Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Συνάντηση οδηγών ενόψει του FIA Hill Climb Masters

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους οδηγούς που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο FIA Hill Climb Masters, που θα διεξαχθεί στις 8-9 Οκτωβρίου στο Sternberk της Τσεχίας.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) η πρώτη συνάντηση με τους οδηγούς που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο FIA Hill Climb Masters, που θα διεξαχθεί στις 8-9 Οκτωβρίου στο Sternberk της Τσεχίας.

Το FIA Masters πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και έχει οργανωθεί στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, με σκοπό να αποτελέσει μια αγωνιστική συνάντηση, κατά την οποία οι κορυφαίοι οδηγοί Αναβάσεων, τόσο σε Διεθνές όσο και σε Εθνικό επίπεδο αγώνων, θα συναντιούνται αγωνιστικά σε έναν αγώνα-γιορτή. Ο συγκεκριμένος θεσμός καταδεικνύει την πρόθεση της FIA για προώθηση των Αναβάσεων, μιας οικονομικά προσιτής και θεαματικής μορφής αγώνων που ανέκαθεν προσέλκυε το ενδιαφέρον αθλητών και θεατών.

Στη συνάντηση που έγινε σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο FIA Hill Climb Masters 2016, από την πλευρά της Ομοσπονδίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Μιχελακάκης και η Επικεφαλής της ΕΠΑ κα. Ανίτα Πασαλή, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους οδηγούς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Παρών ήταν και ο Μάριος Ξανθάκος, ο οδηγός-αθλητής που λόγω της εμπειρίας του σε αγώνες αναβάσεων του εξωτερικού, θα αποτελέσει τον Αρχηγό (Captain) της Ελληνικής αποστολής στην Τσεχία.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, με θετική διάθεση τόσο από τη μεριά της ΟΜΑΕ που στηρίζει με όλες τις δυνάμεις το εγχείρημα, όσο και από τους οδηγούς ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του αντικειμενικού στόχου, που είναι η αξιοπρεπής εκπροσώπηση της χώρας μας σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός διεθνούς βεληνεκούς, όπως το FIA Hill Climb Masters.

Οι οδηγοί που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ομάδα και είναι ως επί το πλείστον Πρωταθλητές Αναβάσεων για το 2016, έχοντας ως στόχο μια τιμητική εμφάνιση τόσο για τους ίδιους όσο και για τα ελληνικά χρώματα είναι (αλφαβητικά) οι Γιώργος Αργυρίου, Σπύρος Βοργιάς, Γιώργος Κεχαγιάς, Παναγιώτης Λιώρης και Γιάννης Πλάγος.

Οι προετοιμασίες είναι πλέον πυρετώδεις ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, η οποία υπολογίζεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας!


Γνωρίστε τους οδηγούς που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο FIA Hill Climb Masters


Γιώργος Αργυρίου

Ημερομηνία Γέννησης: 10 Μαρτίου 1975

Εμπλοκή σε αναβάσεις: 1998

Κυριότερη διάκριση: Πρωταθλητής Αναβάσεων Ομάδας Ν για το 2016

Αυτοκίνητο: Mitsubishi Lancer EVO IX

Σπύρος Βοργιάς

Ημερομηνία Γέννησης: 21 Απριλίου 1983

Εμπλοκή σε αναβάσεις: 2010

Κυριότερη διάκριση: Πρωταθλητής Αναβάσεων Ομάδας Α έως 2 λίτρα για το 2016

Αυτοκίνητο: Peugeot 106 S16

Γιώργος Κεχαγιάς

Ημερομηνία Γέννησης: 3 Οκτωβρίου 1985

Εμπλοκή σε αναβάσεις: 2004

Κυριότερη διάκριση: Πρωταθλητής Αναβάσεων Ομάδας Ε για το 2016

Αυτοκίνητο: Ford Sierra RS 500

Παναγιώτης Λιώρης

Ημερομηνία Γέννησης: 28 Σεπτεμβρίου 1963

Εμπλοκή σε αναβάσεις: 1991

Κυριότερη διάκριση: Πρωταθλητής Αναβάσεων Ομάδας Α για το 2016

Αυτοκίνητο: Ford Escort WRC

Γιάννης Πλάγος

Ημερομηνία Γέννησης: 7 Ιουλίου 1979

Εμπλοκή σε αγώνες: 1992 (Karting)

Κυριότερη διάκριση: Πρωταγωνιστής στην Κατηγορία F2 σε αγώνες ράλλυ, νικητής στο 4ο Athens Rally Sprint (2016)

Αυτοκίνητο: Honda Civic Type-R

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου