Αγώνες Formula 1

F1: Ακυρώθηκε το Grand Prix του Μονακό

Χωρίς Grand Prix Μονακό θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, όπως έγινε κι επίσημα γνωστό από τους ίδιους τους διοργανωτές.

 

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το εμβληματικό Grand Prix στους δρόμους του Πριγκιπάτου δεν θα βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1 από το 1954, και για πέμπτη συνολικά.

Η κατάσταση με τον κορονοϊό καθιστά αδύνατη τόσο τη διεξαγωγή στην αρχική ημερομηνία, όσο και την αναβολή του αργότερα μέσα στη σεζόν.

«Η τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την παγκόσμια πανδημία και την άγνωστη πορεία που μπορεί να ακολουθήσει, η έλλειψη κατανόησης σχετικά με τον αντίκτυπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 2020, η αβεβαιότητα όσον αφορά τη συμμετοχή των ομάδων, οι συνέπειες όσον αφορά τα διαφορετικά μέτρα περιορισμού όπως ελήφθησαν από διάφορες κυβερνήσεις παγκοσμίως, οι πολυσυνοριακοί περιορισμοί για την πρόσβαση στο Πριγκιπάτο του Μονακό, η πίεση σε όλους τους περιορισμούς επιχειρήσεις, το εξειδικευμένο προσωπικό τους που δεν είναι σε θέση να λάβει μέρος στο στήσιμο των απαραίτητων εγκαταστάσεων, τη διαθεσιμότητα του απαραίτητου εργατικού δυναμικού και εθελοντών (πάνω από 1500) που απαιτούνται για την επιτυχία του αγώνα, όλα αυτά δείχνουν ότι η κατάσταση δεν είναι πλέον βιώσιμη», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωσή τους.

«Ως εκ τούτου, και μετά από προσεκτική εκτίμηση αυτής της κρίσης παγκοσμίως, με μεγάλη λύπη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αυτοκινήτου του Μονακό αποφάσισε να ακυρώσει το 12ο Ιστορικό GP του Μονακό (8-10 Μαΐου 2020) και το 78ο GP του Μονακό της Formula 1 (21-24 Μαΐου 2020). 

«Σε όλους τους fans, θεατές, συνεργάτες και τα μέλη μας, το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να εκφράσει την ειλικρινή του λύπη για το γεγονός ότι οι δυο αυτές εκδηλώσεις δεν μπορούν να αναβληθούν και σε καμία περίπτωση, δεν θα είναι δυνατόν να διοργανωθούν αργότερα αυτό το έτος»._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου