Αγώνες Formula 1

F1: Η Σαουδική Αραβία κοντά σε μία θέση στο πρόγραμμα του 2021

Η Formula 1 βρίσκεται κοντά στο να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του 2021 έναν αγώνα σε πίστα δρόμου στη Σαουδική Αραβία.

 

Η F1 στοχεύει εδώ και μία διετία στην προσθήκη ενός αγώνα που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, με το project της Κιντιγιά να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά, ρεπορτάζ του RaceFans.net αναφέρει σήμερα πως οι ιθύνοντες του σπορ βρίσκονται κοντά στη σύναψη συμφωνίας για διοργάνωση ενός αγώνα στους δρόμους της Τζέντα, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του βασιλείου.

Αυτό το GP θα είναι ο προπομπός του αγώνα στην Κιντιγιά, που ακουγόταν ότι θα διοργανώσει μόλις έναν αγώνα, αλλά τώρα φαίνεται πως, λόγω του κορωνοϊού, η κατασκευή της νέας πόλης θα καθυστερήσει, οπότε η Τζέντα θα έχει θέση για μεγαλύτερο διάστημα στο καλεντάρι.

Πιθανότατα θα διεξαχθεί πριν το Άμπου Ντάμπι, για να δοθεί χρόνος στην διοργάνωση να ετοιμάσει τη διάταξη της πίστας.

Ασφαλώς, η Σαουδική Αραβία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο άνοιγμα προς τη διεθνή αθλητική κοινότητα, έχοντας φιλοξενήσει ήδη EPrix της Formula E, ενώ είναι κι ο τόπος διεξαγωγής του Ράλλι Ντακάρ από φέτος._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου