top icon
Eλληνικοί αγώνες

Νικητές οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας!

Οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας επικράτησαν στο Skoda Karellis 39ο Ράλλυ Φθιώτιδος κερδίζοντας όλες τις ειδικές του αγώνα.

Ο πρώτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και του αντίστοιχου Χώματος, διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (ΑΛΑΛ), με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.), του Δήμου Λαμιέων, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και των Δήμων Καμένων Βούρλων και Δελφών.

Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας

Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και συνέβαλαν στις πολλές εγκαταλείψεις. Η προβλεπόμενη βροχή έπεσε τελικά το Σάββατο το βράδυ στην Παύλιανη και την λάσπωσε στο μεγαλύτερο τμήμα της, ενώ το Ελευθεροχώρι ήταν στεγνό και στα δύο περάσματα. Η δυνατή βροχόπτωση στο τελευταίο κομμάτι της Παύλιανης στο δεύτερο πέρασμα δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πληρώματα που έκαναν λόγο για αγώνα επιβίωσης.

Οι Καρέλλης-Μαχαίρας τέθηκαν επικεφαλής από την πρώτη ειδική του αγώνα και παρέμειναν εκεί μέχρι τέλους, οδηγώντας εντυπωσιακά το ιταλικό Skoda Fabia R5. Στην πρώτη τους εμφάνιση με το τσέχικο όπλο οδήγησαν με σκοπό να εξοικειωθούν με το Fabia και να πραγματοποιήσουν χιλιόμετρα, ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις. Το δίδυμο κράτησε πίσω του μέχρι τα μέσα του αγώνα τους κύριους αντιπάλους του, «Παναγιώτη Ρουστέμη»-Χρήστο Μπακλώρη οι οποίοι εγκατέλειψαν από συμπλέκτη, όντας δεύτεροι γενικής μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας

Το πλήρωμα του Citroen DS3 R5 δυσκολεύτηκε με τη λάσπη που συνάντησε στην πρωινή Παύλιανη, ενώ ένα κλατάρισμα στα τελευταία χιλιόμετρα του πρώτου Ελευθεροχωρίου τους ανάγκασε να μειώσουν ρυθμό. Οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς οδήγησαν εντυπωσιακά το Ford Fiesta Rally4 τερματίζοντας στη δεύτερη θέση γενικής και στην πρώτη των δικίνητων. Ο πρωταθλητής F2 των δύο τελευταίων ετών έκανε έναν απροβλημάτιστο αγώνα και δεν απειλήθηκε από τους διώκτες του. Το βάθρο του Skoda Karellis 39ου Ράλλυ Φθιώτιδος συμπλήρωσαν οι Πάνος Ισμαήλος-Κωνσταντίνος Σούκουλης με το Mitsubishi Lancer Evo IX, κερδίζοντας την κατηγορία C2.

Παρά τη μικρή του εμπειρία από τη χωμάτινη επιφάνεια, ο Πασχάλης Χατζημάρκος, έχοντας τον έμπειρο Μάριο Τσαούσογλου στο δεξί μπάκετ του Peugeot 208 Rally4 τερμάτισε τέταρτος γενικής και δεύτερος στην F2. Μάλιστα, στο πρώτο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι, το πλήρωμα ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα στην ανάρτηση του Peugeot. Πλούσιο θέαμα προς τέρψιν των φίλων του σπορ προσέφερε ο Ντίνος Αντωνίου, που με τον Αποστόλη Μακάριο στο δεξί μπάκετ του Ford Escort MKII τερμάτισαν πέμπτοι.

Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας
Έκτοι γενικής και τέταρτοι στα δικίνητα οι Ιωάννης Κασίμης-Χρυσούλα Δικοπούλου (Toyota Yaris) που εκμεταλλεύτηκαν την ατυχία των μέχρι πρότινος τρίτων της F2, Ηλία και Νίκου Μανούσκου. Οι τελευταίοι αντιμετώπισαν λάστιχο στο τελείωμα της τελευταίας ειδικής του αγώνα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν μία θέση, τερματίζοντας στην έβδομη θέση γενικής και στην πέμπτη της F2. Στον δεύτερό του αγώνα, ο Ευθύμης Κυρίτσης (Subaru Impreza GC8), με τον Αποστόλη Τσιλίκα δίπλα του, ολοκλήρωσε όγδοος. Οι Αθανάσιος Κούκουνας- Σάββας Κούκουνας (Toyota Corolla AE86) και Θεόδωρος Καλαμάρας-Βίκυ Ψαράκη (Renault Clio RS) συμπλήρωσαν τη δεκάδα των πληρωμάτων.

Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας

Στις πολλές εγκαταλείψεις συμπεριλαμβάνονται αυτές των Γιάννη Μπαντούνα- Ηλία Παναγιωτούνη στην πρώτη ειδική από σπασμένο ψαλίδι στο Mitsubishi Lancer Evo VI τους, των Διονύση Σπανού- Σωτήρη Γκότοβου (Subaru Impreza Sti) στην τρίτη ειδική με πρόβλημα στα ηλεκτρικά και των Νίκου Ντάβαρη- Μιχάλη Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX) από έξοδο στο πρώτο Ελευθεροχώρι. Εγκατέλειψαν επίσης οι Θόδωρος Τσάκαλος- Απόστολος Κοτρώνης (Ford Fiesta R2) από πίσω μουαγιέ τροχού μετά την πρώτη Παύλιανη, οι “Sassos”- Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης (Peugeot 206 XS) από ημιαξόνιο στην πρώτη ειδική, οι Δημήτρη Κούγιας- Μαρίνα Χρυσάφη (Peugeot 206 RC) επίσης από ημιαξόνιο, οι Μίλτος Αγγλόπουλος- Δημήτρης Πολατσίδης (Toyota Corolla AE92) από έξοδο και οι Σπύρος και Στέφανος Παπαθανασίου (Citroen Saxo) από μετάδοση.

Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) θέλει να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του αγώνα, GNtelis (Κερκίδες-Σκαλωσιές-Εξέδρες), Flame Stop (Πυροσβεστήρες), Time Out Catering και τα Νερά Ιόλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ