Αγώνες Formula 1

F1: Ο Sergio Perez αποχωρεί από τη Racing Point στο τέλος του 2020

Ο Sergio Perez ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την ομάδα της Racing Point με το τέλος του 2020, παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο με την ομάδα και για το 2021.

Αυτή είναι και η πιο ισχυρή ένδειξη της επικείμενης μεταγραφής του Sebastian Vettel στην ομάδα του Silverstone, που από το 2021 θα φέρει την επωνυμία της Aston Martin.

Με μία σύντομη ανακοίνωση στα social media, ο Perez, που βρίσκεται στην ομάδα από το 2014, αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Γεια σε όλους:

Τα πάντα στη ζωή έχουν μια αρχή και ένα τέλος, και μετά από επτά χρόνια μαζί, ο χρόνος μου με την ομάδα θα έρθει στο τέλος μετά από αυτή τη σεζόν.

Πονάει λίγο, καθώς βασιζόμουν στην ομάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές. καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και είμαι πολύ περήφανος για τη διάσωση των θέσεων εργασίας πολλών από τους συναδέλφους μου.

Θα κρατήσω τις αναμνήσεις από τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε μαζί, τις φιλίες και την ικανοποίηση να δίνω πάντα ό,τι είχα να δώσω.

Θα είμαι πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε ο Vijay Mallya, ο οποίος πίστεψε σε μένα το 2014 και μου επέτρεψε να συνεχίσω την καριέρα μου στην F1 με την Force India.

Στην τρέχουσα διοίκηση, με επικεφαλής τον Lawrence Stroll, δεν εύχομαι τίποτα άλλο παρά το καλύτερο στο μέλλον, ειδικά με την επερχόμενη αλλαγή με την Aston Martin.

Δεν έχω plan B. η πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εύρεση μίας ομάδας που θα με παρακινεί να συνεχίσω να δίνω το 100 τοις εκατό μου σε κάθε γύρο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς που ήταν μαζί μου όλα αυτά τα 10 χρόνια.

Στην οικογένειά μου, που ήταν πάντα εκεί για να με υποστηρίξει παρά τα πάντα.

Σε όλους τους χορηγούς που πίστευαν στο έργο μου, στο προσωπικό μου και κυρίως στον Θεό, που με ευλόγησε με την ευκαιρία να ζήσω αυτή την απίστευτη περιπέτεια που ονομάζεται F1.

Ελπίζω ότι μπορώ να σας δώσω κάποια καλά νέα πολύ σύντομα, αλλά για τώρα, ας απολαύσουμε μαζί τον επόμενο αγώνα.

Σας έχω στην καρδιά μου!»

Ο Μεξικανός είχε ακουστεί πως είχε έρθει σε επαφή με την Alfa Romeo για μία θέση στην ομάδα του '21, όμως αυτό δεν είναι δεδομένο, αφού ούτε ο Kimi Raikkonen έχει κάνει ακόμα σαφείς τις προθέσεις του για τη νέα χρονιά, ενώ και η Ferrari θα θελήσει να προβιβάσει έναν εκ των οδηγών της από τη Formula 2._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου