top icon
Αγώνες

20o Ράλλυ Κορίνθου – Με 5 ακροπολικές ειδικές διαδρομές

Το 20ό Ράλλυ Κορίνθου, ο τρίτος γύρος του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος θα διεξαχθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) στις 15 και 16 Ιουνίου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει 5 ακροπολικές ειδικές διαδρομές και αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον εθνικό μας αγώνα, να πάρουν μία μικρή γεύση του τι έχουν να συναντήσουν τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, έπειτα από την εξέλιξη στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, η μάχη του τίτλου έχει «πάρει φωτιά» και το Ράλλυ Κορίνθου αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου από τις 8:00 έως τις 12:00 στις εγκαταστάσεις της Hatkar Service AE (80ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών) θα φιλοξενηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του αγώνα και στη συνέχεια, όσα πληρώματα επιθυμούν, θα αγωνιστούν στο shakedown του 20ού Ράλλυ Κορίνθου. Εκεί, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν κατάλληλα το στήσιμο του αγωνιστικού τους, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Το shakedown θα διεξαχθεί από τις 12:00 έως τις 18:00 στην ειδική διαδρομή της περιοχής Χιλιομόδι, θα έχει μήκος 2,14 χλμ. και οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 περάσματα. Τα πληρώματα που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που θα βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.rallykorinthou.grRally Corinth Το βράδυ του Σαββάτου, στις 21:00, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στην καρδιά της πόλης της Κορίνθου, θα φιλοξενηθεί η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, όπου οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στην τρίτη στροφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Την Κυριακή 16 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στις 5 ειδικές διαδρομές που απαρτίζουν το 20ό Ράλλυ Κορίνθου. Το πρώτο αυτοκίνητο θα αναχωρήσει από το Service Park που θα βρίσκεται στην Parking του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο, στις 09:00 και θα κατευθυνθεί στην Ειδική Διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» (09:43), μήκους 18,21 χλμ.

Rally Corinth

Το πρόγραμμα, στη συνέχεια, περιλαμβάνει την Ειδική Διαδρομή «Πίσια» (10:36), μήκους 11,05 χλμ., προτού τα αγωνιστικά επιστρέψουν στην Κόρινθο για το καθιερωμένο ημίωρο Service (11:46). Στις 12:59 και στις 13:52 είναι προγραμματισμένα τα δεύτερα περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές «Άγιοι Θεόδωροι» και «Πίσια», αντίστοιχα, ενώ το πρώτο αγωνιστικό θα εισέλθει για το απογευματινό Service στις 15:02. Power Stage του αγώνα θα είναι η Ειδική Διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» (16:15), η οποία θα επαναληφθεί για τρίτη φορά. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο στις 17:00. Η απονομή των επάθλων θα φιλοξενηθεί στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 19:00. Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα ανέρχονται σε 76,73 χλμ, ενώ το συνολικό μήκος είναι 258,93 χλμ. Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο 20ό Ράλλυ Κορίνθου έχει ξεκινήσει και θα εκπνεύσει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 23:59. Οι δηλώσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων – ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ (www.e-omae-epa.gr). Την επιστροφή του αγώνα και πάλι στο Πρωτάθλημα στηρίζει ο Δήμος Κορινθίων που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Α.Λ.Α. Κορινθίας. Μεγάλος χορηγός του αγώνα η εταιρία PEMA Shipping & Trading, Real Estate. H PEMA με δραστηριότητα στη Ναυτιλία και στο χώρο των ακινήτων. Τα στελέχη του αγώνα κινούνται με οχήματα της Car Center, με τον έλεγχο εξακρίβωσης να είναι προγραμματισμένος να λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της Hatkar AΕ. Η Γραμματεία του αγώνα θα φιλοξενηθεί στο Επιμελητήριο Κορίνθιας.

Rally Corinth

Το αγώνα υποστηρίζουν ακόμα οι εταιρείες Ασημάκης Ανταλλακτικά, Οικονόμου Shop και Pietris Catering. Χορηγός φιλοξενίας είναι το Club Hotel Casino Loutraki. Για την επικοινωνία και προβολή του αγώνα φροντίζουν η CosmoteTV, το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και τα τοπικά ΜΜΕ. O επίσημος ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων του αγώνα, βρίσκεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή Sportity (κωδικός ALAK 2024). Όλα τα έγγραφα του αγώνα θα δημοσιευτούν στην εφαρμογή Sportity, η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS στο AppStore και για συσκευές Android στο GooglePlay δωρεάν. Θα υπάρχουν ειδοποιήσεις μέσω της εφαρμογής για την ανάρτηση οποιουδήποτε εγγράφου στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων.

Rally Corinth

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα και να ενημερωθείτε για όλα τα νέα του 20ού Ράλλυ Κορίνθου: www.rallykorinthou.gr. Ακολουθείστε την ΑΛΑ Κορινθίας στο facebook: https://www.facebook.com/alakorinthias Γραφείο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ