top icon
Αγώνες

ERC: Το Πρωτόκολλο Κοινωνικής Αποστασιοποίησης του Ράλλυ di Roma Capitale

Οι προετοιμασίες για την επανεκκίνηση των διεθνών αγωνιστικών δραστηριοτήτων συνεχίζονται, με την Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ di Roma Capitale να παρουσιάζει ένα εκτενές Πρωτόκολλο Κοινωνικής Αποστασιοποίησης.

Οι αγώνες αυτοκινήτου βρίσκονται σε τροχιά επαναφοράς και με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το πρώτο διεθνές ράλλυ που θα διεξαχθεί είναι το Ράλλυ di Roma Capitale, με το οποίο θα ανοίξει -βάσει των τωρινών δεδομένων- η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), στις 24-26 Ιουλίου.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, για να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός έλεγχος σχετικά με την προστασία από υγειονομικής πλευράς, οι διοργανωτές δημιούργησαν ειδική πλατφόρμα. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του αγώνα έχει αναρτηθεί ένα αναλυτικό Πρωτόκολλο Κοινωνικής Αποστασιοποίησης (Social Distancing Protocol)  με βάση το οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας. Δεν είναι απίθανο, ο τρόπος οργάνωσης του Ράλλυ di Roma Capitale, που έχει ως επίκεντρο την Ρώμη, να αποτελέσει “οδηγό” και για άλλους αγώνες ράλλυ, οπότε οι προετοιμασίες παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο Πρωτόκολλο υπάρχουν αναλυτικά, όσα χρειάζεται να γνωρίζει όποιος βρεθεί στον αγώνα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται 3 είδη από μάσκες, τα οποία όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να παραγγείλει σε ειδικό mail του αγώνα, 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του. Επιπλέον, ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί αναφορικά με τα καταλύματα διαμονής, για τα οποία όσοι βρεθούν στον αγώνα, θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδική φόρμα, όπου θα φαίνεται ακόμη και ο συντονιστής της εκάστοτε ομάδας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ειδική εφαρμογή, που ονομάζεται “2020 App” και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά, από όλους. Κάθε εμπλεκόμενος με τον αγώνα, είτε πρόκειται για αγωνιζόμενο είτε για θεατή, θα ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα εντός της πλατφόρμας, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα πρόσβασης στα αντίστοιχα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Πρωτόκολλο, η πλατφόρμα θα “προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίζουμε κάθε είσοδο και έξοδο, ώστε να μην προκύπτει πολυκοσμία”.  

Rally di Roma Capitale

Από εκεί και έπειτα, υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για κάθε επιμέρους ζήτημα, από διαδικασίες εγγραφής στην πλατφόρμα μέχρι τα σημεία που επιτρέπεται να βρίσκεται ο καθένας, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει (συμμετέχων, δημοσιογράφος, θεατής κλπ.). Ειδικά οι θεατές, θα πρέπει να δηλώσουν την ειδική διαδρομή και το σημείο που θα βρεθούν, ώστε να υπάρχει έλεγχος του αριθμού των ανθρώπων που θα συγκεντρωθούν εκεί, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. 

Ακόμη, ένας COVID Manager θα ελέγχει πως όσοι έχουν αποκτήσει δικαίωμα πρόσβασης στον αγώνα, δεν υπόκειται σε περιορισμούς καραντίνας. Τις ημέρες του αγώνα, στα σημεία συγκέντρωσης θεατών, όπου η μάσκα θα είναι υποχρεωτική, θα υπάρχουν εντεταλμένοι της οργάνωσης, οι οποίοι πέραν της εγκυρότητας της διαπίστευσης, θα ελέγχουν επί τόπου και τη θερμοκρασία του κάθε θεατή, προτού εκείνος λάβει άδεια να “προχωρήσει” εντός της ειδικής διαδρομής. Μέσω του App 2020, θα καταγράφονται οι ώρες άφιξης και αποχώρησης των θεατών, ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή, πλήρης έλεγχος του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται στο κάθε σημείο.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως για 15 ημέρες μετά τον αγώνα, άπαντες θα λαμβάνουν μηνύματα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους. Εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα COVID, μετά από 15 ημέρες τα προσωπικά δεδομένα των θεατών θα διαγράφονται. Εάν υπάρξουν συμπτώματα, ο θεατής θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον εντεταλμένο COVID Manager, ώστε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να μην προκύψει διασπορά του ιού.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και νεότερα για τη διαδικασία, θα υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Στα συνημμένα αρχεία, μπορείτε να βρείτε το πλήρες Υγειονομικό Πρωτόκολλο του Ράλλυ di Roma Capitale

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ