Αγώνες Formula 1

F1: Αναβάλλεται το GP Κίνας εξαιτίας του κορονοΐου

Η Formula 1 αποφάσισε μαζί με τη FIA και την Κινεζική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να αναβάλλουν επ' αόριστον το Κινεζικό Grand Prix, εν μέσω της επιδημίας του κορονοΐου.

 

Συγκεκριμένα, από τη μεριά την κινεζικών αρχών και της ομοσπονδίας αυτοκινήτου της χώρας έγινε σχετικό αίτημα που ζητούσε από τη FIA και την F1 να αναβληθεί το Grand Prix στη Σαγκάη.

Στη σχετική ανακοίνωση, καθίσταται σαφές πως ο αγώνας δεν ακυρώνεται, αλλά αναβάλλεται, με όλες τις πλευρές να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία ώστε να βρεθεί μία νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή του GP.

Οι πρώτες προτάσεις αφορούσαν την μεταφορά του αγώνα εν μέσω του καλοκαιρινού διαλείμματος, δηλαδή στις 9 Αυγούστου, μετά το Ουγγρικό Grand Prix, ή ακόμα και στο τέλος του χρόνου, στις 6 Δεκεμβρίου, μετά το Άμπου Ντάμπι. Αμφότερες απορρίφθηκαν από τις ομάδες.

«Το Κινεζικό Grand Prix ήταν πάντοτε πολύ σημαντικό μέρος του προγράμματος της F1 και ο κόσμος εκεί είναι εξαιρετικός,» αναφέρει η Formula 1. 

«Ανυπομονούμε να τρέξουμε στην Κίνα όσο το δυνατόν συντομότερα και ευχόμαστε σε όλους εκεί τα καλύτερα μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου