίνοντας έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όσα συμβαίνουν σε “πρώτο πλάνο”.

Στον επίσημο ηλεκτρονικό ιστότοπο του Dakar, θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, συμμετοχές της εκάστοτε κατηγορίας, αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς και κάθε πληροφορία που αφορά το σημαντικό αυτό γεγονός.

Μέσα από την επίσημη εφαρμογή: https://www.dakar.com/en/mobile-application του αγώνα, θα μπορείτε να “ακολουθείτε” και να ενημερώνεστε για κάθε νέο του Rally Dakar.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: RALLY DAKAR, AT WORLD

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ