Αγώνες Formula 1

F1: Το προσωρινό προσχέδιο του προγράμματος του 2020

Με την ψήφιση του τελικού προγράμματος της Formula 1 να πλησιάζει, ένα πρώτο προσχέδιο βγήκε στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τις αλλαγές στο καλεντάρι της νέας χρονιάς.

Η προσθήκη του Βιετνάμ και της Ολλανδίας στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2020, σε συνδυασμό με την διατήρηση της Ισπανίας σε αυτό για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο, φέρνει τον συνολικό αριθμό των Grand Prix στα 22, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά της Formula 1.

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, αυτές οι προσθήκες προκαλούν κι ορισμένες ανακατατάξεις στη σειρά των αγώνων, με το Ανόι να αντικαθιστά την Κίνα ως ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος.

Η Ολλανδία θα γίνει ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας της χρονιάς, παίρνοντας την θέση της Ισπανίας, η οποία μεταφέρθηκε στην 6η θέση.

Ως εκ τούτου, το Αζερμπαϊτζάν θα επιστρέψει στην αρχική του θέση, στις αρχές Ιουνίου, όπως κι όταν μπήκε στο σπορ το 2016.

Η Ουγγαρία θα κλείσει -ως είθισται- το πρώτο μισό της σεζόν, στις 2 Αυγούστου, με τη χρονιά να ολοκληρώνεται στις 29 Νοεμβρίου, και χωρίς την ανάγκη για triple-header τριήμερα.

Όσον αφορά τις χειμερινές δοκιμές (που και πάλι θα λάβουν χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης), τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά αναμένεται να υπερψηφιστεί η μείωσή τους από οχτώ σε έξι ημέρες.

Αναλυτικά:

Grand Prix Ημερομηνία
Αυστραλία 15 Μαρτίου
Μπαχρέιν 22 Μαρτίου
Βιετνάμ 5 Απριλίου
Κίνα 19 Απριλίου
Ολλανδία 3 Μαΐου
Ισπανία 10 Μαΐου
Μονακό 24 Μαΐου
Αζερμπαϊτζάν 7 Ιουνίου
Καναδάς 14 Ιουνίου
Γαλλία 28 Ιουνίου
Αυστρία 5 Ιουλίου
Μ. Βρετανία 19 Ιουλίου
Ουγγαρία 2 Αυγούστου
Βέλγιο 30 Αυγούστου
Ιταλία 6 Σεπτεμβρίου
Σιγκαπούρη 20 Σεπτεμβρίου
Ρωσία 27 Σεπτεμβρίου
Ιαπωνία 11 Οκτωβρίου
ΗΠΑ 25 Οκτωβρίου
Μεξικό 1 Νοεμβρίου
Βραζιλία 15 Νοεμβρίου
Άμπου Ντάμπι 29 Νοεμβρίου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου