Αγώνες Formula 1

F1: Το budget cap κάνει τη Mercedes να κοιτά κι άλλες κατηγορίες αγώνων

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff αποκάλυψε πως η μείωση του budget cap στη Formula 1 θα μπορούσε να οδηγήσει τη γερμανική ομάδα να εξετάσει το ενδεχόμενο να εμπλακεί και σε άλλες κατηγορίες αγώνων.

 

Μετά τη Ferrari, η οποία ήδη άρχισε να συζητά με το IndyCar για πιθανή είσοδο στο σπορ το 2022 εξαιτίας του μειωμένου προϋπολογισμού ενόψει 2021, σειρά έχει η Mercedes να «προϊδεάσει» για τυχόν εμπλοκή σε κάποια άλλη κατηγορία - παρά το γεγονός ότι μόλις πριν 3 χρόνια αποχώρησε από το DTM για να αφοσιωθεί στη Formula E.

Ο επικεφαλής της ομάδας της F1 και άνθρωπος που διαχειρίζεται τις τύχες της Mercedes Motorsport, Toto Wolff, έδωσε το στίγμα για το άμεσο μέλλον της εταιρείας, τονίζοντας πως το όριο στους προϋπολογισμούς είναι θετική εξέλιξη για τη Daimler, αλλά δημιουργεί κι ένα κενό που θα μπορούσε να καλυφθεί με τη συμμετοχή σε κάποια νέα κατηγορία:

«Ζούμε μία πολύ διαφορετική οικονομική κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού. Και έχουμε δεχτεί τη μείωση του budget cap, και είναι απαραίτητο για τις επιτυχημένες ομάδες να έχουν κέρδος παρά ζημιά.

«Για εμάς είναι εξίσου σημαντικό η Daimler όχι μόνο να εκτιμά τα αθλητικά οφέλη και τα marketing οφέλη από τη συμμετοχή μας στο σπορ, αλλά θέλει και να μην κοστίζει περισσότερο από όσο είναι κερδοφόρο. Και για αυτό πιστεύω ότι πρέπει να στηρίξουμε το budget cap.

«Από τη δική μας πλευρά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε και να τοποθετήσουμε το προσωπικό μας σε νέες θέσεις. Έχουμε ένα πολύ δυνατό τμήμα, το Τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημέων της Mercedes-Benz.

«Και ποιος ξέρει; Ίσως κοιτάξουμε τις επιλογές και σε νέες κατηγορίες ώστε να διατηρήσουμε τους πόρους μας, τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και τα περιουσιακά μας στοιχεία, μέσα στους κόλπους της Mercedes.»

Όσο για το μέλλον των 6 φορές πρωταθλητών στη Formula 1, ο Wolff δίνει μία σαφή απάντηση:

«Νομίζω ότι είναι σαφές ότι κάθε αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις.

«Κάθε μέρα ανοίγεις ένα περιοδικό, ή μια εφημερίδα, και βλέπεις κάτι που έχει να κάνει με την VW, ή τη Renault ή την Fiat ή την Daimler. Και από αυτή την άποψη, κατανοώ πλήρως ότι το αγωνιστικό μας τμήμα τίθεται υπό αμφισβήτηση.

«Η διοίκηση της Mercedes θεωρεί τη Formula 1 ως βασική δραστηριότητα. Κατασκευάζουμε επιβατικά αυτοκίνητα και κατασκευάζουμε αγωνιστικά αυτοκίνητα. Και στην πραγματικότητα το πρώτο μας αυτοκίνητο ήταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

«Και από αυτή την άποψη, δεν το βλέπουμε απλά ως μια πλατφόρμα μάρκετινγκ που μας προσφέρει πολύτιμα δολάρια. Υπάρχει μεταφορά τεχνολογίας μεταξύ του δρόμου και της Formula 1, και αυτό δεν επικρίνεται από την ίδια τη Daimler.

«Παρόλα αυτά, συζητούμε όλες τις δραστηριότητές μας και όλες τις επενδύσεις μας κάθε χρόνο. Και νομίζω ότι είμαστε απλά στόχος κάποιου που θέλει να δημιουργήσει μερικούς τίτλους για να πάρει περισσότερα κλικ.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου