top icon
Eλληνικοί αγώνες

39ο Ράλλυ Κένταυρος: Με αύρα αισιοδοξίας η επόμενη μέρα

Στον απόηχο του 39ου Ράλλυ Κένταυρος που διεξήχθη στις 5-6 Ιουνίου στο μαγευτικό Πήλιο, σχολιάζουμε τα όσα έγιναν και πως οι Ελληνικοί Αγώνες αποκτούν ξανά την χαμένη τους αίγλη.

“Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το 39ο Ράλλυ Κένταυρος αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου &Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου για το 2021, και τα 52 πληρώματα που βρέθηκαν στις Ειδικές Διαδρομές στο βουνό των Κενταύρων, μας κάνει να αισιοδοξούμε και για τους υπόλοιπους αγώνες που έπονται. Αν αναλογιστούμε πως το Ράλλυ Ακρόπολις έφερε μια αύρα ανανέωσης πολυεπίπεδα, τότε μιλάμε για μια σελίδα αλλαγής στους Ελληνικούς Αγώνες που χρειαζόμασταν εδώ και χρόνια!

Κείμενο: Γιάννης Τσινάβος

Φωτογραφίες: ID Papas

Rally Kentavros - Avgeropoulo

Πρωτάθλημα &Κύπελλο

Δύο διαφορετικοί θεσμοί, με ένα αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας, το χαμόγελο και την ευχαρίστηση όλων αυτών που έλαβαν μέρος στο 39ο Ράλλυ Κένταυρος. Αυτό εισπράξαμε από όλους όσους συμμετείχαν στον φετινό αγώνα και ευελπιστούμε πως η συγκεκριμένη “φόρμουλα” θα αποδώσει και στους επόμενους αγώνες, άλλωστε ζητούμενο είναι η σταθερότητα, αυτή ψάχνουμε εδώ και χρόνια. Μακάρι να δούμε ανάλογες εικόνες όπως αυτές που είδαμε στην απονομή στο Xenia Portaria, με τα πληρώματα να μας θυμίζουν πως οι αγώνες είναι μια γιορτή για όλους.

Rally Kentavros - Alygizakis

Σχεδίαση για “φίλημα”

Όλοι εκεί στην Λ.Α.Β. (Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου), δεν άφησαν τίποτα στην τύχη και έδειξαν πως όταν αγαπάς κάτι και έχεις πάθος τότε το αποτέλεσμα σε δικαιώνει. Είχαμε καιρό να δούμε ουσιαστικά διήμερο αγώνα με αρκετές Ε.Δ., και μας άρεσε. Έξυπνη σχεδίαση από την Οργάνωση, με στόχο να

απολαύσουν τα πληρώματα τις εκπληκτικές Ε.Δ. του Πηλίου, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξει και τις ομορφιές του τόπου. Αν αναλογιστούμε τις εικόνες που είδαμε κατά την πρώτη ημέρα με τους εντυπωσιακούς προβολείς των αγωνιστικών αυτοκινήτων, να κάνουν την νύχτα μέρα στην Ε.Δ. “Πορταριά” και τον φωτισμένο Βόλο να μας χαρίζει την κοσμοπολίτικη αύρα του, τότε το στοίχημα πέτυχε. Η δεύτερη ημέρα ήταν, αντάξια του ονόματος και της Ιστορίας του αγώνα με τις Ε.Δ. “Καράβωμα” και “Κισσός” να ξεχωρίζουν και να μας χαρίζουν μοναδικές μάχες και συγκινήσεις!

Rally Kentavros - Ktistakis

Κρητική Κυριαρχία

Στα του αγώνα τώρα, οι Πρωταθλητές ασφάλτου Γιώργος Αναπολιοτάκης με τον Θανάση Τσιούκα και το Ford Fiesta R5, πέτυχαν την 4 συνεχόμενη νίκη τους στο Ράλλυ Κένταυρος, δείχνοντας σε όλους πως παραμένουν το σημείο αναφοράς και πως έχουν κάνει το Πήλιο, δεύτερο σπίτι τους! Δεν σας κρύβουμε πως θα θέλαμε να δούμε και τους Χρήστο Αυγερόπουλο-Στράτο Γιαβάση, Λευτέρη Αλυγιζάκη-Μιχάλη Αλυζγιζάκη, οι οποίοι είχαν και αυτοί στην διάθεση τους κορυφαία αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 (Skoda Fabia R5) να πιέζουν τους πρωταθλητές!

Rally Kentavros - Stamatopoulos

Στην F2, και πάλι Κρήτη, οι Πρωταθλητές της δικίνητης κατηγορίας Δημήτρης Κτιστάκης-Μανώλης Κτιστάκης με το Peugeot S16, ήταν στον δικό τους αγώνα, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο και μας χάρισαν μοναδικές εικόνες με την οδήγηση τους. Στην κατηγορία Ν, οι Φώτης Σταματόπουλος-Βασίλης Δρίτσας με το Mitsubishi Lancer EVO IX, επικράτησαν και αυτοί με ευκολία παρά την αρχική πίεση που δέχθηκαν στην αρχή του αγώνα.

Rally Kentavros - Karliotis

Ευχάριστες εκπλήξεις

Εκτός όμως από τους “συνήθεις υπόπτους”, στο 39ο Ράλλυ Κένταυρος υπήρξαν και πληρώματα που μας εντυπωσίασαν με την οδήγηση τους και αξίζει να τους δώσουμε τα εύσημα. Ξεκινάμε με τους Κώστα Καρλιώτη-Βασίλη Ανάγνου, οι οποίοι με το Citroen Saxo VTS, μας άφησαν άφωνους με την οδήγηση τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα και παρά την ατυχία που είχαν από μια μηχανική βλάβη που τους κόστισε σε χρόνο στην γενική κατάταξη εντυπωσίασαν τους πάντες, ακόμη προσπαθούμε να συνέλθουμε από το πέρασμα τους στην Ε.Δ. “Καράβωμα”.

Rally Kentavros - Koutsodimos

Επόμενοι στην λίστα μας, οι νεαροί Γιάννης Κουτσοδήμος-Σπύρος Βλάγκας με το Peugeot 106 S16, εντυπωσίασαν με την ταχύτατη αλλά συγχρόνως ώριμη οδήγηση τους, αφήνοντας μας υποσχέσεις για το μέλλον. Αφήσαμε για το τέλος το πλήρωμα των Βασίλη Κανδηλιώτη-Παντελή Παπανδρέου οι οποίοι με το Mitsubishi Lancer EVO VI, είχαν την μεγαλύτερη οδηγική εξέλιξη και έδειξαν σε όλους πως μπορούν να κινηθούν ταχύτατα, μας άρεσε το πείσμα τους και η πίστη στις ικανότητες τους!

Rally Kentavros - Stamatopoulos

40ο Ράλλυ Κένταυρος: Γιορτινές Ετοιμασίες

Το 39ο Ράλλυ Κένταυρος ήταν αναμφίβολα μια πετυχημένη διοργάνωση και ένα νέο ξεκίνημα για τους αγώνες ασφάλτου, όμως ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου της Λ.Α.Β., Αντώνης Σταφυλοπάτης μας τόνισε πως ήδη έχουν ξεκινήσει τα σχέδια για την επόμενη χρονιά! Πανευτυχής με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι κόποι όλων δικαιώθηκαν, αναφέρθηκε στην βοήθεια όλων των θεσμών που βοηθούν με την αγαστή συνεργασία τους, στο να είναι ο αγώνας πετυχημένος και να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Μας είπε πως εισέπραξε από όλους τους αγωνιζόμενους θετικά σχόλια και την απαίτηση να υπάρχει η νυχτερινή Ε.Δ. “Πορταριά”, δεν έχουν άδικο μας μάγεψε και εμάς! Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει, μας υποσχέθηκε πως το 40ο Ράλλυ Κένταυρος θα είναι μια μεγάλη Ιστορική Γιορτή για τον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό αλλά και για την περιοχή που διοργανώνεται ο αγώνας!

Rally Kentavros - Podium

Εμείς με την σειρά μας αποχαιρετήσαμε το όμορφο Πήλιο και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, ευχόμενοι να δούμε ανάλογες διοργανώσεις και από άλλα Αθλητικά Σωματεία! _Γ.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ