top icon
Eλληνικοί αγώνες

Με ρεκόρ συμμετοχών ο αγώνας-γιορτή στη Χαλκίδα!

Με 55 συμμετοχές θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar -EKO Racing Dirt Games στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού στη Χαλκίδα!

Οι συμμετοχές, οι περισσότερες σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, χαρακτηρίζονται από την ποιότητα τους, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς θεατές την Κυριακή.

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.).

Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ (www.omae-epa.gr).

Πολυπληθέστερη κατηγορία είναι αυτή των Crosscar 600cc, η οποία συγκέντρωσε 22 αγωνιζόμενους! Με ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη για την κορυφή καθώς ο επικεφαλής της βαθμολογίας, 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Calvino Sport) θα επιδιώξει να κρατήσει πίσω του τον Γιάννη Ρέγγο (Kosvar 600), ώστε να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο στην κατηγορία.

Ο Νώντας Καρανικόλας με La-Base Motor RX-01 θα κυνηγήσει τη νίκη, σε έναν αγώνα που είχε κερδίσει πέρυσι. Οι Σπύρος Ράπτης (Kamikaz K3) και Γιάννης Χεκιμιάν (Lahoz Speedcar Xtreme) θα επιδιώξουν την έκπληξη στη Χαλκίδα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των Κύπριων Νίκου Θωμά (Semog Bravo Sport) και Γιώργου Γεωργίου (Semog Bravo Sport), όπως και του 24χρονου Ισραηλινού Adar Melamed (Semog Bravo Sport).

Από τον αγώνα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Μιχάλης και Γιώργος Δημούσης, αμφότεροι με Semog Trophy 600. Με Semog Bravo θα αγωνιστούν οι Παναγιώτης και Χρήστος Παπαδογεώργος, ο Στέφανος Ρέλλας , όπως και ο «DPAL», ενώ ένα Semog Trophy 600 θα έχει στα χέρια του ο Μίλτος Πλατώνης.

Με στόχο τη διασκέδαση και γιατί όχι ένα θετικό πλασάρισμα θα βρεθούν την Κυριακή στη χωμάτινη πίστα της Χαλκίδας οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης (Inos Lahoz Speedcar Xtrem), Γιώργος Μπράτσος (Inos Lahoz Speedcar), Νικόλας Χαλιβελάκης (Inos Lahoz Speedcar) και Κατερίνα Μπράτσου (Inos Lahoz Speedcar).

Από εκεί και πέρα με Speedcar Xtrem θα συμμετέχει ο Θοδωρής Μυλωνάκος, ενώ ο Κορίνθιος Γιώργος Μπάσδελης θα οδηγήσει ένα Lahoz Speedcar.

Στην κατηγορία Junior αγωνίζεται ο Αχιλλέας Χριστοδούλου με ένα La Base Motor RX-01. Στην κατηγορία Crosscar έως 750cc, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Χαράλαμπου Γαζετά (Speedcar Xtrem), ενώ για άλλη μια φορά θα αγωνιστεί στη Χαλκίδα ο Μάριος Κωνσταντάκος με Semog Bravo.

Τα πρώτα του βήματα στους χωμάτινους αγώνες κάνει ο νεαρός Χαράλαμπος Κόλλιας (Lahoz Speedcar). Η κατηγορία Crosscar Open συγκέντρωσε δύο αγωνιζόμενους, τον Λάμπρο Αθανασούλα (Rage McRae) και τον Ανδρέα Καροτσιέρη (Custom Rage Comet R).

Στα αυτοκίνητα, στην κατηγορία άνω των 2000cc, ο Γιώργος Βασιλάκης θα οδηγήσει το Ford Fiesta R5, με το οποίο ο Kajetan Kajetanowicz κέρδισε το Ράλλυ Ακρόπολις του 2015, ενώ με Mitsubishi Lancer Evo IX θα αγωνιστούν οι Βασίλης Μπατής και Κωνσταντίνος Σαμαράς.

Άπλετο θέαμα στη μήκους 2,3 χιλιομέτρων πίστα της Χαλκίδας αναμένεται να προσφέρουν τα έξι πισωκίνητα Ford Escort MKII της κατηγορίας 1600-2000cc! Οι Ντίνος Αντωνίου, Βασίλης Υφαντής, Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, Γιώργος Δήμος, Σπύρος Δεδεγκίκας και Μανώλης Σκαλίδης θα ξεσηκώσουν τα πλήθη με τα περάσματά τους!

Ταχύτατος σε κάθε του εμφάνιση, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ο Σταμάτης Παντιέρας (Honda Civic Type R EP3). Ο Θοδωρής Μούγιος θα οδηγήσει στη Χαλκίδα ένα BMW 320 E30, ενώ ένα Peugeot 206 RC θα οδηγήσει ο 23χρονος ο
Δημήτρης Κούγιας.

Στην κατηγορία 1400-1600cc, ο Γιώργος Ζυμαρίδης επιστρέφει στο τιμόνι ενός δικίνητου, καθώς θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta Rally4, ενώ με πανομοιότυπα Ford Fiesta R2 θα αγωνιστούν οι Θεόδωρος Τσάκαλος, Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Σπύρος Βασιλείου.

Υποψηφιότητα για νίκη στην κατηγορία θέτει ο Ιωάννης Ακρατος που θα οδηγήσει ένα Peugeot 208 R2, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της Μαριαλένας Παυλή που θα έχει στα χέρια της ένα Hyundai Accent, στην πρώτη της χρονιά εμπλοκής με τη χωμάτινη επιφάνεια.

Ένα Citroen Saxo VTS θα οδηγήσουν οι Θεόδωρος Καλαμάρας και Σπύρος Παπαθανασίου. Στην κατηγορία συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Μπάσδελης (Nissan Micra K12), Θεόδωρος Εγγλέζος (Toyota Yaris), Άγγελος Κουτσούκος (Toyota Starlet EP91) και Αριστείδης Μαυραγάνης (Toyota Corolla AE92).

Τέλος, στην κατηγορία έως 1400 cc, συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου (Toyota Yaris) και Διονύσης Γαζετάς (Toyota Starlet EP91), ενώ με ένα ιστορικό Toyota Starlet KP60 θα αγωνιστούν οι Μιχάλης και Γιάννης Νομικός.

O αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Σκοπός του κάθε αγωνιζομένου είναι να καλύψει την χρονομετρημένη διαδρομή (τέσσερις γύρους) στον μικρότερο χρόνο πραγματοποιώντας τέσσερις (4) χρονομετρημένους γύρους όπου θα μετρηθεί το άθροισμα των τριών καλύτερων γύρων.

Ο νικητής προκύπτει από την πραγματοποίηση του καλύτερου συνολικού χρόνου που προκύπτει από τους 3 γύρους. Σε περίπτωση που κάποιος δεν τερματίσει σε ένα σκέλος, έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα υπόλοιπα.

Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους οδηγούς, καθώς έχει αρκετές εναλλαγές, θυμίζοντας ειδική διαδρομή ενός αγώνα
ράλλυ. Το μήκος της είναι 2,3 χιλιόμετρα.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, από τις 08.30 έως τις 10.00 στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος.

Στη συνέχεια και κατόπιν της υποχρεωτικής ενημέρωσης των αγωνιζομένων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των χρονομετρημένων γύρων (ώρα 10.30).

Χορηγός ονομασίας του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV.

Αρωγός της προσπάθειας θα είναι και φέτος το MyKteo Όμιλος Θαλάσση, ενώ μαζί μας είναι και η Seajets.

Πρόγραμμα αγώνα
Διοικητικός & Τεχνικός Έλεγχος – Κυριακή 5/12/2021 08:30 – 10:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων – Κυριακή 5/12/2021 10:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών – Κυριακή 5/12/2021 10:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Έναρξη Χρονομετρημένων γύρων – Κυριακή 5/12/2021 10:30 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος – Κυριακή 5/12/2021 Μετά το τέλος του αγώνα ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Συνεδρίαση Αγωνοδικών – Κυριακή 5/12/2021 Μετά το τέλος του Τελικού Τεχνικού Ελέγχου ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δημοσίευση Προσωρινών / Τελικών Αποτελεσμάτων – Κυριακή 5/12/2021 15:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Απονομή –  Κυριακή 5/12/2021 16:00 ΠΕΪ ΔΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ιστοσελίδα: https://agonistiko.gr/index.php/dirt-games/dirt-games-2021

Facebook page: https://www.facebook.com/asma.agonistiko/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ