Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

10o P.I.C.K. Πάτρας: Δράση υπό βροχή

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες σήμερα Κυριακή να μην βελτιώθηκαν σημαντικά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, στην οποία και διεξήχθη το 10ο P.I.C.K. Πάτρας, οι διοργανωτές όμως του αγώνα, οι άνθρωποι του Α.Ο.Π., αλλά φυσικά και οι οδηγοί, δεν το έβαλαν κάτω.

Το επίσημο αγωνιστικό μέρος του 10ου P.I.C.K. Πάτρας ξεκίνησε κανονικά την Κυριακή το πρωί. Και ενώ ο κόσμος άρχιζε σιγά σιγά να συγκεντρώνεται στη Πλατεία Γεωργίου αψηφώντας την ασθενή βροχή, οι οδηγοί έδιναν έναν υπέρ πάντων αγώνα για να βρουν «κράτημα» στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας που για την περίσταση και για μία ακόμα χρονιά είχαν μετατραπεί σε πίστα. Το θέαμα ήταν μοναδικό, η οδήγηση οριακή σε συνθήκες ελλιπούς πρόσφυσης και το ανορθόδοξο σε «στεγνό» οδόστρωμα ανάποδο τιμόνι, έδινε και έπαιρνε, με τους χρόνους, όμως, να είναι μοιραία αρκετά ψηλότεροι από πέρσι. Όπως και το ρίσκο των οδηγών. Εντούτοις, παρά τις μικροεξόδους σε όλες τις κατηγορίες, δεν υπήρχαν συμβάντα που να προκάλεσαν ανησυχία. 

Στη mini κατηγορία ο φετινός πρωταγωνιστής σε όλους τους θεσμούς - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στα έπαθλα ΙΑΜΕ και Rotax - Γιώργος Καφαντάρης επιβεβαίωσε πως το 2018 είναι η χρονιά του. Ξεκίνησε τρίτος στον ημιτελικό κερδίζοντας τον, κάτι που του επέτρεψε να πάρει εκκίνηση στον τελικό από την πρώτη θέση. Στο τέλος και μετά από δέκα γύρους, τερμάτισε πρώτος, οδηγώντας γρήγορα και με ασφάλεια στους δρόμους-τσουλήθρα του κέντρου της Αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Στην senior κατηγορία η επιστροφή του Στέλιου Σαγανά στους αγώνες συνδυάστηκε με μία σπουδαία εμφάνιση. Ο πέμπτος χρόνος στα χρονόμετρα και το σχεδόν ένα δευτερόλεπτο διαφορά που τον χώριζε από την κορυφή, εξαλείφθηκε από τον εξαιρετικό αυτόοδηγό. Στον ημιτελικό τερματίσε δεύτερος και ξεκίνησε τον τελικό από την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης. Δίπλα του στη θέση 1 βρέθηκε ο έμπειρος, Νίκος Ιωάννου. Η πρώτη θέση άλλαξε μεταξύ των δύο αυτών οδηγών πολλές φορές χέρια και στο τέλος ήταν ο Στέλιος Σαγανάς εκείνος πήρε την καρό σημαία στην κατηγορία του.

Η κατηγορία DD2 είχε ως πρωταγωνιστή τον Παύλο Ξυνό, παρ’ όλο που ο νικητής της ξεκίνησε τον τελικό από την τελευταία θέση. Πρόκειται για έναν οδηγό με απίστευτα οδηγικά προσόντα αλλά και με πολλά ψυχικά αποθέματα, ο οποίος κατάφερε άξια να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί της απαιτητικής «διτάχυτης» κατηγορίας. Ο Δημήτρης Ζερβός οδήγησε τον αγώνα έως τον δωδέκατο από τους δεκαπέντε γύρους του τελικού, δημιουργώντας μάλιστα μία μεγάλη διαφορά, όταν και εγκατέλειψε από τεχνικά προβλήματα.

Προς το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος η βροχή είχε σταματήσει και η «πίστα» ήταν σχεδόν στεγνή. Οι θεατές είχαν κατακλύσει περιμετρικά της διαδρομής τους ανάλογους χώρους και στην κυριολεξία αποθέωσαν τους οδηγούς-πρωταγωνιστές. Αυτό ήταν το πρώτο από τα δέκα «P.I.C.K.» που η βροχή απείλησε την μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τους οδηγούς όμως να αποδεικνύονται… παντός καιρού κερδίζοντας τις εντυπώσεις των θεατών.

Διαβάστε εδώ τι έγινε χθες Σάββατο στο 10ο P.I.C.K. Πάτρας.

Κείμενο-φωτογραφίες:  Πέτρος PIT Καστορίνης

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου