Ένα διήμερο αγωνιστικής δράσης, αδρεναλίνης, πρωτότυπων events, επιδείξεων, αντικών και ακριβών πολυτελών αυτοκινήτων έζησαν χιλιάδες θεατές στο 11o PICK EKO Racing 100.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων, ενώ η πλατεία Γεωργίου, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο σταθμό pit. Το 11o PICK EKO Racing 100 κράτησε για ακόμα μία χρονιά το ενδιαφέρον όλης της Πάτρας, αλλά και των απανταχού φιλάθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Καφαντάρης, την δεύτερη πήρε ο Ευάγγελος Ντεντόπουλος και την τρίτη ο Χρήστος Καραβαγγέλης. Στην κατηγορία ΜΙΝΙ 60 Β, νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Καραβαγγέλης, με δεύτερο τον Ιωάννη Ζησιμόπουλο και τρίτο τον Απόλλων Καραβαγγέλη. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής marketing της Λουξ Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στην κατηγορίας ΕΚΟ SENIOR, ανέβηκε ο Ιωάννης Καρδαμάκης, ο οποίος κέρδισε δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα Rally Cross των ΕΚΟ Racing Dirt Games που θα γίνουν στο Μαρκόπουλο, στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου. Δωροθέτης ήταν ο Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, η ΕΚΟ. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Βασιλάγκος, που κέρδισε ταξίδι δυο ατόμων με καμπίνα και Ι.Χ. για την Αγκώνα, από την εταιρία Superfast Ferries. Ο τρίτος της κατάταξης Παναγιώτης Πλιάτσικάς, κέρδισε ένα ταξίδι δυο ατόμων, με καμπίνα και IX για το Μπάρι. Πρώτη θέση στην κατηγορία ΕΚΟ SENIOR MASTER κατέλαβε ο Ιωάννης Φρούντας, τη δεύτερη ο Φώτης Δούβρης και την τρίτη ο Θεόδωρος Καλαμαράς.

Στην κατηγορία, ROTAX DD2 MAX, την πρωτιά πήρε ο Επαμεινώνδας Ζαφειράκης, ο οποίος κέρδισε ένα σετ ελαστικών από την εταιρία FALKEN. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Ασημάκης που κέρδισε ταξίδι δυο ατόμων με καμπίνα και Ι.Χ. για την Αγκώνα, από την εταιρία Superfast Ferries. Από τον ίδιο δωροθέτη, ο τρίτος της κατάταξης Αθανάσιος Χατζόγλου, κέρδισε ένα ταξίδι δυο ατόμων, με καμπίνα και IX για το Μπάρι. Την απονομή έκανε η Υπεύθυνη Ανάπτυξης Δικτύου της FALKEN σε Ελλάδα και Κύπρο Παναγιώτα Γιαννοπούλου.

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν και οι ακροβατικές ομάδες που έκοβαν την ανάσα με τα ριψοκίνδυνα show που παρουσίασαν. Η πορτογαλική ομάδα Arrepiado και ο Ricardo ξεσήκωσαν το κοινό της Πάτρας. Πανικό προκάλεσαν τα αυτοκίνητα DRIFT των Χρήστο Χαντζαρά, Αχιλλέα Μποχώρη και Δημήτρη Περήφανου. Επίσης, το πατραϊκό κοινό χειροκρότησε με ιδιαίτερη θέρμη τους, συμπολίτες οδηγούς αναβάσεων Pete Parthenis και Σταύρο Χατούπη. Η αγωνιστική LAMBORGHINI HURACAN προκάλεσε «τυφώνα», οι μοναδικοί FANNY FLUTTERS RACING TEAM, τα EKO DIRT GAMES, ο Ιταλός Loris Rosati με τα ακροβατικά του κόλπα. Τα show των events συμπλήρωσαν, η ομάδα ΙΑΒΕΡΗΣ ΡΑΛΛΥ ΑCADEMY με την PLANET KART CROSS GREECE και η φόρμουλα Gloria της Λουξ. Τέλος, στους δρόμους της Πάτρας έκαναν την εμφάνιση τους, τα μοναδικά μονοθέσια των Πανεπιστημίων Πατρών και Θεσσαλίας, τα οποία είναι κατασκευασμένα από τους φοιτητές των αντίστοιχων τμημάτων την Μηχανολόγων Μηχανικών.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Μεγάλος Χορηγός: ΕΚΟ Χορηγοί: ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΛΟΥΞ / SUPERFAST FERRIES Experience Sponsor: ΟΠΑΠ Χορηγός εκκίνησης: SUPER MARKET ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Χορηγοί πίστας 1: FALKEN TYRES / ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε. Χορηγός πίστας 4: ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Χορηγός πίστας 5: SIKKENS Official Merchandiser: DUR Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Διοργανωτές: Ο.Μ.Α.Ε. / Α.Ο.Π. / ΛΕ.Μ.ΑΝ Συνδιοργανωτές: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ / ΠΕΔ Αρωγοί: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ / ΟΛΠΑ / ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ / ΤΑΞΙ EXPRESS Official Broadcaster: ΕΡΤ

Το επόμενο ραντεβού των αγωνιζομένων, φορέων, υποστηρικτών και ΜΜΕ, ανανεώθηκε για το 12o P.I.C.K. Patras.

Δελτίο Τύπου

Συνημμένα Αρχεία

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου