Αγώνες Formula 1

F1: Δεύτερη δύναμη η Mercedes φέτος, δηλώνει ο Hamilton

Την πεποίθησή του ότι η Mercedes δε βρίσκεται πλέον στην κορυφή, αλλά είναι δεύτερη ή και τρίτη δύναμη, εξέφρασε με πρόσφατες δηλώσεις του ο Lewis Hamilton.

Το 2018 δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τη Mercedes, αλλά ούτε και για τον Lewis Hamilton προσωπικά, αφού Ferrari και Red Bull έχουν αποσπάσει τις νίκες και στους τρεις πρώτους αγώνες, κερδίζοντας άλλοτε στα σημεία, κι άλλοτε ολοκληρωτικά τους Γερμανούς.

Σε αυτήν την εικόνα στάθηκε ο περυσινός πρωταθλητής, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως η ομάδα του Brakcley είναι δεύτερη, αν όχι τρίτη δύναμη μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πρώτη στη βαθμολογία:

«Δεν έχω αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι. Ο στόχος μου προφανώς παραμένει ο ίδιος, αλλά είναι ξεκάθαρο από αυτό το Σ/Κ [της Κίνας] ότι δεν είμαστε οι ταχύτεροι. Χάσαμε απόδοση μετά τη Μελβούρνη, και ίσως ακόμα περισσότερο εδώ. Επομένως, είμαστε δεύτερη ή τρίτη ομάδα αυτή τι στιγμή, και αυτό σημαίνει πως πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά αυτό δεν είναι ακατόρθωτο. 

«Πιστεύω πως η ομάδα έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να μείνει ενωμένη και να συνεχίζει να δουλεύει. Ξέρω πως όλοι εδώ στην πίστα και πίσω στο εργοστάσιο θα εξακολουθήσουν να δουλεύουν σκληρά.»

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως, αν τελικά έρθει ο τίτλος στο τέλος της χρονιάς, θα είναι πολύ σημαντικός, ακριβώς γιατί θα έχουν παλέψει περισσότερο για την κατάκτησή του:

«Ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει η σεζόν; Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσω. Αλλά, αν υπάρχει μία ευκαιρία, και μπορούμε να βρεθούμε στην κορυφή, τότε θα είχε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, γιατί είναι μία ακόμα πιο δύσκολη χρονιά από την περυσινή»._Δ.Μ.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου