top icon
Αγώνες

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Μ.Α.) αναγγέλλει προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη Δ.Σ.

Σημαντική, ιστορικής σημασίας ανακοίνωση από τον ΠΑ.Σ.Μ.Α., με την αναγγελία εκλογών για το πρώτο εκλεγμένο Δ.Σ., για τη σύγχρονη εκπροσώπηση του Έλληνα οδηγού αγώνων.

Ανακοίνωση με τακτ από τον ΠΑ.Σ.Μ.Α. σε σχέση και με την επιεικώς αμφιλεγόμενη συμπεριφορά των εκπροσώπων του ΣΟΑΑ στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΟΜΑΕ. Παραθέτουμε αυτούσιο το ιδιαίτερα προσεγμένο κείμενο, πρακτική τους άλλωστε που έγινε συνήθεια και την επικροτούμε με σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση._ 4Τ.

Γενική συνέλευση της Ο.Μ.Α.Ε, 1η Μαρτίου 2023, άλλη μια ευκαιρία εμπαιγμού της λογικής. Η εξελεγκτική επιτροπή με ψήφους 2 στους 3, αρνείται να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό της Ο.Μ.Α.Ε., δηλαδή ανακαλύπτει ελλείψεις και κακοδιαχείριση. Προφανώς σε μια ευνομούμενη κοινωνία το επόμενο βήμα θα ήταν, το αρνητικό πόρισμα της εξελεγκτικής επιτροπής να διερευνηθεί εις βάθος, καθότι τέτοια γνωμάτευση, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Χρήματα τα οποία προέρχονται από καταβολές παραβόλων αγώνων, αθλητικών δελτίων, πινακίδων…. όλα δαπάνη των Ελλήνων αθλητών του μηχανοκίνητου. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, παρευρισκόμενοι αγωνιζόμενοι, “παρακολούθησαν” άλλο ένα θέατρο του παραλόγου. Τα σωματεία που μας εκπροσώπησαν(;) με ψήφους 16 υπέρ και 8 κατά, κλείνουν τα μάτια στις αρνητικές εκθέσεις 2 μελών της εξελεγκτικής επιτροπής και απαλλάσσουν την διοίκηση .

Μετά από έναν χρόνο αποχής της πλειοψηφίας οδηγών και συνοδηγών από τους αγώνες, το χάσμα μεταξύ αγωνιζομένων και διοίκησης μεγαλώνει με ευθύνη της. Αλλεπάλληλες προσπάθειες συνεύρεσης με την Ο.Μ.Α.Ε.-ΕΠ.Α., αντιμετωπίζονται με ψεύδη και αποτυγχάνουν. Αποκορύφωμα την ημέρα της γενικής συνέλευσης με την λογική να λέει πως το συγκεκριμένο θέμα (αποχής – προβλημάτων) θα συζητηθεί, μείναμε με το «ΘΑ». Ελάχιστα σωματεία (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) προσπάθησαν να θέσουν το θέμα αλλά μάταια, η πρόεδρος της ΕΠ.Α. δεν δέχθηκε συζήτηση.

Ατυχής η παρουσία του εκπροσώπου του Σ.Ο.Α.Α., στη μοναδική παρέμβαση που έκανε, συντάχθηκε με την ΕΠ.Α. για την απαγόρευση θερμαντικών μέσων στις αναβάσεις, αποδεικνύοντας πλέον ποιον εκπροσωπεί. Στα ελάχιστα θετικά της Γ.Σ. η απόσυρση του απαράδεκτου πειθαρχικού κανονισμού και η παραπομπή του στις καλένδες.

Πριν περίπου ένα χρόνο η Ο.Μ.Α.Ε. δρούσε ανεξέλεγκτα και αυταρχικά. Οι αθλητές βρίσκονταν κάτω από το πρίσμα της υπεροψίας, της αλαζονείας και της παντελούς αδιαφορίας της διοικούσας αρχής να ακούσει τη φωνή τους. Η αντίδραση των αγωνιζομένων κορυφώθηκε με την αποχή τους. Ένα χρόνο μετά οι αγωνιζόμενοι βρίσκονται συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι. Καμία αρχή, καμία διοίκηση, κανένα διαχειριστικό σχήμα δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται να αδιαφορεί για τον κόπο, το μόχθο και την αγωνία του Έλληνα αγωνιζόμενου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά από έναν χρόνο αποχής, οδηγοί και συνοδηγοί, επιστρέφουν στους αγώνες με εμπειρίες και διαφορετική οπτική για ένα καλύτερο αύριο στους Ελληνικούς αγώνες. Οι πρωταγωνιστές του motorsport δημιούργησαν τον ανεξάρτητο σύνδεσμο τους και θεσμικά πλέον, διεκδικούν αγώνες με ασφάλεια, δίκαιους κανονισμούς και αξιοπρέπεια στο χώρο.

Προς τούτο,

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Μ.Α.) αναγγέλλει προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη Δ.Σ., τη Κυριακή 26 Μαρτίου, 11:00, στο Royals Coffee-Bar, Κύμης και Σκουφά, Ν. Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ