top icon
Αγώνες

Το 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος είναι προ των πυλών!

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει 10 ημέρες. Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου.

Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές.

Peugeot 208

Αξίζει να σημειωθεί πως η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στον αγώνα λήγει την προσεχή Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 23:59. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ), στην ιστοσελίδα www.e-omae-epa.gr.
Ο ασφάλτινος αγώνας θα διοργανωθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δελφών, τον Δήμο Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Χορηγοί του αγώνα είναι η Opel Karellis Group, η Electrolux και η Pro Comfort Hellas.

Ford

Αναφορικά με το πρόγραμμα του 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος, η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 14:00 με τη διεξαγωγή του προαιρετικού shakedown, στην οποία οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να στήσουν κατάλληλα το αγωνιστικό τους αυτοκίνητο ενόψει του διήμερου, απαιτητικού αγώνα. Η προαιρετική αυτή διαδικασία θα λάβει χώρα στην περιοχή των Θερμοπυλών, σε μια διαδρομή μήκους 5,06 χλμ. και θα διαρκέσει συνολικά 3 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα της ΑΛΑΛ (www.alal.gr), το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Θα έχει προηγηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος τόσο του διεθνούς, όσο και του Ελληνικού αγώνα, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Ράλλυ Φθιώτιδος

Στις 20:30, στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα διεξαχθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χειροκροτήσει και να φωτογραφηθεί από κοντά με τους πρωταγωνιστές του Tour European Rally και με τους αντίστοιχους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου.

Rally Fthiotidos

Για άλλη μια χρονιά, ο χώρος του Service Park θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου η Γραμματεία και το κέντρο του αγώνα, χώρος που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του Ράλλυ Ακρόπολις, τα τελευταία χρόνια.

Rally Fthiotidos

Τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα του Tour European Rally θα αγωνιστούν συνολικά σε 8 ειδικές διαδρομές, 4 επαναλαμβανόμενες. Η «μάχη» θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 Ιουνίου, με τα πληρώματα να αναχωρούν από τον χώρο του Service Park στις 09:00. Θα κατευθυνθούν στην Ειδική Διαδρομή «Μοσχοκαρυά» (14,79 χλμ.) στις 09:33 και ακολουθήσει η Ειδική Διαδρομή «Υπάτη» (13,07 χλμ.) με ώρα έναρξης 10:36. Εν συνεχεία, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη Λαμία για το ενδιάμεσο Service προτού επαναλάβουν τις Ειδικές Διαδρομές «Μοσχοκαρυά» (12:59) και «Υπάτη» (14:02), οι οποίες να σημειωθεί πως χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε αγώνα ράλλυ. Το πρώτο αυτοκίνητο θα τερματίσει την πρώτη ημέρα του αγώνα στις 15:02 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου στις 09:00 και έπειτα από ένα 10λεπτο Service, τα πληρώματα θα εκκινήσουν το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με τις ειδικές διαδρομές της ημέρας να είναι γνωστές από το Ράλλυ Φθιώτιδος του 2023. Να σημειωθεί πως οι αγωνιζόμενοι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων και του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων θα λάβουν μέρος αποκλειστικά στο σκέλος της Κυριακής.

Rally Fthiotidos

Πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας και 5η του αγώνα, είναι η μαραθώνια “Μπράλος-Παύλιανη”, (μήκος 30,35 χλμ.) που είναι και η μεγαλύτερη του ράλλυ. Θα ακολουθήσει η ειδική διαδρομή “Καλοσκοπή”, μήκους 10,92 χλμ με τα αγωνιστικά να επιστρέφουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Σε εκείνο το σημείο, θα ολοκληρωθεί ο αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Για τα πληρώματα που θα αγωνιστούν στο TER, καθώς επίσης και για τα Ιστορικά, ο αγώνας θα συνεχιστεί. Έπειτα, λοιπόν, από το ημίωρο Service στη Λαμία, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο πέρασμα από τις Ειδικές Διαδρομές “Μπράλος-Παύλιανη ΙΙ” (12:34) και “Καλοσκοπή II” (13:32), προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 138.26 αγωνιστικά χιλιόμετρα, επί συνόλου 428.32 συνολικών χιλιομέτρων του διεθνούς αγώνα και τα πληρώματα να τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας λίγο μετά τις 14:30.

Lancia Delta

Η απονομή των επάθλων για τους νικητές, όλων των θεσμών στους οποίους προσμετρά ο αγώνας, θα γίνει στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μία ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου.
Το συνολικό μήκους του αγώνα που προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου ανέρχεται σε 97 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με το συνολικό μήκος να είναι 322,17 χλμ. Τα πληρώματα του Πρωταθλήματος των Ιστορικών θα αγωνιστούν συνολικά σε 4 Ειδικές Διαδρομές, μήκους 82,54 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 212,30 χλμ.

Rally Fthiotidos

Ο Επίσημος Πίνακας Ανακοινώσεων θα είναι ο ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων, που θα δημοσιεύεται στην εφαρμογή Sportity και θα είναι διαθέσιμος επίσης στην ιστοσελίδα του αγώνα www.alal.gr. Η εφαρμογή Sportity είναι διαθέσιμη για λήψη σε συσκευές iOS στο AppStore και σε συσκευές Android στο GooglePlay. Ο κωδικός του καναλιού Sportityγια τον αγώνα του TER είναι RFTER2024 και για τον αντίστοιχο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και Ιστορικών, RFNAT2024.

Μπορείτε να βρείτε τους Συμπληρωματικούς Κανονισμούς του αγώνα, καθώς επίσης το ωράριο και τους χάρτες του 41ουΡάλλυ Φθιώτιδος, στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Συμπληρωματικός Κανονισμός TER: https://tinyurl.com/SUPREGTER
Συμπληρωματικός Κανονισμός Ελληνικού Πρωταθλήματος και Ιστορικών: https://tinyurl.com/SUPREGGR

Ιστοσελίδα αγώνα: https://www.alal.gr/rally-fthiotidos-2024-gr/
Facebook: https://www.facebook.com/rallyfthiotidos
Instagram: https://www.instagram.com/rally_fthiotidos/
Sportity – TER: https://webapp.sportity.com/channel/RFTER2024#
Sportity – Εθνικός Αγώνας: https://webapp.sportity.com/channel/RFNAT2024#

Γραφείο Τύπου – Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.)

Rally Fthiotidos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ