top icon
Αγώνες

EKO Racing Dirt Games: Πρώτη προπόνηση!

Μπορεί να απομένει ένας μήνας για τον πρώτο γύρο του EKO Racing Dirt Games για το 2019, αλλά οι συμμετέχοντες στο θεσμό και όχι μόνο, θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να “ξεσκουριάσουν” και να πραγματοποιήσουν μία καλή προπόνηση εν όψει της αυλαίας του θεσμού στις 18-19 Μαΐου.

Έτσι, την Κυριακή, ο Ιππόδρομος Αθηνών στο Μαρκόπουλο θα υποδεχθεί το EKO Racing Dirt Games και τους αγωνιζόμενους σε ένα trackday που διοργανώνει η ΟΜΑΕ σε συνεργασία με την ομάδα προώθησης του θεσμού.

Με δεδομένο ότι στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος του EKO Racing Dirt Games για το 2019, τριάντα οκτώ (38) οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή στην εκδήλωση της Κυριακής. Ανάμεσά τους, σημαντικά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας γενικότερα, όπως και οδηγοί με εμπειρία στο είδος, κάποιοι εκ των οποίων φέτος θα εμφανιστούν με νέες χωμάτινες φόρμουλες!

Η συμμετοχή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Σωκράτη Τσολακίδη, με τον δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος να λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά με κατασκευή του είδους και ειδικότερα με ένα SR Crosscar. Με ίδιου κατασκευαστή χωμάτινη φόρμουλα θα δούμε και τον Χρυσόστομο Καρέλλη στην πρώτη του προσπάθεια σε αυτή τη μορφή αγώνων. Μπορεί οι ίδιοι να μην αναμένεται να ακολουθήσουν το θεσμό, αλλά σίγουρα η παρουσία τους απέναντι στους συνήθεις ύποπτους του χώρου αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Μεταξύ των οδηγών που θα ακολουθήσουν ολόκληρο το ΕΚΟ Racing Dirt Games, συναντάμε γνωστά ονόματα και σε κάποιες περιπτώσεις με νέες κατασκευές! Ένας από αυτούς είναι ο Κυπελλούχος της κατηγορίας των 600 κ.εκ. Γιώργος Ζυμαρίδης, που θα λάβει μέρος τη νέα χρονιά με La Base RX01 πάντα με την υποστήριξη της SR Team του Λάμπρου Αθανασούλα, αλλά και ο νικητής του τελευταίου γύρου του θεσμού στα Μέγαρα, ο Στέφανος Καμιτσάκης! Ο πρώην πρωταθλητής καρτ, φέτος θα αγωνιστεί με Speedcar, δίπλα στον Γιάννη Χεκιμιάν, ενώ με χωμάτινη φόρμουλα της ίδιας εταιρείας θα δούμε και τον Κυπελλούχο Χώματος του 2013, Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη. Ο Άρης Ιαβέρης θα διεκδικήσει και φέτος τον τίτλο των 600 κ.εκ. με το Planet Kartcross, ενώ στην ίδια ομάδα θα δούμε το 2019 και τον νεαρό Παναγιώτη Ρουστέμη. Σταθερός στην επιλογή του LaBase RX01 παραμένει ο Νώντας Καρανικόλας ενώ από πλευράς Semog, τουλάχιστον για το trackday ξεχωρίζει το όνομα του Γιάννη Ακράτου, που έρχεται “ζεστός” από τη νίκη του στην F2 στο Ολυμπιακό Ράλλυ, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι επιδόσεις του πρώην Πρωταθλητή F2 Σάββα Λευκαδίτη, αλλά και του Μίλτου Πλατώνη, οι οποίοι θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά την εμπειρία του EKO Racing Dirt Games.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. ο περσινός κάτοχος του Επάθλου, Χαράλαμπος Γαζετάς, θα αγωνιστεί με καινούργιο Crosscar της Speedcar, έχοντας απέναντί του τον Παναγιώτη Αποστόλου με ίδια χωμάτινη φόρμουλα, αλλά και τον Παναγιώτη Ισμαήλο στην πρώτη του με κατασκευή του είδους, και συγκεκριμένα με το Speedcar της SR Team. Τέλος, στο Trackday θα έχουμε και δύο νέους οδηγούς στην κατηγορία Νέων, και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Τακιδέλλη και Αχιλλέα Χριστοδούλου, οι οποίοι θα αγωνιστούν με Speedcar και La Base, αντίστοιχα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές του Track day βρίσκονται και τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα με τους Στέφανο Θεοχαρόπουλο και Γιώργο Αθανασόπουλο να αγωνίζονται με Mitsubishi Lancer EVO ενώ Καββαδίας και Κωτσόπουλος θα αγωνιστούν με Citroen Saxo και Peugeot 206 αντίστοιχα.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. και είναι χωρισμένη σε δύο, τουλάχιστον, σκέλη των πέντε χρονομετρημένων γύρων για κάθε συμμετέχοντα, με το μέγιστο μήκος της διαδρομής με τη χρήση του joker lap να αγγίζει τα 1.100 μέτρα. Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, χρονομέτρηση θα υπάρχει κανονικά, αλλά στο τέλος δε θα υπάρξει κατάταξη και κατά συνέπεια ούτε απονομή επάθλων. Για όσους επιθυμούν να βρεθούν την Κυριακή στον Ιππόδρομο Αθηνών αξίζει να γνωρίζουν ότι η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη ενώ για την εξυπηρέτηση τους το εστιατόριο του Ιπποδρόμου θα είναι ανοιχτό!.

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Tροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας!

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ