top icon
Αγώνες

ERC: Στα Κανάρια ολοκληρώνεται η σεζόν – εκτός προγράμματος το Ράλλυ Spa

Το φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα στα Κανάρια Νησιά, αφού το Ράλλυ Spa που είχε προγραμματιστεί να αποτελέσει τον επίλογο της χρονιάς, δε θα πραγματοποιηθεί.

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το FIA ERC επιβεβαίωσε πως το Ράλλυ Spa, που είχε προγραμματιστεί για τις 11-13 Δεκεμβρίου ως ο 6ος και τελευταίος γύρος της χρονιάς, δε θα πραγματοποιηθεί λόγω της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στο Βέλγιο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαντάζει απόλυτα λογική, μετά και από την ακύρωση του Ράλλυ Ypres, που είχε προγραμματιστεί για τις 20-22 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του WRC. Με αυτόν τον τρόπο, η αυλαία της σεζόν θα πέσει στις 26-28 Νοεμβρίου, με το ασφάλτινο Ράλλυ Καναρίων Νήσων, στην Ισπανία.

Η αναμενόμενη απόφαση ακύρωσης του Ράλλυ Spa, ήρθε κατόπιν συμφωνίας του Promoter, DG Sport, με τη Δήμαρχο Spa, Sophie Delettre και τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Λιέγης, Hervé Jamar, έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης στην περιοχή, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Άλλωστε, το Βέλγιο είναι γνωστό πως τελεί υπό lockdown, έχοντας παρουσιάσει αύξηση κρουσμάτων από τα μέσα Οκτωβρίου.

Spa Rally

“Παρά την άριστη δουλειά και τον επαγγελματισμό της DG Sport, ήμουν υποχρεωμένη να ζητήσω την αναβολή του Ράλλυ Spa”, δήλωσε η Δήμαρχος Spa, Sophie Delettre. “Η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε και οι κίνδυνοι που θέτει, μου επιβάλλει να είμαι εξαιρετικά προσεκτική. Είμαι βαθιά λυπημένη για αυτή την υγειονομική κατάσταση, η οποία επηρεάζει όλες μας τις δραστηριότητες. Ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μέρος του DNA του Spa και ελπίζω με όλη μου την καρδιά, ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας με ηρεμία μετά το δεύτερο κύμα της επιδημίας”.

Ο συντονιστής του ERC, Jean-Baptiste Ley πρόσθεσε: “Είμαστε ενωμένοι με την DG Sport, αποδεχόμενοι πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή πέραν της αναβολής του φετινού Ράλλυ Spa για το 2021. Ο Christian Jupsin και η ομάδα του στην DG Sport έκαναν ότι μπορούσαν για να διατηρήσουν το Ράλλυ Spa στο πρόγραμμα του 2020, όμως η υγεία και ασφάλεια όλων, παραμένει προτεραιότητα”.

“Ενώ μοιραζόμαστε την αίσθηση απογοήτευσης και τις δυσκολίες που προκαλεί αυτή η απόφαση, πρέπει να αναλογιστούμε όσα πετύχαμε το 2020 σχετικά με ένα πρόγραμμα 5 αγώνων, σε αυτές τις δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες. Είμαστε ευγνώμονες προς όσους το έκαναν δυνατό και ιδιαίτερα, προς την Επιτροπή Ράλλυ της FIA. Οι σκέψεις της οικογένειας του ERC βρίσκονται δίπλα σε όσους υποφέρουν εξαιτίας του COVID-19”.

Το Ράλλυ Καναρίων Νήσων λοιπόν, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο ισπανικός αγώνας που διεξάγεται στις 26-28 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει τον τελευταίο γύρο της χρονιάς, συγκέντρωσε 70 συμμετοχές στο διεθνές του κομμάτι, 46 εκ των οποίων θα διεκδικήσουν βαθμούς στο πλαίσιο του ERC. Όλοι οι πρωταγωνιστές (Alexey Lukyanuk, Oliver Solberg, Gregoire Munster, Craig Breen) θα είναι παρόντες, ενώ τη δεύτερη συμμετοχή του στο θεσμό θα κάνει, μετά τη νίκη στο Ράλλυ Ουγγαρίας και ο Andreas Mikkelsen, ξανά με Skoda Fabia R5 της ουγγρικής Topp-Cars.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ