top icon
Eλληνικοί αγώνες

43ο ΗΚ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης ξεκινάει! 29 πληρώματα διήλθαν επιτυχώς από τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο και θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στις εννιά ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Ο αγώνας είναι ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, ενώ οι έξι διαδρομές της Κυριακής θα προσμετρήσουν και στο Έπαθλο Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος. Διοργανώτρια λέσχη είναι ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης (ΑΟΚ), ενώ συνδιοργανωτές είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω του Υφυπουργού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και η ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Στο πλευρό των οργανωτών προκειμένου να διεξαχθεί ένας ασφαλής αγώνας, βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Την Παρασκευή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης καλωσόρισε τους αγωνιζόμενους σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ). Ο Υφυπουργός και η Διοίκηση του ΕΑΚΗ παρέθεσαν welcome party στους οργανωτές και στα πληρώματα σε ένα όμορφο κλίμα. Ο κ. Αυγενάκης 15 ημέρες μετά την επιτυχή διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τιμάει με την παρουσία του τον αγώνα, στον οποίο δίνει το παρών για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην ολιγόλεπτη ομιλία του, τόνισε τη σημασία του αγώνα για τον τόπο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει μεγάλη δυναμική στη χώρα μας. Ο Υφυπουργός θα παρευρεθεί στην εκκίνηση του αγώνα, ενώ θα δώσει το παρών και στις Απονομές την Κυριακή.

Τα 29 πληρώματα θα εκκινήσουν στις 15.00 από τις εγκαταστάσεις το Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.), έξω από το κλειστό γυμναστήριο Λίντο στο Ηράκλειο και στη συνέχεια θα κινηθούν προς την Ειδική Διαδρομή «Αυγενική», μήκους 7.80 χιλιομέτρων, η οποία συνολικά θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, οι αγωνιζόμενοι που θα έχουν τερματίσει με επιτυχία το σκέλος του Σαββάτου, αλλά και οι …άτυχοι που θα επιλέξουν να επιστρέψουν με το καθεστώς του Rally 2 (άρθρο 2.21 Γ.Κ.Ρ.), θα διέλθουν από τις Ειδικές Διαδρομές «Κεράσια» (8.20 χλμ.) και «Αγία Βαρβάρα» (10.90 χλμ.), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τρεις φορές. Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 16:09, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν έπειτα από συνολικά 9 Ειδικές Διαδρομές και 81 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο χώρο του Service Park στο εξωτερικό χώρο του Παγκρήτιο Σταδίου. H απονομή των Επάθλων θα γίνει την 26/09/2021 και ώρα 18:15, μπροστά στην Ράμπα Τερματισμού στον εξωτερικό χώρο του ΕΑΚΗ, κλειστό γυμναστήριο Λίντο.

Υπενθυμίζεται πως οι θεατές βάσει Υγειονομικού Πρωτόκολλου δεν επιτρέπονται.
Τυχόν θεατές που θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές ειναι υπεύθυνοι και υπόχρεοι να τηρούν πάντα τα μέτρα προστασίας στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης και υγιεινής για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του αγώνα συστήνεται να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Για τον ανωτέρω λόγο τα αυτοκίνητα ασφαλείας της Οργάνωσης σε περίπτωση που αντιληφθούν συνωστισμό πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις βάσει των οδηγιών που θα τους έχουν δοθεί από την οργάνωση και έχουν την υποχρέωση να το αναφέρουν άμεσα στον Αλυτάρχη του Αγώνα.

Όλοι οι θεατές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης, να τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις, ώστε να απολαύσουν ασφαλείς το θέαμα των αγωνιστικών που θα συμμετέχουν στο 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, διεξάγεται με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Στο group του Α.Ο. Κρήτης (https://www.facebook.com/groups/aokritis/) και την επίσημη σελίδα του αγώνα (https://www.facebook.com/aokkritis) στο Facebook μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

Ζωντανά Αποτελέσματα: www.infomega.gr/live

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ