Αγώνες Formula 1

F1: Άρση της ανάγκης ομοφωνίας για την θέσπιση αλλαγών στους κανονισμούς

Η FIA αποφάσισε να άρει τον κανονισμό που απαιτεί την ομοφωνία των ομάδων για οποιαδήποτε αλλαγή σε αγωνιστικό ή τεχνικό επίπεδο, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ανάγκη για ομόφωνες αποφάσεις στη Formula 1 έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές σε συμβιβασμούς από την πλευρά του σπορ, κάθε φορά που πλησιάζει ο καιρός για την ψήφιση μίας αλλαγής στους κανονισμούς.

Αυτό το εμπόδιο αφαιρεί σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία, που αποφάσισε πως η ομοφωνία ήταν μεγάλος βραχνάς τη δεδομένη στιγμή, με τον κορονοϊό να έχει φέρει τα πάνω-κάτω και στην motorosport κοινότητα.

Ως εκ τούτου, η FIA θα μπορεί πλέον -σε εξαιρετικές περιπτώσεις- να μην λαμβάνει υπόψη της το αν υφίσταται ομοφωνία πάνω σε ένα ζήτημα αγωνιστικής ή τεχνικής φύσης, και να περνά την αλλαγή στον κανονισμό αυτεπαγγέλτως.

Αυτή η προσωρινή τροποποίηση στους κανονισμούς θα μπορούσε να βοηθήσει τις ασθενέστερες ομάδες να περάσουν την μείωση του budget cap, στο οποίο αντιτίθεται σθεναρά η Ferrari, αφού πλέον δεν είναι αναγκαίο να συμφωνήσει και αυτή._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου