top icon
Αγώνες

Έφυγε ο Αντώνης Παρταλιός…

H πιο εμβληματική μορφή του αγωνιστικού σκηνικού στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, η ψυχή του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, δεν είναι πια κοντά μας…

 

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων το βράδι της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου ο Αντώνης Παρταλιός, αφού αγωνίστηκε επί μακρόν στις δύσκολες ειδικές διαδρομές της επάρατης νόσου. Ήταν ένας από τους πιο γνήσιους εκπρόσωπους του ελληνικού αγωνιστικού σκηνικού μιας άλλης εποχής, τόσο στο μπάκετ, όσο και από διοικητικές θέσεις. Ως αγωνιζόμενος έλαβε μέρος σε όλα τα είδη αγώνων, κυρίως με Nissan και Ford, ενώ αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας σε ασφάλτινους αγώνες. Και φυσικά, δεν έχανε ευκαιρία να βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι, σε κάθε είδους εκδηλώσεις. Δραστήριος,  γνώστης και λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο γνωστός σε όλους κύριος Αντώνης μάγευε τους γύρω όταν μιλούσε για τους αγώνες αυτοκίνητου, γινόταν απόλυτος υπερασπιζόμενος με πάθος το χόμπι που έγινε ολόκληρη η ζωή του.

Το 1968 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Αγωνιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στον οποίο ήταν Πρόεδρος επί σειρά δεκαετιών και έως το 2009. Στα χρόνια που ήταν επικεφαλής του ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε σαν ένας φορέας της πόλης που εκτός της αγωνιστικής δραστηριότητος, είχε στόχο την κοινωνική προσφορά, συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε προσπάθεια γινόταν από την Πολιτεία προς συνανθρώπους μας, είτε αυτό λεγόταν βοήθεια προς χώρες που είχαν ανάγκη, είτε αυτά ήταν συμμετοχές σε επιτροπές κυκλοφοριακού και εκδηλώσεις ασφαλούς οδήγησης για τον καθημερινό οδηγό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγωνιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης θρηνεί και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του…

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ασχοληθεί στη χώρα μας με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, που να μη τον γνώριζε ή να μην είχε να θυμηθεί κάτι από αυτόν. Επίσης, δεν υπάρχει αγωνιστική λέσχη -ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά όχι μόνο εκεί- που να του ζήτησε βοήθεια στον ευαίσθητο τομέα της οργάνωσης και να μη την έλαβε.

Στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης, ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου ανέφερε χαρακτηριστικά γι αυτόν, τιμώντας το μακρόχρονο έργο του: Πολεμιστής, δυνατός, με άποψη, χαρακτήρα, πάθος, δύναμη για τα δύσκολα και πάντα ειλικρινής. Μαλωμένος με το ψέμα έβλεπε μακριά, στόχευε, πετύχαινε και είχε το χάρισμα να συγχωρεί, να προσπερνάει και να σε κερδίζει με το μεγαλείο της ψυχής του.

Ο Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος γράφει γι αυτόν, ανασύροντας μνήμες και ωραίες, ανθρώπινες στιγμές: Θυμάμαι όταν ο Πρόεδρος είχε πρωτομπεί εδώ στο Facebook, την θέρμη που είχαμε όταν πρωτοαναλλάξαμε μηνύματα, του έλεγα για τον Βόρειο, (πολύ φίλος με τον πατέρα μου, είχε αγοράσει και την Lancia Beta HPE από την αντιπροσωπεία του στην Μητροπόλεως), για το τότε μαύρο αυτοκόλλητο που μας είχε φέρει στο σπίτι ο πατέρας μου, όταν είχε γίνει μέλος του ΑΟΘ, για τα Δημήτρια και το Auto Cross που διοργάνωνε η πόλη μας…. τώρα πρόσφατα προσπάθησα να το ξανακάνω αυτό το μαύρο αυτοκόλλητο, που είχε μείνει στη μνήμη μου από τη δεκαετία του 1970… το έδειξα στον Αντώνη… είχε δείξει ότι το χάρηκε ιδιαίτερα (του το είχα αφιερώσει)…τον θυμάμαι με το "πρησμένο" του Fiesta που έδειχνε σε όλους τους φιλάθλους της πόλης, την ιδανική διαδρομή στην Δεξιοτεχνία, μέσα στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως…φυσικά θα μείνει στη μνήμη μου η τελευταία φορά που μιλήσαμε σε ένα γρήγορο καφεδάκι, αλλά πολύ περιεκτό από πλευρά θεματολογίας, μαζί με τον φίλο Βασίλη, στην κοπή της πίτας των Alfisti, προσκεκλημένος ως επίτιμο πρόσωπο της γιορτής…ο Αντώνης Παρταλιός ήταν και θα είναι για πάντα ο Πρόεδρος μας… ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… δύναμη και υπομονή στην οικογένεια του… τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια.

Η εξόδιος ακολουθία του Αντώνη Παρταλιού θα γίνει την Κυριακή στις 15.45, στα κοιμητήρια Θέρμης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ